ΑΕΚ-Ατρόμητος: Ο Χιμένεθ δεν θέλει να πονέσει ξανά

Του Μανόλο Χιμένεθ δεν του άρεσε καθόλου που ο Ατρόμητος βρήκε γκολ στο φινάλε', παρόλο που η ΑΕΚ είχε ήδη ασφαλές προβάδισμα δύο τερμάτων και χάρη σ' αυτό συμπλήρωσε καρέ νικών στο πρωτάθλημα.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει μόλις σκοράρει το 1-0 της ΑΕΚ, στο δρόμο για τη νίκη επί του Ατρομήτου
Ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει μόλις σκοράρει το 1-0 της ΑΕΚ, στο δρόμο για τη νίκη επί του Ατρομήτου EUROKINISSI SPORTS

Η τέταρτη διαδοχική νίκη της ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ στη Super League Interwetten είχε ψεγάδι. Το γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, με εκτέλεση πέναλτι για παράβαση που κέρδισε ο ίδιος από τον Λιβάγια στο 88', αφαίρεσε από το 4/4 την τελειότητα που αναζητούσε ο Ισπανός προπονητής μια εβδομάδα πριν η Ένωση ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για την 'αερομαχία' με τον ΠΑΟΚ.

"Με πονάει που δεχθήκαμε γκολ", ομολόγησε ο 56χρονος Σεβιγιάνος αμέσως μετά το 2-1 της ομάδας, εξωτερικεύοντας χωρίς περιστροφές την απογοήτευσή του για το γεγονός πως με μόλις μια επιθετική ενέργεια κατά το δεύτερο μισό της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να προκαλέσουν ρήγμα και να σκοράρουν, ασχέτως αν δεν διεκδίκησαν κάτι παραπάνω στα σκάρτα πέντε λεπτά που μεσολάβησαν έως το σφύριγμα της λήξης.

Ο Χιμένεθ δεν ήθελε από τους ποδοσφαιριστές του να δώσουν δικαιώματα. Είχε κακό παρελθόν από εκείνο το 0-1 του Ντάουντα, τον Οκτώβριο του 2017, και δεν σκόπευε να δει το έργο σε επανάληψη. Είχε μεριμνήσει να τους αφυπνίσει στ' αποδυτήρια, διότι το 0-0 των πρώτων 45 λεπτών δεν έλεγε ψέματα για την ισορροπία δυνάμεων που επικρατούσε στο χορτάρι. Ήταν το χρονικό διάστημα που "ο Ατρόμητος μάς δημιούργησε πρόβλημα με την υπεραριθμία στον άξονα", χάρη στη διαρκή μετατόπιση του Γκάλο, όπως εξήγησε ο Ισπανός, συγχαίροντας μάλιστα τον Νταμίρ Κάναντι, καθώς "έστησε την ομάδα του πολύ καλά".

Αποδείχθηκε πως η κουβέντα στην ανάπαυλα βοήθησε πολύ στην αναδιανομή των ρόλων φαβορί και αουτσάιντερ. "Οι παίκτες μου θα έπρεπε να το έχουν αλλάξει μόνοι τους, γιατί το έβλεπαν, αλλά αφού τα βάλαμε όλα στον πίνακα τα διορθώσαμε", συμπλήρωσε ο Χιμένεθ. Αδιαμφισβήτητα η κλάση ορισμένων μονάδων της Ένωσης επηρέασε τη ροή των πραγμάτων. Οι Σιμόες-Σάκχοφ ανέβηκαν μέτρα, κλείνοντας την απόσταση από τον Μάνταλο, ο Γκαρσία άρχισε να παράγει από δεξιά, ο Λιβάγια ήρθε πιο κοντά στον Ολιβέιρα και ο Πορτογάλος φορ έμπαινε γερά στις φάσεις.

"Όταν έχεις τέτοια ποιότητα μεσοεπιθετικά, τότε η άμυνά σου γίνεται καλύτερη", υπογράμμισε ο Χιμένεθ που είδε προοδευτικά την ΑΕΚ να πατά στην αντίπαλη περιοχή, ν' απειλεί και να βρίσκει γκολ στο 63', χάρη στο πέναλτι του Ολιβέιρα, έστω κι αν προήλθε από ανόητη ενέργεια του Σάλομον να σπρώξει τον Σιμόες, την ώρα που αυτός παρενοχλούσε τον Μανδά. Ο Αυστριακός χαφ, έμπειρος γαρ στα 32 του, αντέδρασε άμυαλα και 'πυρπόλησε' την όλη προσπάθεια του Ατρομήτου να διατηρήσει τουλάχιστον το αήττητο των προηγούμενων τριών αγώνων.

Στο 2-0 του 73' από την κεφαλιά-ψαράκι του Λιβάγια δεν απαιτήθηκε οποιαδήποτε αντίπαλη συνδρομή, τουναντίον προήλθε από την άρτια ανάπτυξη που έφερε τον Μπακάκη σε θέση δημιουργού και τον Κροάτη να οριζοντιώνεται. Ήταν το γκολ που θα παγίωνε μια κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και θα επιβεβαίωνε τα λεγόμενα του Χιμένεθ πως οι σκόρερς της ΑΕΚ "είναι δύο καταπληκτικοί παίκτες", οι οποίοι "αν σκέφτονται ότι θέλουν να φύγουν, δεν το δείχνουν σε καμία περίπτωση γιατί βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά". Ειδάλλως δεν θα 'ταν ο Λιβάγια αυτός που θα κυνηγούσε τον Λάζαρο στο 88' και θα τον ανέτρεπε, άγαρμπα αλήθεια είναι, στην περιοχή του Αθανασιάδη. Ναι μεν ο Χιμένεθ πληγώθηκε από την αδυναμία της ομάδας του να κρατήσει το μηδέν πίσω, παίζοντας με κεντρικό δίδυμο τους Σβάρνα-Λάτσι, αλλά τουλάχιστον είχε δει τους παίκτες του να τρέχουν πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, να πιέζουν ακατάπαυστα, να κερδίζουν την πλειονότητα των μονομαχιών και να μην αφήνουν τους φιλοξενούμενους να αισθανθούν ότι θα καλύψουν το χαμένο έδαφος, έστω κι αν μείωσαν στο φινάλε.

Πιθανόν ο πόνος που ένιωσε ο Χιμένεθ να περάσει γρήγορα, αν μάθει πως οι Λιβάγια και Ολιβέιρα ανανέωσαν τα εκκρεμή συμβόλαιά τους. Ο ίδιος εκφράστηκε παντοιοτρόπως.


News 24/7

24MEDIA NETWORK