ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ-Εργοτέλης 3-1

Σχετικά εύκολο απόγευμα είχε την Κυριακή η ΑΕΚ η οποία επικράτησε με 3-1 του Εργοτέλη για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος και πλέον πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στην Κρήτη από τον ΟΦΗ. Το σκορ άνοιξε στο 6ο λεπτό ο Ριβάλντο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που είχε κερδίσει ο Καφές. Ο τελευταίος ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-0 στο 39’, ο Μπλάνκο έκανε το 3-0 στο 51’ και ο Κεφαλούκος μείωσε για τον Εργοτέλη στο 53’.

ΑΕΚ-Εργοτέλης 3-1

Σχετικά εύκολο απόγευμα είχε την Κυριακή η
ΑΕΚ η οποία επικράτησε με
3-1 του
Εργοτέλη για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος και πλέον πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στην Κρήτη από τον ΟΦΗ. Το σκορ άνοιξε στο 6ο λεπτό ο
Ριβάλντο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που είχε κερδίσει ο
Καφές. Ο τελευταίος ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-0 στο 39’, ο
Μπλάνκο έκανε το 3-0 στο 51’ και ο
Κεφαλούκος μείωσε για τον Εργοτέλη στο 53’.


Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι και από πολύ νωρίς έδειξε την διάθεση της να καθαρίσει το ματς. Στο 5’ ο Καφές μπήκε στην περιοχή ο Κεφαλούκος που τον μάρκαρε, τον τράβηξε απ’ το χέρι και ο διαιτητής Κάκκος, καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο Ριβάλντο ανέλαβε την εκτέλεση, βάζοντας την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ από το 6ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν το επιθετικό «κρεσέντο» τους χάνοντας σε διάστημα 3 λεπτών, άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Αρχικά με τον Ισμαελ Μπλάνκο στο 7’, ο οποίος προσποιήθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, με τον Δασκαλάκη, ωστόσο, να μπλοκάρει σωτήρια την μπάλα. Στο 9’ο Ριβάλντο βρέθηκε έξω από την περιοχή, έπιασε ένα αριστοτεχνικό πλασέ, η μπάλα όμως πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό παραθυράκι του γκολκίπερ των Κρητικών.

Ο Εργοτέλης είχε μεν τον νου του στην άμυνα προσπαθώντας να κρατήσει την Ενωση μακριά από την εστία του Δασκαλάκη, όμως με γρήγορες αντεπιθέσεις προσπαθούσε να δημιουργήσει προβλήματα στα μετόπισθεν της ΑΕΚ.

Στο 39’ ο Λυμπερόπουλος συνδυάστηκε άψογα με τον Καφέ και ο δεύτερος από πλεονεκτική θέση πλάσαρε εύστοχα τον Δασκαλάκη, κάνοντας δύο τα τέρματα της ομάδας του. Αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο γκολ για τον Παντελή Καφέ, ο οποίος είχε σημειώσει το 4ο γκολ των «κιτρινόμαυρων» στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Στο 40’ ο Εργοτέλης έχασε την κλασικότερη ευκαιρία του στο πρώτο μέρος, με τον Ογκουνσότο να μην μπορεί να στείλει σε κενή εστία την μπάλα στα δίχτυα του Μάχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε και πάλι δυνατά προσπαθώντας να πετύχει το τρίτο τέρμα που θα της εξασφάλιζε τη νίκη. Στο 47’ ο Εντίνιο με ωραία κάθετη μπαλιά, έβγαλε τον Μπλάνκο τετ α τετ, με τον Αργεντίνο να πλασάρει όμως λίγο άουτ. Στο 50’ ο Ριβάλντο πέρασε κάθετα για τον Γεωργέα, ο οποίος γύρισε από αριστερά για τον Μπλάνκο, με τον πρώτο σκόρερ της Ενωσης να μην καταφέρνει από κοντά να σκοράρει.

Ευτυχώς για την ΑΕΚ όμως ο Μπλάνκο στην τρίτη του προσπάθεια μέσα σε 4 λεπτά κατάφερε να βρει δίχτυα πετυχαίνοντας το τρίτο τέρμα της ομάδας του. Ο Παντελής Καφές έκανε τη σέντρα, και ο «Ζορό» με κεφαλιά ψαράκι, έστειλε την μπάλα να βρει στο δεξί δοκάρι του Δασκαλάκη και στη συνέχεια να καταλήξει στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Εργοτέλης εκμεταλλεύτηκε άψογα μία από τις πολλές αντεπιθέσεις του και με τον Κορδονούρη να χρίζεται σκόρερ μείωσε σε 3-1.

Ο δικέφαλος συνέχισε στο ίδιο επιθετικό τέμπο χάνοντας αρκετές ακόμη ευκαιρίες για να πετύχει και ένα τέταρτο τέρμα, όμως οι Κρητικοί που παρά την ήττα πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ στο 3-1 δημιουργώντας παράλληλα κάποιες επικίνδυνες φάσεις μπροστά στην εστία της ΑΕΚ.

Στο 78’ ο Μάχο σε έξοδο του συγκρούστηκε με τον Ογκουνσότο, χτύπησε στο κεφάλι και έχασε για λίγα λεπτά τις αισθήσεις του. Το ιατρικό επιτελείο υπέδειξε αλλαγή και ο Μορέτο πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια.

Ο Αυστριακός τερματοφύλακας μεταφέρθηκε με φορείο στα αποδυτήρια της ομάδας και λίγη ώρα αργότερα σηκώθηκε και περπάτησε χωρίς να δείχνει ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Οδηγήθηκε ωστόσο στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις για προληπτικούς λόγους.


Διαιτητής: Κάκκος


Επόπτες: Φαντόπουλος, Τρύφωνας


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK