AEK FC Academy Network!

Με αρκετές καινοτομίες, η ΑΕΚ ετοιμάζεται για να θέσει σε εφαρμογή το... ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα δίκτυο συνεργασίας με ακαδημίες σε όλη την επικράτεια. Δεκατρεις περιφερειάρχες για έλεγχο της δουλειάς!

AEK FC Academy Network!
INTIME SPORTS

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των ρεπόρτερ της ΑΕΚ για το θέμα των ακαδημιών από τον τεχνικό διευθυντή των τμημάτων υποδομής, Μιχάλη Μητροτάσιο και τον γενικό διευθυντή, Άκη Ζήκο, βγήκαν αρκετά ενδιαφέροντα θέματα.

Μερικά από αυτά ήταν η καινοτομία του σχεδίου της ΑΕΚ για τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών της.

Σε αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν συνήθως στην Ελλάδα, η "Ένωση" δεν θα υποχρεώσει καμία ακαδημία με την οποία θα συνεργαστεί να φορέσει τα χρώματά της. Ωστόσο, όλες οι ομάδες που θα ενσωματωθούν στο δίκτυο, θα φορούν το λογότυπο του δικτύου, το οποίο γράφει ΑΕΚ Academies Network και δεν έχει δημοσιοποιηθεί γιατί είναι υπό κατοχύρωση.

Σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος, η ΠΑΕ που θα συσταθεί σύντομα, δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί με ούτε... ένα ευρώ. Το πρότζεκτ, όπως το έχουν σκεφτεί οι εμπνευστές του, θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, ενώ στόχος τους είναι να μην επιβαρύνονται οικονομικά ούτε οι ακαδημίες που θα συμμετέχουν στο δίκτυο, αλλά ούτε και τα παιδιά.

Ουσιαστικά το βασικό έσοδο που θα πρέπει να καλυφθεί είναι ο περιφερειάρχης, ο οποίος θα επιλέγεται από την ΑΕΚ και θα υπάρχει σε κάθε περιφέρεια προκειμένου να επιβλέπει τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής ακαδημίας. Με λίγα λόγια, θα είναι ο συνδετικός κρίκος της ΑΕΚ με την τοπική ακαδημία και ο... επιθεωρητής της δουλειάς που γίνεται στον χώρο ευθύνης του, καθώς στην "Ένωση" θέλουν οι προπονήσεις να γίνονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που προπονούνται οι δικές τους ομάδες στα Σπάτα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK