ΑΕΚ: Γιατί έγινε πιθανή η επιστροφή του Ντανιέλε Βέρντε

Από το κακό στο χειρότερο βαδίζει η Σπέτσια στα τελευταία παιχνίδια της Serie A κι αν δεν εξασφαλίσει την παραμονή της στη μεγάλη ιταλική κατηγορία, τότε φεύγει από επάνω της και η υποχρέωση αγοράς του Ντανιέλε Βέρντε. Εκείνος αναγκαστικά θα επιστρέψει στην ΑΕΚ και βλέπουμε...

Ο Ντάνι Βέρντε πιάνει το κεφάλι του στην διάρκεια της αναμέτρησης ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (0-0) στο ΟΑΚΑ, για την 9η αγ. των playoffs της Super League. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI)
Ο Ντάνι Βέρντε πιάνει το κεφάλι του στην διάρκεια της αναμέτρησης ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (0-0) στο ΟΑΚΑ, για την 9η αγ. των playoffs της Super League. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI

Θα πετούσε τη σκούφια της η ΑΕΚ για να ολοκληρωθεί το ιδανικό για εκείνη deal του περασμένου καλοκαιριού, όταν παραχώρησε τον Ντανιέλε Βέρντε στη Σπέτσια με ενοίκιο 500 χιλιάδων ευρώ για μία σεζόν και υποχρεωτική αγορά του το τρέχον καλοκαίρι, αντί επιπλέον 600 χιλιάδων ευρώ, στην περίπτωση κατά την οποία η ομάδα που σήμερα αγωνίζεται εξασφαλίσει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι αυτή η προοπτική ελάμβανε ολοένα και περισσότερες πιθανότητες πραγματοποίησης, η νεοφώτιστη στη Serie A ομάδα της Λιγουρίας, τα έκανε μούσκεμα στις τελευταίες αγωνιστικές.

Τέσσερις στροφές πριν από το φινάλε της σεζόν, η Σπέτσια -η οποία το Σάββατο 8/5 υποδέχεται τη Νάπολι- βρίσκεται στην 16η θέση της βαθμολογίας με 34 βαθμούς, με την Κάλιαρι να είναι από κάτω της με 32, την Μπενεβέντο με 31, την Πάρμα με 20 και την Κροτόνε με 18, ενώ υποβιβάζονται τρεις ομάδες. Αν τελικά αποτύχει να φέρει εις πέρας το μεγάλο στόχο της, παύει να ισχύει για εκείνη η υποχρέωση αγοράς του Βέρντε. Ως αποτέλεσμα αυτού ο Ιταλός εξτρέμ -εκτός αν εξακολοθούν να τον θέλουν εκεί κι εκείνος να αγωνιστεί στη Serie B- θα πρέπει να παρουσιαστεί το καλοκαίρι στην Ελλάδα για να λάβει μέρος στη θερινή προετοιμασία της ΑΕΚ. Περιμένοντας να κριθεί από τον επόμενο τεχνικό της 'Ένωσης' για να συνεχίσει σε αυτήν, ή για να βρεθεί μία άλλη ανοιχτή πόρτα στην Ιταλία ώστε να συνεχίσει εκεί την καριέρα του, είτε με πώληση, είτε με δανεισμό.

Το δεύτερο σενάριο βέβαια δεν μπορεί να είναι πλέον τόσο ισχυρό όσο ήταν το περασμένο καλοκαίρι, καθώς ο Ιταλός μένει ελεύθερος τον Ιούνιο του 2022. Αυτό σημαίνει ότι μειώνεται η δυνατότητα της ΑΕΚ να βγάλει επιπλέον κέρδος από αυτή την υπόθεση μέσω δανεισμού, καθώς στην καλύτερη περίπτωση η ομάδα που θα τον αποκτήσει, θα αναλάβει να καλύψει την υποχρέωση των 500 χιλιάδων ευρώ που προβλέπεται από το συμβόλαιο που έχει συνάψει με την 'Ενωση' για την επόμενη σεζόν.

Ύστερα από μία αρκετά καλή χρονιά στην Ιταλία, με επτά τέρματα και δύο ασίστ σε 23 αγώνες του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου έως σήμερα, οι πιθανότητες να βρεθεί κάτι για τον Βέρντε ώστε να μην τον κουβαλήσει η ΑΕΚ στην καμπούρα της για την επόμενη σεζόν, εξακολοθούν να υφίστανται. Προφανώς θα παίξει το ρόλο της και η επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή να συνεχίσει στην πατρίδα του, καθώς στην Ελλάδα δεν κατάφερε να εγκλιματιστεί όπως θα περίμενε και θα ήθελε, ενώ όταν πέρυσι αγωνιζόταν στην ομάδα είχε εκφράσει τον προβληματισμό του για την πίεση που ασκείται στο σύλλογο από τον περίγυρό του και το άγχος που του δημιουργούσε αυτή η κατάσταση.

Βέβαια και στην 'Ένωση' είχαν γρήγορα συνειδητοποιήσει ότι δεν διαθέτει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του, να 'καθαρίσει' παιχνίδια σημαντικά, να κάνει το διαφορετικό, να καθορίσει την τύχη αγώνων που κρίνονται από τους ποδοσφαιριστές που ξέρουν τον τρόπο για να τους κερδίσουν. Γενικότερα, ο Βέρντε απείχε πολύ από αυτό που στην ΑΕΚ θεώρησαν ότι αγόραζαν αντί 1 εκατ. ευρώ από τη Ρόμα, όταν το αποφάσισαν. Προσεγγίζοντας την υπόθεση με αλήθεια και ειλικρίνεια, αν εκείνοι που έλαβαν την απόφαση απόκτησής του, γνώριζαν ότι θα είναι αυτός που είδαμε στην πορεία, δεδομένα δεν θα προχωρούσαν στην αγορά του το προπερασμένο καλοκαίρι ίσως ούτε με τα μισά χρήματα.

Αυτό που έχουν συνειδητοποιήσει στην 'ΑΕΚ για τον Ιταλό εξτρέμ, είναι ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή χωρίς τον (καλώς εννοούμενο) αθλητικό τσαμπουκά, ο οποίος δυσκολεύεται σε ομάδες με πίεση και υψηλές απαιτήσεις. Θα έπρεπε να είναι κάπως διαφορετικός, όταν αναφερόμαστε σε έναν βέρο Ναπολιτάνο!


 

News 24/7

24MEDIA NETWORK