ΑΕΚ - Γκρόιτερ Φιρτ 2-2

Ισόπαλη με σκορ 2-2 αναδείχθηκε η ΑΕΚ στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας που έδωσε στην Αυστρία, απέναντι στην Γκρόιτερ Φιρτ, ομάδα της Β’ κατηγορίας της Γερμανίας. Οι «κιτρινόμαυροι» που συνάντησαν δυσκολίες στην προσπάθεια να κυκλοφορήσουν την μπάλα, προβλημάτισαν με την εικόνα τους στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

ΑΕΚ - Γκρόιτερ Φιρτ 2-2
Η γερμανική ομάδα προηγήθηκε με το καλημέρα, χάρη στο τέρμα που σημείωσε λίγο μετά τη συμπλήρωση του 1ου λεπτού ο Ιλίσεβιτς, μετά από λάθος του Μαϊστόροβιτς.

Στο 19ο λεπτό, ο Κονέ λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσα, η προσπάθεια του νεαρού άσου όμως σταμάτησε στο δοκάρι της γερμανικής εστίας.

Στο 31’ ο Μάγιελμπεκ έβαλε την ομάδα του με δύο γκολ μπροστά στο σκορ εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αμυντικών της ΑΕΚ, όταν μετά από φάουλ του Τάκι, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι του Φυσέκη και κατέληξε στα πόδια του ποδοσφαιριστή της Γκρόιτερ Φιρτ ο οποίος από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα του «δικεφάλου».

Γιώργος Αλεξόπουλος: "Πρωτίστως αυτό που θέλουμε και έχει σημασία είναι να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα ματς. Από εκεί και πέρα, είμαστε η ΑΕΚ και θέλουμε να νικάμε και στα φιλικά. Βρεθήκαμε στην αρχή πίσω στο σκορ, αλλά προσπαθήσαμε και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε σε 2-2. Εχουμε άλλα τέσσερα φιλικά και μέσα και από τις προπονήσεις θέλουμε να αποκτήσουμε ρυθμό. Στόχος του προπονητή είναι να φτιάξει μια νέα ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί. Επαιξε σημαντικό ρόλο πάντως πως είχαμε και προπόνηση το πρωί, ενώ μην ξεχνάτε πως είμαστε ακόμα στην περίοδο της προετοιμασίας. Το σίγουρο είναι πως θα βελτιωθούμε. Θέλω να ξαναπαίξω μπάλα και να επανέλθω στο επίπεδο που ήμουν πριν τον τραυματισμό του και ακόμα καλύτερος".

Στο δεύτερο μέρος ο Γιώργος Δώνης πραγματοποίησε πολλές αλλαγές, βάζοντας μεταξύ άλλων στον αγωνιστικό χώρο τους Ριβάλντο και Χετεμάι οι οποίοι βοήθησαν την ομάδα να κερδίσει μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να γίνει ακόμη πιο απειλητική.

Η ΑΕΚ έχοντας σαφώς καλύτερη ανάπτυξη σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο προσπάθησε να φτάσει στην επίτευξη κάποιου τέρματος και τα κατάφερε στο 83ο λεπτό με αυτογκόλ των Γερμανών, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ριβάλντο από αριστερά.

Δύο μόλις λεπτά αργότερα η Ένωση έφτασε και σε δεύτερο γκολ μετά από πολύ όμορφη συνεργασία των Γεωργέα και Πλιάτσικα, με τον πρώτο να σεντράρει ιδανικά από αριστερά και τον δεύτερο να πιάνει το μονοκόματο σουτ από το ύψος της περιοχής και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Γκρόιτερ Φιρτ.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Γιώργος Δώνης δοκίμασε τον νεαρό Ουρουγουανό αριστερό μπακ Φεντερίκο Πέρες, οποίος παρασύρθηκε από την μέτρια έως κακή εικόνα όλης της ομάδας και δεν κατάφερε να δείξει κάποια από τα στοιχεία των συστάσεων που τον συνοδεύουν.

Το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα έκανε και νεαρός Αυστραλός που αποκτήθηκε φέτος από την ΑΕΚ, Νέιθαν Μπερνς, ο οποίος επίσης δεν κατάφερε να ξεφύγει από την συλλογική μετριότητα.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Φυσέκης, Ράμος, Μαϊστόροβιτς, Παπασταθόπουλος, Πέρες, Καφές, Ενσαλίβα, Κονέ, Λαγός, Μπέρνς, Μπλάνκο. Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι: Ζορμπάς, Χετεμάι, Παυλής, Ριβάλντο, Γεωργέας, Κουτρουμάνος, Άλβες, Ταχτσίδης, Αλεξόπουλος, Πλιάτσικας.

*** Όσοι παίκτες της Ένωσης δεν αγωνίστηκαν, μετά το τέλος της αναμέτρησης προπονήθηκαν μόνοι στο γήπεδο όπου διεξήχθη ο αγώνας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK