ΑΕΚ: Η στροφή στην Ελλάδα, ο κλεισμένος Γούτας και ο δύσκολος Δουβίκας

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης και ''στρατολόγησης'' Ελλήνων παικτών, ωστόσο αυτή η διαδικασία δεν είναι εύκολη, ούτε βρίθει επιλογών. Έκλεισε τους Γούτα και Παρρά, δυσκολεύεται για τον Δουβίκα και παρακολουθεί τον Μήτογλου. Σίγουρα, θα υπάρχουν κι άλλοι.

Ο Δημήτρης Γούτας γύρισε στην Ελλάδα για να μείνει πλέον
EUROKINISSI SPORTS

Κάθε νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής ο οποίος αποδεικνύει ότι παρουσιάζει εξέλιξη και ήδη πετυχαίνει να ξεχωρίζει στις εγχώριες διοργανώσεις, είναι δεδομένο ότι θα απασχολήσει την ΑΕΚ από δω και στο εξής, καθώς η στροφή στο γηγενές στοιχείο είναι μία από τις αποφάσεις που έχει λάβει ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Δημήτρης Μελισσανίδης. Στο μέτρο του εφικτού και του... λογικού ασφαλώς και πάντοτε με όσο το δυνατόν μικρότερο ρίσκο στις επιλογές.

Η ενίσχυση του 'κιτρινόμαυρου' ρόστερ με όσο το δυνατόν περισσότερο ποιοτικό εγχώριο στοιχείο γίνεται, συνιστά πλέον προτεραιότητα που έχει ανατεθεί στον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ Παναγιώτη Κονέ. Ωστόσο η ελληνική αγορά δεν βρίθει πια ταλέντου σε σχέση με παλαιότερα, ενώ οι πραγματικά καλοί και συνάμα νεαροί και εξελίξιμοι ποδοσφαιριστές, έχουν περισσότερο το μυαλό τους στο πώς θα βρουν ένα τρόπο για να αποχωρήσουν από την Ελλάδα με προορισμό το εξωτερικό, παρά στη μεταγραφή τους σε έναν από τους μεγάλους εγχώριους συλλόγους, καθώς φοβούνται ότι εκεί δεν θα αξιοποιηθούν.

Κινήσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, όπως επί παραδείγματι συνέβη με τον κεντρικό αμυντικό Δημήτρη Γούτα του Ατρομήτου -αποκάλυψη στο SPORT24- και τον αριστερό μπακ Αλέξανδρο Παρρά του Παναιτωλικού, οι οποίοι θα πρέπει ήδη να θεωρούνται παίκτες της 'Ένωσης'. Το πού θα καταλήξουν βέβαια το ερχόμενο καλοκαίρι κι αν θα συνεχίσουν στο ρόστερ της ομάδας, είναι κάτι που θα αποφασίσει ο Μανόλο Χιμένεθ ή όποιος άλλος προπονητής θα κάθεται στον πάγκο της ομάδας τότε. Για τον Γούτα πάντως, έχει συμφωνηθεί με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή (όταν είχε μεταβεί στα γραφεία της ΠΑΕ με τον ατζέντη του) ότι θα πάρει μία θέση μεταξύ των πέντε κεντρικών αμυντικών της ερχόμενης σεζόν, γι αυτό κι έδωσαν χέρια με την ΑΕΚ από τις αρχές του περασμένου Γενάρη.

Αντιθέτως, ο αριστερός μπακ Παρράς, ο οποίος ούτως ή άλλως είναι εκτός ομάδας στο Αγρίνιο λόγω του ότι αρνήθηκε να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Παναιτωλικό, το πιο πιθανό είναι να παρταχωρηθεί ως δανεικός σε κάποιον σύλλογο που θα του εξασφαλίζει χρόνο συμμετοχής ώστε η ΑΕΚ να τον παρακολουθεί και να εξάγει ασφαλές συμπέρασμα για το αν θα μπορεί να τον αξιοποιήσει μελλοντικά. Κοντολογίς, η αλίευση παικτών που θα ενταχθούν στην ομάδα και θα τη βοηθήσουν αμέσως, δεν είναι μια εύκολη αποστολή.

Τέτοιος θα μπορούσε να είναι ο 21χρονος επιθετικός του Βόλου, Τάσος Δουβίκας. Ενας ποδοσφαιριστής για τον οποίον έχει γίνει μια σχετική γίνεται προεργασία ώστε μελλοντικά να αποφασιστεί και το αν η ΑΕΚ θα κινηθεί δυναμικά για την απόκτησή του ή όχι. Υπάρχει εδώ και καιρό έντονη φημολογία ότι απασχολεί τον ΠΑΟΚ και ότι είναι πιο κοντά στο να υπογράψει στο Δικέφαλο του Βορρά, ωστόσο σύμφωνα με άλλες πηγές, ο παίκτης δεν είναι ακόμα κλεισμένος. Στο πρόσφατο παιχνίδι Κυπέλλου της ΑΕΚ με το Βόλο στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Δουβίκας σκόραρε και είχε γενικά μία εξαιρετική παρουσία, γεγονός το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο και από τον ίδιο τον Μελισσανίδη.

Μεταφέρουμε επίσης μια πληροφορία, σύμφωνα με την οποία μετά το τέλος του αγώνα, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ είχε συζήτηση με τον αντίστοιχο του Βόλου Αχιλλέα Μπέο για τον πρώτο σκόρερ της θεσσαλικής ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα, με 8 τέρματα. Λογικά βρισκόμαστε ακόμα μακριά από το να πει κάποιος αν αυτή η υπόθεση θα προχωρήσει ή όχι, καθώς εκτός των άλλων 'τρέχει' και η διαδικασία αλλαγής ιδιοκτησίας της ομάδας του Βόλου, μια εξέλιξη που ίσως επηρεάσει αυτή την υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το 60% των χρημάτων ενδεχόμενης πώλησης του ποδοσφαιριστή, θα το λάβει ο Αστέρας Τρίπολης, όμως για το που ο παίκτης θα οδηγηθεί, το αποφασίζει ο Μπέος!

Ταυτοχρόντως, η ΑΕΚ κράτα ανοιχτό το ζήτημα επέκτασης της συνεργασίας της με τον Νέλσον Ολιβέιρα και δεν αποκλείεται τις επόμενες εβδομάδες να υπάρξει μία προσπάθεια επαναπροσέγγισης για να διαπιστωθεί αν οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν μαζί από το καλοκαίρι και μετά, παρόλο που καμία εκ των δύο δεν δείχνει να βιάζεται. Πάντως, αν η 'Ένωση' θα μπορούσε να έχει τον Δουβίκα με ένα λογικό ποσό αγοράς (και όχι το 1,4 εκατ. ευρώ που κυκλοφόρησε ως τιμή πώλησης) μάλλον θα προτιμούσε τον εξελίξιμο φορ του Βόλου, αφήνοντας τον Πορτογάλο να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Κάτι τελευταίο... Στο ραντάρ της ΑΕΚ είχε μπει και ο συμπαίκτης του Δουβίκα στον Βόλο, Γεράσιμος Μήτογλου, ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός και αδελφός του διεθνούς μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού, Ντίνου Μήτογλου. Ο οποίος ωστόσο (όπως και ο Δουβίκας) προσφάτως ανανέωσε με τη θεσσαλική ομάδα.


News 24/7

24MEDIA NETWORK