AEK - Κέρκυρα 2-0 (VIDEOS)

Με γκολ των Πέτρου Μάνταλου και Χρήστου Αραβίδη στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

AEK - Κέρκυρα 2-0 (VIDEOS)

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Το σύνηθες 4-2-3-1 προτίμησε ο Τραϊανός Δέλλας, προτιμώντας τον Άνταμ Τζανετόπουλο αντί του Γιώργου Σαρρή για αντικαταστάτη του Δημήτρη Κολοβέτσιου στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Μιχάλης Γρηγορίου άφησε στον πάγκο τους Τάσο Βενέτη και Χαβίτο.

Μεγάλο ποσοστό κατοχής (65%) κατέγραψε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες της είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Μιχάλης Μπακάκης έκανε πολλές επιτυχημένες κούρσες από δεξιά και τα μέλη της μεσοεπιθετικής γραμμής ήταν δραστήρια.

Στα πρώτα είκοσι λεπτά η Κέρκυρα ήταν τελείως αμέτοχη, με συνέπεια ο Γρηγορίου να δώσει εντολή στην αμυντική τετράδα να κερδίσει κάποια μέτρα και τον Ματιέ Γκομέζ να εκμεταλλευθεί την ταχύτητά του.

Η σημαντικότερη ευκαιρία χάθηκε στο 25ο λεπτό από τον Δημήτρη Ανάκογλου, ενώ στο 44ο ο Έλντερ Μπαρμπόζα απείλησε με κοντινή προσπάθεια. Αυτές ήταν όλες κι όλες οι αξιόλογες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Με τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Χαβίτο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να τονώσει τη γραμμή κρούσης, αλλά η πρώτη τελική της Κέρκυρας καταγράφηκε στο 69'.

Είχε προηγηθεί ένα καταστροφικό -για εκείνη- πεντάλεπτο, όπου στο 52' ο Πέτρος Μάνταλος άνοιξε το σκορ με πέναλτι (το κέρδισε ο Μπαρμπόζα από τον Γκομέζ) και στο 57' αποχώρησε τραυματίας ο Γιώργος Παρασκευαΐδης.

Το ματς απέκτησε υψηλό τέμπο στο τελευταίο τέταρτο κι αυτό λειτούργησε ευεργετικά για την ΑΕΚ, η οποία χτύπησε στην κόντρα (στο 82') με τον Χρήστο Αραβίδη, έπειτα από εξαιρετική διαγώνια μπαλιά του Μπαρμπόζα, βάζοντας τέλος στις ελπίδες των "Φαιάκων" για διεκδίκηση πρόκρισης μέσω της παράτασης.

MVP

Ο Έλντερ Μπαρμπόζα. Κέρδισε το πέναλτι, έβγαλε την ασίστ για το δεύτερο γκολ και ήταν ιδιαίτερα δραστήριος καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ματιέ Γκομέζ. Εν αντιθέσει με προηγούμενα ματς, ήταν ακίνδυνος από δεξιά, ενώ υπέπεσε σε πέναλτι και έλαμπε διά της απουσίας του στο δεύτερο γκολ.

Σχόλιο

Η ΑΕΚ της Football League απέκλεισε την Κέρκυρα της Super League. Ε και; Θα πουν κάποιοι. Δεν είναι έτσι όμως. Η ΑΕΚ δεν προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου επειδή έχει φανέλα και ιστορία. Προκρίθηκε γιατί έχει δουλέψει πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας, γιατί έχει καλές πλαγιοκοπήσεις, γιατί διαθέτει παίκτες με θάρρος και αυτοπεποίθηση... Έλντερ Μπαρμπόζα ή Μιχάλη Μπακάκη δεν έχουν πολλές ομάδες της Super League. Ο παθιασμένος Μάνταλος, ο φορμαρισμένος Αραβίδης και ο πάντα απειλητικός από μακριά Πλατέλλας συνθέτουν μία ισχυρή μεσοεπιθετική γραμμή που μέχρι στιγμής έχει βάλει δύσκολα σε κάθε αντίπαλο. Δεδομένου ότι στη φάση των ομίλων, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα απέκλεισε τον Ατρόμητο, οι ενθουσιώδεις φίλοι της έχουν αρκετούς λόγους για να αισιοδοξούν ενόψει της κλήρωσης της Παρασκευής (30/1, 11:00).

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης (83' Πεταυράκης), Γιόχανσον, Ανάκογλου (89' Ντακόλ), Πλατέλλας (77' Μπρέσεβιτς), Μάνταλος, Μπαρμπόζα, Αραβίδης.

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκομέζ, Ντριμιτρόβσκι, Παρασκευαΐδης, Σιόντης, Καρντόσο, Ανδρεόπουλος, Φάμπιο, Ζορμπάς, Κόντος (46' Χαβίτο), Καϊκούτ.

Τα γκολ

News 24/7

24MEDIA NETWORK