ΑΕΚ-Λαμία: Φλος μεταγραφών και μια εξαίρεση

Οι 5 μεταγραφές της ΑΕΚ ήταν οι πιο ξεχωριστοί παίκτες στη νίκη 3-0 επί της Λαμίας για τη Super League Interwetten. Με μια πολύ σημαντική εξαίρεση...

Ο Λιβάι Γκαρσία της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαμία για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
Ο Λιβάι Γκαρσία της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαμία για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ένας Τρινιντιανός, ένας Ιρανός, ένας Ουκρανός, ένας Τυνήσιος κι ένας Νιγηριανός μπαίνουν σε ένα γήπεδο. Αυτή πάνω κάτω είναι η εικόνα της νίκης της ΑΕΚ επί της Λαμίας με 3-0 για την 3η αγωνιστική της Super League Interwetten, αφού στο πρώτο παιχνίδι της Ένωσης στο Ολυμπιακό Στάδιο για φέτος (δεν έπαιξε στην πρεμιέρα), οι μεταγραφές της ήταν αυτές που ξεχώρισαν σε αγωνιστικό επίπεδο (με μια εξαίρεση). Είτε για καλό είτε για περίεργο λόγο, όχι όμως για κακό.

Ο Λιβάι Γκαρσία χρειάστηκε μόλις ένα τέταρτο αγώνα για να ανοίξει λογαριασμό στο πρωτάθλημα. Ο πανάκριβος για τα δεδομένα του συλλόγου (2.200.000 ευρώ για το 60% των δικαιωμάτων του και 300.000 ευρώ ως μπόνους) ποδοσφαιριστής άρχισε την εν Ελλάδι καριέρα του με μετατόπιση από τα αριστερά, παίρνοντας θέση δεξιού εξτρέμ. Όταν στο 14' δέχθηκε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή, όντας ανενόχλητος, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μπορεί να αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα, ωστόσο δεν ήταν λόγω κακής εμφάνισης. Όπως προκύπτει από τα στατιστικά της Opta στο Sport24.gr, μέσα στην πρώτη μισή ώρα αγώνα είχε 7/7 επιτυχημένες μεταβιβάσεις! Ο Μάσιμο Καρέρα είχε ενημερώσει ήδη ότι οι καινούργιοι παίκτες δεν θα πάρουν απαραίτητα 90λεπτο, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει η Βόλφσμπουργκ στον ορίζοντα.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ αποκτήθηκε πολύ νωρίτερα από την Ένωση και πήρε φανέλα βασικού και στην 3η φετινή υποχρέωση της ομάδας του. Από προσπάθειά του δημιουργήθηκε το γκολ του Γκαρσία (μονομαχία με τον Ντάνιελ Αντέτζο), από εκείνον έγιναν αρκετές τελικές στα πρώτα λεπτά, όταν η ΑΕΚ απειλούσε διαρκώς, σε αυτόν οφείλεται η πιο παράξενη φάση του αγώνα, ίσως και της αγωνιστικής. Όπως ο Σέρχιο Αραούχο πριν από κάποιον καιρό ή όπως ο συμπατριώτης του, Μασούντ Σοτζαεΐ, ο Ιρανός επιθετικός έχασε κάτι που δεν γίνεται να χαθεί στο 51ο λεπτό, αφού σε κενή εστία, πολύ μέσα από τη μικρή περιοχή, έστειλε μια σέντρα στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης, ο Πέτρος Μάνταλος βρήκε κι αυτός στο δοκάρι, αλλά από πολύ πλάγια θέση, από όπου το γκολ έμοιαζε αδύνατο.

Ο Γεβγέν Σάκχοφ έκανε κι αυτός ντεμπούτο με τους 'κιτρινόμαυρους', κοντά στον Μάνταλο, πιο δεξιά και λίγο πιο πίσω. Ο Ουκρανός μέσος έδειξε σε καλή κατάσταση και απόλυτα προσαρμοσμένος στο κλίμα και γι' αυτό ο Καρέρα τον κράτησε στον αγωνιστικό χώρο για ολόκληρο το παιχνίδι. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής παρουσιάστηκε καλός τόσο στα επιθετικά όσο και στα ανασταλτικά καθήκοντα, δίνοντας τέμπο και φωνάζοντας 'παρών' από την πρώτη στιγμή.

Ο Νασίμ Χνιντ ήταν η μεταγραφή της ΑΕΚ που είχε τη λιγότερη δουλειά, αφού το 5-4-1 του Γιώργου Πετράκη έδειξε την τάση των Λαμιωτών στον αγώνα. Με εξαίρεση ορισμένα 5λεπτα στα οποία οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν, ο Τυνήσιος δεν πέρασε δύσκολες στιγμές απέναντι σε μία ομάδα με πρόβλημα στο γκολ και τους Λάζαρ Ρόμανιτς και Τάσο Καραμάνο να μην μπορούν να κάνουν κάτι, παρά τις ευκαιρίες τους στο 2ο μέρος (χωρίς ευθύνη του Χνιντ). Αφού δεν γινόταν να ξεχωρίσει αμυντικά, ο Χνιντ έκανε μια αξιομνημόνευτη επιθετική ενέργεια, αφού με πανέμορφη μπαλιά 40 μέτρων ξεκίνησε τη φάση του 2-0 στο 65' από τον Κρίστιτσιτς.

Ο Μπράιτ Ενομπακάρε μπήκε στο 76ο λεπτό στη θέση του Ανσαριφάρντ και πρόλαβε να απειλήσει 3 φορές με προσωπικές ενέργειες. Στη μία εξ αυτών δεν απείλησε απλά, αλλά σκόραρε -με περίεργο τρόπο- για το 3-0 στο 85', με το οποίο η Ένωση 'κλείδωσε' τη νίκη και την... καλή ψυχολογία εν όψει των playoffs του Europa League την Πέμπτη στο ίδιο γήπεδο.

Υπήρχε κι ένας παίκτης που ξεχώρισε και δεν ήταν μεταγραφή, πάντως, έστω κι αν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ τον έχουν δει πολύ λίγο. Αυτός ο παίκτης ψηφίστηκε MVP της αναμέτρησης, είναι 20 χρονών και ήταν η έκπληξη του Καρέρα στην ενδεκάδα. Ο Θεοδόσης Μαχαίρας πήρε θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης και με τις κούρσες, τις ενέργειές και τις ουσιώδεις πάσες του αποδείχθηκε πολύτιμος. Από τα πόδια του έγινε το γέμισμα για το 1ο γκολ, από τις ντρίμπλες του και την πάσα του έγινε η μεγάλη ευκαιρία του Ανσαριφάρντ και του Μάνταλου, αυτός υποδέχθηκε τη σέντρα του Χνιντ κι έστρωσε στον Κρίστιτσιτς για το 2-0, αυτός αναστάτωνε διαρκώς την αντίπαλη άμυνα. Και δικαίως αυτός, αλλά κι οι 5 μεταγραφές της ΑΕΚ, θα ψάξουν θέση στο βασικό σχήμα της Πέμπτης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK