ΑΕΚ-Λαμία: Τα 10 λεπτά του Λιβάγια

Σε ένα ματς που γρήγορα θα ξεχαστεί, η ΑΕΚ επικράτησε σχετικά εύκολα με σκορ 2-0 της άτολμης Λαμίας. Χρειάστηκε ένα δεκάλεπτο που είχε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του Μάρκο Λιβάγια, για να γραφτεί η ιστορία της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Λιβάγια ως δημιουργός και Βράνιες ως σκόρερ, πανηγυρίζουν το 2-0 της ΑΕΚ επί της Λαμίας στο ΟΑΚΑ, για την 3η αγωνιστική της Super League 2019-2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Περισσότερο από τον εαυτό της παρά τη Λαμία δυσκολεύτηκε η ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής (15/09) στο ΟΑΚΑ, όπου με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Λιβάγια πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στην Super League, επικρατώντας με σκορ 2-0 των αντιπάλων της. Σε ένα ματς που δεν είχε να προσφέρει πολλά, ειδικά με την ατολμία που έδειξαν οι φιλοξενούμενοι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, η κλάση του Κροάτη κυνηγού έφτανε στην ομάδα του Νίκου Κωστένογλου για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Η αλλαγή διάταξης δεν βοήθησε την ΑΕΚ

Ο Νίκος Κωστένογλου άφησε στην άκρη την διάταξη με τρεις στόπερ που είχε χρησιμοποιήσει -επιτυχώς- στα πρώτα του ματς στον πάγκο της ΑΕΚ, παρατάσσοντας την ομάδα του σε 4-2-3-1. Κρίστιτσιτς, Ζεράλδες, Αλμπάνης και Γιακουμάκης πήραν φανέλα βασικού. Για τους φιλοξενούμενους, ο Σωτήρης Αντωνίου επέλεξε μια διάταξη 4-1-4-1 με ξεκάθαρο στόχο να κλείσει τους χώρους στη μεσαία γραμμή και να μην επιτρέψει στους γηπεδούχους την δημιουργία.

Η ΑΕΚ είναι αλήθεια πως δυσκολεύτηκε αρκετά σε αυτό το κομμάτι, με αργή ανάπτυξη και έλλειψη κίνησης χωρίς τη μπάλα. Με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φτιάξει με συνέπεια φάσεις εντός περιοχής και να απειλήσει την Λαμία. Ο Λιβάγια αναγκαζόταν συχνά να βγαίνει αρκετά μέτρα έξω από το 'κουτί' για να έρθει σε επαφή με τη μπάλα, γεγονός που στερούσε από την ΑΕΚ την εκτελεστική ικανότητα του πιο επικίνδυνου παίκτη της από την αντίπαλη περιοχή.

Δύο εμπνεύσεις του Λιβάγια έκριναν το ματς

Στο 12' ο ρέφερι Μανούχος έκανε χρήση του VAR για να εξετάσει μια φάση με πρωταγωνιστές τους Βράνιες - Ρόμανιτς και τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον Βόσνιο για το χτύπημα με το χέρι στο πρόσωπο του αντιπάλου του. Απόφαση που δεν προβλέπεται, καθώς μέσω VAR εξετάζεται μόνο η περίπτωση αποβολής παίκτη. Επομένως όφειλε είτε να τιμωρήσει με κόκκινη τον Βράνιες, είτε να δείξει να συνεχιστεί το παιχνίδι από εκεί που σταμάτησε.

Το ματς κυλούσε με την ΑΕΚ να έχει μια φλύαρη υπεροχή και την Λαμία να αμύνεται με όλους τους παίκτες της πίσω από τη μπάλα. Ο Μπεχαράνο έφυγε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο στο 36' (μπήκε ο Βασιλόγιαννης) και στην πλευρά που εκείνος κάλυπτε ως χαφ έγινε η 'ζημιά' για την Λαμία. Ο Λιβάγια από αριστερά πάτησε περιοχή, απέφυγε τον Σάλιακα και έκανε το δυνατό γύρισμα με το αριστερό, με τον Πλιάτσικα να βάζει το πόδι του στην πορεία της μπάλας 'εκτελώντας' τον Βελλίδη για το 1-0 στο 37'! Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Κροάτης εκτέλεσε έξυπνα ένα φάουλ από αριστερά και ο Βράνιες με προβολή σκόραρε για το 2-0. Αρχικά ο Βόσνιος στόπερ υποδείχθηκε σε θέση offside, ωστόσο εδώ η δουλειά με το VAR έγινε σωστά και το τέρμα -ορθώς- μέτρησε.

Το δεύτερο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ δεν πρόσφερε συγκινήσεις. Η Λαμία δεν ήταν διατεθειμένη να αποχωριστεί τον παθητικό ρόλο που είχε στο ματς, επέμενε σε ένα παιχνίδι αναμονής με όλους τους παίκτες της πίσω από τη μπάλα, έτσι και οι γηπεδούχοι δεν ένιωσαν ποτέ την ανάγκη να ανεβάσουν στροφές. Η ΑΕΚ δημιούργησε προϋποθέσεις για ένα τρίτο γκολ αλλά έπεσε πάνω στον πολύ καλό Βελλίδη, τη στιγμή που η Λαμία δεν βρήκε ποτέ κάποιον τρόπο να δημιουργήσει ανησυχία στον Μπάρκα.

Έτσι το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει το σκορ που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο μέρος, με την ΑΕΚ να ετοιμάζεται για την εκτός έδρας αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό και την Λαμία να περιμένει στο σπίτι της τον Πανιώνιο.

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, ο Λευτέρης Ελευθερίου επιστρέφει και αποκαλύπτει τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει ο Ολυμπιακός στον όμιλο του Champions League και ο Κώστας Μπράτσος γελάει με την εθνική Αγγλίας στη συζήτηση για τον Χάρι Κέιν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK