ΑΕΚ-Λιβόρνο 1-3

Παρουσιάζοντας δυσλειτουργίες στην άμυνα αλλά και αρκετά θετικά στοιχεία στην επίθεση, η ΑΕΚ ηττήθηκε από τη Λιβόρνο με 3-1 στο ΟΑΚΑ την Κυριακή στο τελευταίο της φιλικό πριν τα παιχνίδια με τη Σεβίλλη.

ΑΕΚ-Λιβόρνο 1-3

Ρεπορτάζ: Γιάννης Κυφωνίδης


Παρουσιάζοντας δυσλειτουργίες στην άμυνα αλλά και αρκετά θετικά στοιχεία στην επίθεση, η ΑΕΚ ηττήθηκε από τη Λιβόρνο με 3-1 στο ΟΑΚΑ την Κυριακή στο τελευταίο της φιλικό πριν τα παιχνίδια με τη Σεβίλλη.

Φιλικό είπαμε; Όχι και τόσο. Τα νεύρα έκαναν την εμφάνισή τους στο τερέν του ΟΑΚΑ, το δυνατό παιχνίδι των Ιταλών εκνεύρισε τους παίκτες της ΑΕΚ και στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου λίγο έλειψε να ξεφύγει εντελώς η κατάσταση με το αντιαθλητικό χτύπημα που δέχθηκε ο Ράμος από τον Φιλιπίνι.

Ως προς την τακτική, ο Φερέρ ήξερε ότι στο γήπεδο βρισκόταν άνθρωπος της Σεβίλλης και προσπάθησε να τον μπερδέψει για τα καλά. Παρέταξε σχήμα με βασικούς τους Μπούρμπο και Παππά, κράτησε στον πάγκο τους Μαντούκα και Ζήκο και γενικώς παρουσίασε μία ΑΕΚ αγνώριστη.

Η Ενωση πάντως και ρυθμό είχε και ευκαιρίες έκανε αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στο πλεχτό. Και όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις οι Ιταλοί τιμώρησαν στο 21’ με σουτ εκτός περιοχής του Φιλιπίνι που αιφνιδίασε τον Μορέτο. Η ΑΕΚ δεν το έβαλε κάτω, πίεσε αλλά δεν έπαιξε πολύ από τα πλάγια όπως στο παιχνίδι με την Μπριζ.

Η πίεση έφερε καρπούς στο δεύτερο ημίχρονο όταν πια είχαν πάρει θέση στο γήπεδο και ο Ζήκος και ο Μαντούκα. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος ήταν και ο δημιουργός της ισοφάρισης αφού η σέντρα του στην καρδιά της ιταλικής άμυνας ήταν πάρε-βάλε. Πετάχθηκαν για το γκολ οι Λυμπερόπουλος και Ασκάρατε, τελικώς το πέτυχε ο Αρουαμπαρένα. Ολα αυτά στο 51'.

H ένταση που κυριάρχησε στη συνέχεια στο παιχνίδι έκανε την ΑΕΚ να χάσει την αυτοσυγκέντρωσή της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν δημιούργησε ευκαιρίες. Απόδειξη η μεγάλη φάση με τον Ριβάλντο με το πλασέ του Βραζιλιάνου να εξουδετερώνεται από τον τερματοφύλακα της ιταλικής ομάδας. Όμως τα κενά στην άμυνα ήταν μεγάλα. Αυτό φάνηκε και στη φάση του δεύτερου γκολ (πλασέ του ολομόναχου στην περιοχή Βόλπε στο 79') αλλά κυρίως στο τρίτο όταν ο ίδιος παίκτης χόρεψε τον Αλβες πριν εκτελέσει τον Μορέτο στο 86'.

Γενικό συμπέρασμα; Δεν μπορεί κανείς να μιλήσει με σιγουριά. Άλλη ΑΕΚ πάντως θα παρουσιαστεί στα παιχνίδια με τη Σεβίλλη, όταν ο Φερέρ δεν θα έχει περιθώρια για πειραματισμούς.


ΑΕΚ: Μορέτο, Δέλλας (46’ Ασκάρατε), Παπασταθόπουλος (46’ Άλβες), Αρουαμπαρένα, Μπούρμπος (46’ Σίλβα Ράμος), Παππάς (46’ Μαντούκα), Ενσαλίβα (46’ Ζήκος), Ριβάλντο, Ζούλιο Σέζαρ, Τόζερ (46’ Καφές), Λυμπερόπουλος.

Λιβόρνο: Αμέλια (Ντε Λουτσία), Γκραντόνι (64’ Μπαλέρι), Κνέτζεβιτς (85’ Ρεζαεΐ), Γκαλάντε, Πασκουάλε (74’ Παβάν), Εμ.Φιλιπίνι, Λοβίζο (69’ Μπέργκβολντ), Τζιανικέντα (46’ Πουλτσέτι), Αντ.Φιλιπίνι (60’ Βόλπε), Ντιαμάντι (78’ Τριστάν), Ταβάνο (63’ Βίντιγκαλ).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπασταμάτης


Φερέρ: "Είναι υποχρεωτικό να πάρουμε έναν παίκτη ακόμη"


Μετά το τέλος του ματς ο προπονητής της ΑΕΚ Λορένθο Σέρα Φερέρ τόνισε:
"Το σημερινό παιχνίδι ήταν από αυτά που το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει μεγάλη σχέση με το παιχνίδι που έγινε. Και επίσης όταν σε μια ιταλική ομάδα είσαι ικανός να κάνεις 8-9 ευκαιρίες για γκολ, είναι αδύνατον να έχεις παίξει άσχημα. Αυτό πιστεύω ότι συνέβη σήμερα. Εμείς βάλαμε το παιχνίδι στον αγωνιστικό χώρο. Από καπρίτσιο της μπάλας, η Λιβόρνο πέτυχε τρία γκολ και εμείς ένα. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, αλλά στο δεύτερο ήταν μεγάλη η διαφορά στο παιχνίδι της ΑΕΚ, με αυτό της Λιβόρνο. Μεγάλη διαφορά. Η μια ομάδα ήθελε να παίξει, ενώ την άλλη δεν την ενδιέφερε. Πρέπει όμως να αποδεχόμαστε αυτές τις περιστάσεις και να μαθαίνουμε. Αλλά σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος".
Ροδόλφο Μάρτιν Αρουαμπαρένα:

«Εχουμε δυνατότητες κόντρα στη Σεβίλλη. Σίγουρα είναι πολύ καλή ομάδα αλλά δεν τη φοβόμαστε. Θα κάνουμε τα πάντα. Σήμερα είχαμε κάποια καλά στοιχεία».





Για την άμυνα



"Όταν δέχεσαι γκολ πάντα υπάρχει κάποια σχετική απορύθμιση και το φταίξιμο ανήκει σε όλους, όχι μόνο στην αμυντική γραμμή. Αν όμως, όσο το σκορ ήταν στο 1-1, πετυχαίναμε δεύτερο, τρίτο ή τέταρτο γκολ, που μπορούσαμε να το κάνουμε, τώρα δεν θα μιλούσαμε για αυτό. Με αυτό θέλω να πω ότι τα λάθη στην επίθεση, έχουν αντανάκλαση στην άμυνα. Αλλά φυσιολογικά παίκτες όπως ο Ριβάλντο, ο Λύμπε και ο Μαντούκα, είναι πολύ αποφασιστικοί στο τελείωμα της φάσης. Όμως σε αυτό το παιχνίδι η μπάλα δεν ήθελε να μπει. Όπως προείπα όταν παίζεις εναντίον μιας ιταλικής ομάδας είναι πολύ δύσκολο να έχεις 8-9 ευκαιρίες για γκολ".

Για τις αλλαγές


"Εγώ πιστεύω ότι στην προετοιμασία έχεις την ευκαιρία να ψάχνεις για εναλλακτικές λύσεις και αυτό πρέπει να το εκμεταλλεύεσαι. Επίσης είναι πολύ ενδιαφέρον να ψάχνεις κίνητρο για όλο το ρόστερ. Δεν γίνεται να βγάλεις με 11 παίκτες όλες τις διοργανώσεις. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Ο Λύμπε δεν παίζει στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος (σ.σ. λόγω τιμωρίας). Άρα πρέπει να ψάξουμε καταστάσεις ώστε να λύσουμε όποια πιθανά προβλήματα. Είναι αλήθεια ότι όταν κάνεις κάτι καλό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί καταλαβαίνεις ότι κάποια ζευγάρια ταιριάζουν και κάποιοι θέλουν χρόνο για να πάρουν θέση βασικού. Αυτές είναι ευκαιρίες που πρέπει να εκμεταλλευόμαστε".

Για τον επιθετικό


"Δεν είναι μόνο για αυτή την περίσταση. Εδώ και πολύ καιρό το τμήμα σκάουτινγκ ψάχνει για έναν παίκτη που να ταιριάζει στη ομάδα μας, αλλά και στο μπάτζετ. Το ίδιο κάνω και εγώ, αλλά και ο πρόεδρος της ομάδας μας. Είναι υποχρεωτικό να πάρουμε άλλον ένα παίκτη. Δεν μπορούμε να βγάλουμε τρεις διοργανώσεις μόνο με αυτούς που έχουμε. Θα δίναμε μεγάλο πλεονέκτημα στους αντιπάλους μας".









News 24/7

24MEDIA NETWORK