ΑΕΚ-Μπράγκα: Τα μεταξωτά συμβόλαια θέλουν και επιδέξιες εμφανίσεις

Μέχρι να αντιληφθεί η ΑΕΚ πως το ματς άρχισε, το πουλάκι είχε πετάξει. Η Μπράγκα πέρασε εύκολα με 2-4 από το ΟΑΚΑ και σφράγισε τον μαθηματικό αποκλεισμό των 'κιτρινόμαυρων'. Αν κατάλαβε κάτι η Ένωση από αυτό το ματς, τότε σύντομα θα κληθεί να πάρει και κάποιες σκληρές αποφάσεις.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει μόλις αστοχήσει από το 1 μέτρο σε κενή εστία, στο 19' της αναμέτρησης ΑΕΚ - Μπράγκα 1-3 στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγ. των ομίλων του Europa League.  (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
Ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει μόλις αστοχήσει από το 1 μέτρο σε κενή εστία, στο 19' της αναμέτρησης ΑΕΚ - Μπράγκα 1-3 στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγ. των ομίλων του Europa League. KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Εννιά λεπτά. Τόσα χρειάστηκε η Μπράγκα για να ακυρώσει τις όποιες αξιώσεις μπορεί να είχε η ΑΕΚ στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ και στην εν γένει παρουσία της στο Group G του Europa League. Μέχρι να αντιληφθούν οι 'κιτρινόμαυροι' πως το ματς άρχισε, το πουλάκι είχε πετάξει. Αν κατάλαβε κάτι η Ένωση από αυτό το ματς, τότε σύντομα θα κληθεί να πάρει και κάποιες σκληρές αποφάσεις. Που μελλοντικά μπορεί να τη βοηθήσουν.

Προφανώς και η ευθύνη δεν μπορεί ποτέ να ανήκει σε έναν παίκτη, όμως ο ρόλος του καθένα σε μια τέτοια εικόνα προσμετράται. Ειδικά αν αυτός ο κάποιος έχει αξιώσεις βασικού παίκτη ή θέλει επταψήφιο αριθμό για να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο. Προ ημερών, ο μάνατζερ του Χνιντ δημιούργησε θέμα, για το γεγονός πως ο πελάτης του δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Μάσιμο Καρέρα για την βασική ενδεκάδα. Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου μόλις πριν από 48 ώρες ανέλυσε την κατάσταση εδώ στο Contra.gr, βάζοντας την στη σωστή της διάσταση. Το βράδυ της Πέμπτης, ο Μάσιμο Καρέρα εμπιστεύτηκε τον Τυνήσιο σε ένα παιχνίδι Europa League. Με το σκορ στο 0-2 στο 9' και το 1-3 στο ημίχρονο, γίνεται αντιληπτό πως η ΑΕΚ αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα ανασταλτικά. Ναι, το πρόβλημα αφορούσε τη συνολική της λειτουργία, ωστόσο ο Χνιντ ήταν μέρος αυτής και με αρνητικό πρόσημο. Έχασε τον προσωπικό του αντίπαλο στο πρώτο γκολ, δεν μπόρεσε να βρεθεί στα μέτρα που θα βοηθούσε τους συμπαίκτες του στα άλλα δύο.

Οκ, προφανώς και ο κάθε παίκτης δικαιούται μια κακή βραδιά και όταν αυτή έρχεται σίγουρα δεν χαρακτηρίζει ολότελα την πραγματική του αξία. Όταν όμως έχει δημιουργηθεί θέμα από το πουθενά γύρω από το όνομα σου και παίρνεις φανέλα βασικού σε ευρωπαϊκό ματς, δεν μπορεί να είναι αρκετό το να βρίσκεις δικαιολογία μέσα από την γενικότερη κακή εικόνα του συνόλου. Ο Χνιντ δεν έκανε τίποτα για να δείξει στον Καρέρα πως κάνει λάθος και σίγουρα δεν μπορεί να πατήσει πάνω σε αυτό το ματς για να ζητήσει κάτι περισσότερο.

Και αν για τον Τυνήσιο στόπερ μπορεί να προκύψουν άλλοθι, για τον Νέλσον Ολιβέιρα δεν υπάρχει κανένα. Ότι έχανε τη μπάλα εύκολα και έδινε ευκαιρίες κόντρα επίθεσης στην Μπράγκα, ήταν το λιγότερο. Με το σκορ στο 0-2, ο Αλμπάνης στο 19' έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Πορτογάλος φορ ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα άουτ σε κενή εστία! Από το ένα μέτρο. Το γεγονός πως ο Ολιβέιρα σκόραρε στο 31' δεν τον 'ξεπλένει'. Εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην αντίπαλη άμυνα, πέρασε τον Ματέους και αυτή τη φορά σε κενή εστία έκανε το καθήκον του. Ωστόσο καμία ομάδα στον κόσμο δεν επιλέγει τους φορ για αυτές τις φάσεις, που συμβαίνουν αραιά και που. Αυτές είναι το κερασάκι στην τούρτα. Το μίνιμουμ που ψάχνει κάθε ομάδα από τον φορ της, είναι φάσεις όπως αυτές του 19'... Και όταν ο Ολιβέιρα παίρνει 1,1 εκατ. ευρώ τον χρόνο και δεν το συζητάει για λιγότερα -δικαίωμα του ως επαγγελματίας- τότε και η ΑΕΚ δικαιούται να μην έχει καμία διάθεση να του τα δώσει όταν μετράει 2 γκολ σε 11 συμμετοχές.

Όχι πως κάποιος από τους συμπαίκτες των Χνιντ, Ολιβέιρα ξεχώρισε. Η ΑΕΚ είχε μια ακόμη κακή ευρωπαϊκή νύχτα και η συνολική της παρουσία στους ομίλους του Europa League ήταν -πολύ- κατώτερη του αναμενομένου. Ωστόσο τόσο ο Τυνήσιος στόπερ, όσο και ο Πορτογάλος φορ υποτίθεται πως είχαν έναν λόγο παραπάνω να δείξουν σε αυτό το ματς. Δεν το κατάφεραν και μένει να δούμε αν ο μεν Χνιντ μπορεί να γυρίσει το χαρτί, ο δε Ολιβέιρα με ποιον τρόπο μπορεί να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Ένωση.

Τα γκολ που σήμαναν και το μαθηματικό τέλος των 'κιτρινόμαυρων' από την Ευρώπη τη φετινή σεζόν, υπέγραψαν οι Τούρμενα, Εσγκάιο, Όρτα και Γκαλένο, με τον τελευταίο να οργιάζει μοιράζοντας και δύο ασίστ... Αν υπήρχε κάτι θετικό για την ΑΕΚ από αυτό το βράδυ; Δύο. Η επανεμφάνιση του Λιβάι Γκαρσία στο χορτάρι μετά την βαριά θλάση που είχε υποστεί τον Οκτώβρη και το πρώτο τέρμα του Βασιλαντωνόπουλου με τα κιτρινόμαυρα για το τελικό 2-4 στο ΟΑΚΑ. Αυτός ίσως είναι πράγματι ένας παίκτης που θα μπορούσε να εγείρει αξιώσεις περαιτέρω αξιοποίησης από τον προπονητή του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK