ΑΕΚ-ΟΦΗ: Κόμης ο Νεντελτσεάρου, δράκουλας ο Σάκχοφ

Αν ο Νεντελτσεάρου ήταν ο Κόμης της ΑΕΚ στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, ο Σάκχοφ ήταν ο δράκουλας που ήπιε το αίμα του ΟΦΗ, διατηρώντας τους 'κιτρινόμαυρους' σε απόσταση 3 βαθμών από την κορυφή. Ο Ουκρανός χαφ υπέγραψε την ανατροπή και τη νίκη της Ένωσης με 2-1, δικαιώνοντας τον Καρέρα που επέμεινε στην απόκτηση του για συγκεκριμένους λόγους.

Νεντελτσεάρου και Σάκχοφ σκόραραν τα γκολ της ΑΕΚ στην ανατροπή και τη νίκη με 2-1 επί του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, για την 7η αγωνιστική της Super League Interwetten | 01/11/2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Νεντελτσεάρου και Σάκχοφ σκόραραν τα γκολ της ΑΕΚ στην ανατροπή και τη νίκη με 2-1 επί του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, για την 7η αγωνιστική της Super League Interwetten | 01/11/2020 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Όταν ο Μάσιμο Καρέρα επέμενε για την απόκτηση του Γεβγέν Σάκχοφ, στο Contra.gr είχατε διαβάσει τον λόγο. Τα αγωνιστικά στοιχεία τα οποία διαθέτει ο Ουκρανός χαφ, έδιναν στον Ιταλό τεχνικό την τακτική ευελιξία για να δοκιμάσει σχήματα και διάταξεις, τοποθετώντας δίπλα του παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα. Γι' αυτό και η Ένωση προχώρησε στην απόκτηση του, με τον Σάκχοφ να αποτελεί βασικό πυλώνα στα πλάνα του προπονητή του, όσον αφορά τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Και στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ για την 7η αγωνιστική της Super League Interwetten, ο 29χρονος μέσος έδειξε επί του πρακταίου τον λόγο που είναι απαραίτητος στην ενδεκάδα της ομάδας του.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους. Ο Στούρτζεον με μονοκόμματο σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Τσιντώτα μόλις στο 6ο λεπτό, ανεβάζοντας επίπεδο τη δυσκολία του εγχειρήματος των γηπεδούχων. Ολιβέιρα και Λιβάγια ήταν στον πάγκο, Μάνταλος, Τάνκοβιτς και Μαχαίρας στην πλάτη του Ανσαριφάρντ, ωστόσο οι 'κιτρινόμαυροι' αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό και συνεργασίες για να ψάξουν την ισοφάριση. Αντίθετα, ο ΟΦΗ έμοιαζε επικίνδυνος όταν έβρισκε χώρους στην κόντρα, αλλά με τη σειρά του δεν είχε σωστές τελικές αποφάσεις.

Μια ολιγωρία μάλιστα στην άμυνα, του στοίχισε και το προβάδισμα. Σε εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο εκ Ρουμανίας ορμώμενος Νεντελτσεάρου πρόλαβε την έξοδο του Βάτερμαν και με το κεφάλι ισοφάρισε σε 1-1. O 24χρονος, γεννημένος στο Βουκουρέστι στόπερ, δείχνει αρκετά καλά στοιχεία στο ξεκίνημα της καριέρας του με τη φανέλα της ΑΕΚ και εν προκειμένω έδωσε λύση τη στιγμή που η ομάδα του δεν έδειχνε ικανή να αποκωδικοποιήσει τον γρίφο του γκολ.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάνε με προβάδισμα στα αποδυτήρια, αλλά το εν κινήσει σουτ του Μαχαίρα εντός περιοχής στο 44', σταμάτησε στο δοκάρι του Βάτερμαν. Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ σταμάτησε τον εξτρέμ της ΑΕΚ και στο 52', διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Γιώργος Σίμος αποφάσισε να τραβήξει πιο πίσω τη ομάδα του, να φέρει την ΑΕΚ ψηλά στο γηπέδο και να 'χτυπήσει΄στην κόντρα. Με τους φιλοξενούμενους μαζεμένους σε λίγα μέτρα και παρά τις αλλαγές του, ο Μάσιμο Καρέρα έβλεπε τους παίκτες του να έχουν την κατοχή της μπάλας αλλά χωρίς να δημιουργούν πραγματική πίεση και ευκαιρίες.

Θα χρειαζόταν κάτι σπέσιαλ για να φτάσει στην ανατροπή η ΑΕΚ και αυτό ήρθε από τα πόδια του Γεβγέν Σάκχοφ στο 74'. Αφού πήρε κάθετα τη μπάλα από τον Μάνταλο, ο Ουκρανός χαφ απέφυγε υπέροχα τον Στούρτζεον και πλάσαρε ιδανικά τον Βάτερμαν για το 2-1.

Ο Σάκχοφ δεν είναι γρήγορος μέσος, αυτό αποτελεί ένα από τα μειονεκτήματα στο παιχνίδι του. Είναι όμως πολύ γρήγορος στις αποφάσεις του μέσα στο γήπεδο, ικανότητα που του επιτρέπει να καμουφλάρει το χάντικαπ στα πόδια. Η ψυχραιμία του και ο τρόπος που διαβάζει τις φάσεις του επιτρέπει πολύ συχνά να προσφέρει σε γκολ και δημιουργία. Αυτό είναι το δεύτερο στοιχείο στο οποίο είχε εντοπίσει έλλειψη ο Μάσιμο Καρέρα στους κεντρικούς του χαφ.

Για να μιλήσουμε με νούμερα, ο Αντρέ Σιμόες σε 332 επίσημα ματς καριέρας έχει απολογισμό 19 γκολ και 11 ασίστ. Ο Νέναντ Κρστίτσιτς σε 318 παιχνίδια έχει 27 γκολ και 13 ασίστ. Ο Κώστας Γαλανόπουλος, χαφ που ούτως ή άλλως διακρίνεται για τις ανασταλτικές αρετές του, έχει 106 ματς με 5 γκολ και 1 ασίστ στην καριέρα του. Ο Νταμιάν Σιμάνσκι δείχνει μια σχετική συνέπεια στους αριθμούς του, αφού μετράει 14 γκολ και 15 ασίστ στα 164 επίσημα ματς που έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα.

Σε αυτά τα νούμερα, ο Γεβγέν Σάκχοφ έχει να αντιπαρατάξει 41 γκολ και 23 ασίστ σε 293 επίσημες αναμετρήσεις που έχει αγωνιστεί στην καριέρα του. Η διαφορά είναι εμφανής. Αν ο Νεντελτσεάρου ήταν ο Κόμης της ΑΕΚ στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, ο Ουκρανός χαφ ήταν ο δράκουλας που ήπιε το αίμα του ΟΦΗ, διατηρώντας τους 'κιτρινόμαυρους' σε απόσταση 3 βαθμών από την κορυφή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK