ΑΕΚ: Όλοι οι προπονητές του Μελισσανίδη σ' ένα σκληρό τεστ μνήμης

Είναι ζήτημα αν από τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε στην ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορείτε να θυμηθείτε περισσότερους από μια ντουζίνα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ο αγαπημένος προπονητής του Δημήτρη Μελισσανίδη
Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ο αγαπημένος προπονητής του Δημήτρη Μελισσανίδη EUROKINISSI SPORTS

Η άμεση ενασχόληση του Δημήτρη Μελισσανίδη με την ποδοσφαιρική ΑΕΚ διαιρείται σε τρεις, ανισομερείς, περιόδους κι ένα μεγάλο διάλειμμα σχεδόν 15ετίας.

  • Την πρώτη περίοδο, διάρκειας τριών ετών (1992-95), όταν είχε 'συμπαίκτη' τον Γιάννη Καρρά και προτού παραχωρήσει το ποσοστό του στον Μιχάλη Τροχανά.
  • Τη δεύτερη, για λιγότερο από ένα χρόνο στα τέλη των 90s, είχε αναλάβει το μάνατζμεντ υπό το ιδιοκτησιακό καθεστώς ENIC, αλλά αποχώρησε πριν από τη συμπλήρωση ενός ημερολογιακού έτους.
  • Την τρίτη και εκτενέστερη, όταν πριν από 7 καλοκαίρια επέστρεψε ως ο επικεφαλής του πλάνου για την πλήρη αναδόμηση, μετά τον υποβιβασμό στη Γ' Εθνική, η οποία θα είχε ως τελικό προορισμό την επανεγκατάσταση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε καθεμιά από τις θητείες του στην Ένωση, η τακτική του 'Τίγρη', ως διοικητικού ηγέτη, δεν τροποποιήθηκε και ήταν πάντα εκείνος που είχε τον τελευταίο λόγο στην επιλογή του εκάστοτε προπονητή, κουβαλώντας αναπόφευκτα το βάρος της ευθύνης. Προτάσεις άκουγε, αυτός όμως αποφάσιζε. Με τον Μανόλο Χιμένεθ δεν έπραξε διαφορετικά και τον επανέφερε στον πάγκο του 'Δικεφάλου' με συμβόλαιο 1,5 έτους.

Ο Ισπανός, βέβαια, δεν είναι μόνο ο ένας εξ όσων δούλεψαν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια. Μπορείτε να θυμηθείτε όλους τους υπόλοιπους;


News 24/7

24MEDIA NETWORK