ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Η υπογειοποίηση ολοκληρώθηκε στο ΟΑΚΑ

Παρέλαση τίτλου έκανε ο υπερηχητικός Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, συντρίβοντας την ΑΕΚ με 5-1. Ένα βράδυ που δεν δημιουργεί απλά πρόβλημα στους 'κιτρινόμαυρους' για τη φετινή σεζόν, αλλά πολύ περισσότερο απειλεί να 'κάψει' από τώρα και την επόμενη...

Απογοητευμένος ο Ντατσένκο, με φόντο τους παίκτες του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν τον θρίαμβο τους στο ΟΑΚΑ. Οι 'ερυθρόλευκοι' επικράτησαν με σκορ 5-1 της ΑΕΚ για την 2η αγ. των playoffs της Super League Interwetten | 04/04/2021 (EUROKINISSI)
Απογοητευμένος ο Ντατσένκο, με φόντο τους παίκτες του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν τον θρίαμβο τους στο ΟΑΚΑ. Οι 'ερυθρόλευκοι' επικράτησαν με σκορ 5-1 της ΑΕΚ για την 2η αγ. των playoffs της Super League Interwetten | 04/04/2021 EUROKINISSI SPORTS

Τι έψαχνε η ΑΕΚ μπαίνοντας στα playoffs της Super League Interwetten; Να δείξει το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό της πρόσωπο, ιδανικά να πάρει ένα εισιτήριο για το Europa Conference League και κατ' επέκταση να καταλήξει στους παίκτες που θεωρεί πως μπορεί να στηριχτεί, διατηρώντας τους στο ρόστερ κατά την πολυαναμενόμενη 'ανοικοδόμηση' του καλοκαιριού. Τι έχει καταφέρει μετά από δύο αγωνιστικές; Μετά την ήττα με 3-1 στην Τούμπα, διασύρθηκε στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό, που έκανε παρέλαση τίτλου με το θριαμβευτικό 5-1 επί της Ένωσης.

Ουσιαστική αγωνιστική ανάλυση δεν χωράει η αναμέτρηση. Και το γεγονός πως οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς μετά την λήξη της αναμέτρησης ήταν ο ορισμός του fair play, η τοποθέτηση του Πορτογάλου τεχνικού δεν θα βοηθήσει κανέναν στο αντίπαλο στρατόπεδο να κοιμηθεί καλύτερα το αποψινό βράδυ. Θα μπορούσαμε εύκολα να αφιερώσουμε όλο το κείμενο στον υπερηχητικό Ολυμπιακό του ΟΑΚΑ, αλλά δεν θα είχε ιδιαίτερη αξία.

Οι 'ερυθρόλευκοι' δεν χρειάζονταν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα για να αποδείξουν την ανωτερότητα τους, το κάνουν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, όσο πιο πειστικά γίνεται. Για όποιον επιθυμεί να ασχολείται με οτιδήποτε εξωαγωνιστικό είναι δικαίωμα του, ωστόσο η εικόνα στο χορτάρι δεν λέει ψέμματα. Αλλά όλη την αλήθεια. Αν κάτι πρέπει να ξεχωρίσουμε ως πραγματικά εντυπωσιακό, είναι το γεγονός ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει καταφέρει κάτι σπάνιο: σε ένα τελειωμένο πρωτάθλημα εδώ και δύο τουλάχιστον μήνες, εμφανίζει την ομάδα του απόλυτα συγκεντρωμένη, σοβαρή και με κίνητρο σε κάθε ματς. Όσοι θυμούνται πως αντιμετώπιζε ο Ολυμπιακός ανάλογες καταστάσεις από μήνα Φλεβάρη τα προηγούμενα χρόνια, καταλαβαίνουν.

Όσο κι αν μοιάζει οξύμωρο, αυτό το 1-5 μάλλον δεν είναι το μεγαλύτερο κακό για την ΑΕΚ. Το γεγονός πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης έφυγε από το γήπεδο στο ημίχρονο με το σκορ στο 0-4, θα πρέπει πρώτα να προβληματίζει τον ίδιο. Τίποτα δεν συμβαίνει στον σύλλογο δίχως την δική του έγκριση, επομένως δεν μπορεί η λύση των προβλημάτων να ολοκληρώνεται στις αλλαγές προπονητών και τεχνικών διευθυντών. Ούτε μπορεί ποτέ οι φίλοι της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν τις 'νίκες' εκτός αγωνιστικών χώρων, αλλά και να μένουν 'ζεστοί' μονάχα με την προοπτική του νέου γηπέδου... Εκεί όπου ένα από τα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι η περίφημη υπογειοποίηση, μόνο που στο αγωνιστικό σκέλος αυτή ολοκληρώθηκε στο ΟΑΚΑ.

Πολλοί θεωρούν πως όταν πετυχαίνεις τον αντίπαλο μπόσικο του δείχνεις σεβασμό κατεβάζοντας ταχύτητα. Εντελώς λάθος λογική. Αν γυρίζεις τη μπάλα και αλλάζεις πασούλες, παίζοντας με τον χρόνο, το μόνο που του προσφέρεις είναι λύπηση. Και αυτό είναι χειρότερο από το να τον φορτώνεις με γκολ. Ο Ολυμπιακός σεβάστηκε την ΑΕΚ, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του ως το τέλος. Βάζοντας πέντε γκολ, χάνοντας ευκαιρίες και για άλλα. Της έδειξε όλα αυτά που την στοιχειώνουν, την βασανίζουν, της στοιχίζουν στο χορτάρι. Όλες τις ανορθογραφίες που οδηγούν στους υπεύθυνους για την εικόνα αυτή.

Και το χειρότερο -χωρίς να αποτελεί υποτίμηση οποιουδήποτε αντιπάλου- είναι πως ο Ολυμπιακός το πέτυχε αυτό κάνοντας δοκιμές για τη νέα σεζόν. Έπαιξε ξανά με 3-4-3, χωρίς κανέναν από τους δύο καλύτερους δημιουργούς του στην ενδεκάδα (Φορτούνης, Βαλμπουενά) και δίχως τους δύο βασικούς του μπακ. Τσεκάροντας την επάρκεια του Ανδρούτσου σε ρόλο wing back, τις αντοχές του Χολέμπας για τη νέα σεζόν, την καταλληλότητα του Μπρούμα...

Έδωσε όμως στην ΑΕΚ και ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αυτό το 1-5 από μόνο του δεν δημιουργεί απλά ζόρια για το πως θα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν, αλλά αποτελεί ήδη ένα πολύ μεγάλο βάρος που θα κουβαλούν στο στρατόπεδο της Ένωσης και για την επόμενη. Και δυσκολεύει στο έπακρο το έργο των υπευθύνων της ομάδας ενόψει καλοκαιριού.

Περιθώριο λάθους για τον νέο προπονητή δεν υπάρχει πια, το ρόστερ στιγματίστηκε και θα πρέπει να ξηλωθεί κατά τεράστιο ποσοστό για να πάρει μαζί του τις 'αμαρτίες' φεύγοντας. Πόσο εύκολο είναι αυτό; Και μάλιστα υπό το βάρος της μηδενικής ανοχής; Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τον βαθμό της δυσκολίας. Και πόσο πιθανό είναι αυτό το 1-5 του ΟΑΚΑ να 'κάψει' από φέτος και την επόμενη σεζόν της ΑΕΚ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK