ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Οι 4 'φευγάτοι' ήταν σαν να έφυγαν

ΑΕΚ και Ολυμπιακός δεν κατάφεραν να βρουν γκολ στο μεταξύ τους ντέρμπι και σίγουρα οι Νέλσον Ολιβέιρα, Ντανιέλ Ποντένσε, Ομάρ Ελαμπντελαουί και Κώστας Τσιμίκας δεν βοήθησαν σε αυτήν την αναζήτηση.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΛΟΝΤΙΑΝ ΛΑΤΟ / EUROKINISSI SPORTS

Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για την 21η αγωνιστική της Super League 1 ήταν ένας αγώνας που κανείς δεν ήθελε να διεξαχθεί, τουλάχιστον σε αυτό το χρονικό σημείο. Δεν είναι τόσο η συνάντηση στο ξενοδοχείο 'Μεγάλη Βρετανία' που προηγήθηκε και δεν κατεύνασε την ένταση που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι περισσότερο ότι αυτή είναι η τελευταία αγωνιστική πριν από το τέλος των μεταγραφών του Ιανουαρίου και αμφότερες οι ομάδες έχουν σοβαρά 'ανοιχτά μέτωπα'.

Το τελικό 0-0 αποτελεί το 13ο διαδοχικό ντέρμπι σε πρωτάθλημα και κύπελλο όπου η Ένωση απέτυχε να νικήσει, αφού η τελευταία επιτυχία παραμένει το 3-0 επί του Παναθηναϊκού την Πρωταπριλιά του 2018. Οι 'ερυθρόλευκοι', από την πλευρά τους, πήραν έναν βαθμό σε εκτός έδρας ντέρμπι, συγκομιδή τουλάχιστον ανεκτή στην κούρσα τίτλου που δίνουν με τον ΠΑΟΚ, επιβεβαιώνοντας οριστικά μάλιστα ότι αυτή θα είναι μόνο για δύο άλογα, χωρίς την ΑΕΚ.

Αυτό που οι δύο ομάδες δεν ήθελαν είναι να περιπλέξουν τις μεταγραφικές υποθέσεις τους που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η ΑΕΚ, για παράδειγμα, βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Γουλβς για την πώληση του MVP της και πρώτου σκόρερ, Νέλσον Ολιβέιρα, γι' αυτό κι ο Πορτογάλος επιθετικός βρισκόταν στον πάγκο σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Ο δε Ολυμπιακός έμοιαζε να είχε έρθει σε συμφωνία με την ίδια ομάδα για την πώληση του Ντανιέλ Ποντένσε για ένα ποσό άνω των 25.000.000 ευρώ, αν και τις τελευταίες ώρες φέρεται να έχει προκύψει εμπλοκή. Ο Πορτογάλος ήταν αναπόφευκτο να μείνει εκτός αποστολής αγώνα, ώστε να μην διακινδυνέψει έναν πιθανό τραυματισμό που θα ακύρωνε σίγουρα τα πάντα.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Μάσιμο Καρέρα χρησιμοποίησε ένα 4-3-3 με τον Μάρκο Λιβάγια στην κορυφή, τον Ντανιέλε Βέρντε δεξιά και τον Πέτρο Μάνταλο αριστερά, κάνοντας την έκπληξη με τον Ντάμιαν Σιμάνσκι στα... βαθιά του κέντρου, μαζί με τους Σιμόες και Νέναντ Κρστιτσιτς. Ο Πέδρο Μαρτίνς, από την πλευρά του, με την ίδια διάταξη μετατόπισε τον Γιώργο Μασούρα στα δεξιά (στη θέση του Ποντένσε) και τον Ματιέ Βαλμπουενά στα αριστερά, ίσως ως προμήνυμα για το τι θα ακολουθήσει στο 2ο μισό του πρωταθλήματος.

Υπάρχουν ακόμα δύο παίκτες, όμως, που φέρονται να διαπραγματεύονται την πώλησή τους από τον Ολυμπιακό, οι οποίοι άρχισαν στο βασικό σχήμα. Ο λόγος για τους Ομάρ Ελαμπντελαουί και Κώστα Τσιμίκα, τα δύο ακραία μπακ των Πειραιωτών. Δύο παίκτες που δεν δικαίωναν τις ομάδες που κοιτάζουν τις περιπτώσεις τους, αφού παρασύρθηκαν από την κακή απόδοση πολλών ακόμα ποδοσφαιριστών του ντέρμπι, που είχε μόνο 3 καλές στιγμές σε ένα ολόκληρο ημίχρονο, η κορυφαία εκ των οποίων ένα σουτ του αμαρκάριστου Ανδρέα Μπουχαλάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο Καρέρα έβλεπε την ομάδα του να μην έχει τρόπο ανάπτυξης με 3 μέσους που είχαν ως προτεραιότητα την καταστροφή και λιγότερο την κυκλοφορία. Αποφάσισε να ρίξει στον αγώνα τον Ολιβέιρα, στη θέση του Σιμάνσκι, ώστε να μεταθέσει πιο πίσω τον Λιβάγια και να γίνεται καλύτερη σύνδεση κέντρου και επίθεσης. Φευ. Ο αγώνας δεν ήταν για παίκτες που ετοιμάζουν βαλίτσες. Ο Πορτογάλος δεν τροφοδοτήθηκε, δεν βοήθησε στα στημένα με το ύψος του, έμοιαζε κι αυτός εκτός παιχνιδιού.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγαλύτερη κατοχή μπάλας και έμοιαζαν η μοναδική ομάδα που θα μπορούσε να απειλήσει, ειδικά όταν ο Λιβάγια σπατάλησε την τελευταία ευκαιρία της ΑΕΚ, στο 47' έπειτα από φάουλ του Μάνταλου. Η απάντηση ήρθε από τον Γκιλιέρμε, που σε κοντινή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Όλα αυτά με τους Ελαμπντελαουί, Τσιμίκα και Ολιβέιρα να... απουσιάζουν από τη δράση.

Η μοναδική στιγμή που έδωσαν το 'παρών' ήταν ένας καυγάς στα τελευταία λεπτά για ένα μαρκάρισμα του Σιμόες στον Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Πορτογάλος πήρε κόκκινη κάρτα, η διακοπή έδωσε την ευκαιρία στον Κώστα Φορτούνη να αγωνιστεί ξανά σε ντέρμπι έστω και για λίγες στιγμές, όμως τίποτα άλλο δεν συνέβη στον αγώνα. Ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο. Όπως θα ήθελε δηλαδή ο Καρέρα πριν από τον αγώνα, ίσως και ο Μαρτίνς. Και χωρίς τραυματίες, όπως σίγουρα θα ήθελαν 4 παίκτες που ενδέχεται η επόμενη αγωνιστική να μην τους βρει στην Ελλάδα.

Θα αντέξει ο Ολυμπιακός στη μάχη τίτλου αν πουλήσει 3 βασικούς; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK