ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Οι πρώτοι 10 σκόρερ στα επαγγελματικά ντέρμπι

Από τους 107 ποδοσφαιριστές που σε βάθος 40ετίας έχουν σκοράρει σε αναμετρήσεις μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, ψάχνουμε τους δέκα εκείνους με τα περισσότερα. Μπορείς να φτάσεις στο απόλυτο;

Τάσος Μητρόπουλος και Τάκης Καραγκιοζόπουλος σε μια classic στιγμή των ποδοσφαιρικών 80s
Τάσος Μητρόπουλος και Τάκης Καραγκιοζόπουλος σε μια classic στιγμή των ποδοσφαιρικών 80s EUROKINISSI

Ολοκληρώνοντας την πρώτη καταμέτρηση όλων των ποδοσφαιριστών που έχουν πανηγυρίσει γκολ στις μάχες μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ στα επαγγελματικά χρόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου (εξαιρώντας αυτές του κυπέλλου) γίναμε μάρτυρες ενός απρόσμενου αποτελέσματος. Η επανάληψη της διαδικασίας ξετύλιξε -μπροστά μας- έναν πάπυρο που σε μάκρος άγγιξε το έδαφος, εμφανίζοντας 107 διαφορετικά ονόματα ποδοσφαιριστών με τουλάχιστον ένα τέρμα από την 23η Δεκεμβρίου του 1979 ως την 27η Οκτωβρίου του 2019. Που είναι 109, αν συνυπολογιστούν οι δύο παίκτες που αθελά τους είχαν στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας που υπηρετούσαν. Μολονότι η διασπορά ήταν πολύ μεγάλη και σχεδόν αναπάντεχη, ένας (και μόνο) εμφάνισε διψήφιο αριθμό τερμάτων στις 'ερυθρολευκο-κιτρινομαυρες' μάχες, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής, την ίδια στιγμή που στα τρία γκολ συναντήσαμε 11 απ' αυτούς, είτε με το ένα είτε με το άλλο έμβλημα.

Μαντεύεις μήπως ποιοι μπορεί να είναι οι 1+9 που έχουν σημειώσει τουλάχιστον 4 γκολ στα 79 ματς των δύο αντιπάλων, συμπληρώνοντας την κορυφαία 10άδα των αρχισκόρερ; Εμείς σου προσφέρουμε τις επιδόσεις τους και μαζί μια διορία 5 λεπτών. Εσύ προσπαθείς να νικήσεις το χρόνο ενεργοποιώντας τη μνήμη και γράφοντας τις απαντήσεις είτε με κεφαλαία είτε με πεζά.

Θα αντέξει ο Ολυμπιακός στη μάχη τίτλου αν πουλήσει 3 βασικούς; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK