ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Προκάλεσαν την τύχη τους κι αυτή ανταποκρίθηκε

Πρώτα ο Φορτούνης τιμώρησε την επιλογή της ΑΕΚ για την παθητική της στάση. Μετά ο Γκαρσία τιμώρησε τον Ολυμπιακό που επέμενε να του δίνει κόρνερ δίχως αύριο. Αμφότεροι προκάλεσαν την τύχη τους και αυτή δεν τους γύρισε την πλάτη, για το τελικό 1-1 στο ΟΑΚΑ.

Ελ Αραμπί και Νεντελτσεάρου διεκδικούν τη μπάλα στο ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1 στο ΟΑΚΑ, στην εξ αναβολής 1η αγ. της Super League Interwetten | 16/12/2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ελ Αραμπί και Νεντελτσεάρου διεκδικούν τη μπάλα στο ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1 στο ΟΑΚΑ, στην εξ αναβολής 1η αγ. της Super League Interwetten | 16/12/2020 ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Μετά από 45 λεπτά αγώνα, το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό έβρισκε τις ομάδες στο μηδέν. Τόσο από σκορ, όσο και από θέαμα. Ισόπαλες τις βρήκε και το τέλος του, έχοντας σκοράρει από ένα τέρμα. Γκολ που προήλθαν από τον τρόπο που η κάθε μια ξεχωριστά προκαλούσε την τύχη της. Και αυτή δεν τους γύρισε την πλάτη. Τα πρόσωπα στο τελικό 1-1 του ντέρμπι δεν ήταν οι δύο σκόρερ. Αλλά οι δύο παίκτες που εκμεταλλεύτηκαν συγκεκριμένα αγωνιστικά τους στοιχεία για να δώσουν την ευκαιρία στους συμπαίκτες τους να πανηγυρίσουν.

Δεν είχε κάτι ιδιαίτερο το πρώτο ημίχρονο, ουσιαστικά από μια καλή στιγμή εκατέρωθεν. Με τον Τσιντώτα να αποκρούσει σωτήρια την κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 18' και τον Εμβιλά να απομακρύνει με κεφαλιά την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή στο 35'. Πέραν τούτου, ουδέν.

Είναι γεγονός και όχι δικαιολογία, πως ο αγωνιστικός χώρος ήταν ο Νο1 αντίπαλος των ομάδων. Κάκιστο το χορτάρι του ΟΑΚΑ, κομμάτια έφευγαν σε κάθε πάτημα των παικτών και στις συρτές πάσες που επιχειρούσαν, η μπάλα αναπηδούσε σαν τρελή δυσκολεύοντας τον υπολογισμό του κοντρόλ για τον παραλήπτη. Χωρίς υπερβολή, δεν πρέπει να υπήρξε ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο ντέρμπι και δεν έκανε ένα τουλάχιστον 'τσαφ' στο ματς...

Έχοντας δεχθεί γκολ και στα 10 τελευταία παιχνίδια της, 20 στο σύνολο (Λέστερ, ΟΦΗ, Ζόρια, ΑΕΛ, Ζόρια, Αστέρας Τρίπολης, Μπράγκα, Παναθηναϊκός, Λέστερ και Απόλλων Σμύρνης κατά σειρά), ήταν φυσικό επόμενο το βασικό μέλημα της ΑΕΚ να αφορά την ανασταλτική της λειτουργία εν γένει, απέναντι στην καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός από την άλλη δεν ήθελε να πέσει θύμα του ενθουσιασμού του, ούτε να δώσει δικαιώματα στον αντίπαλο. Έτσι δεν έπαιρνε ρίσκα και το low tempo του ντέρμπι δεν τον ευνοούσε.

Στην ανάπαυλα Καρέρα και Μαρτίνς έκαναν τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο, αυτές του Πορτογάλου τεχνικού ήταν που άλλαξαν την ροή του αγώνα. Ολιβέιρα από τη μία, Καμαρά και Φορτούνης από την άλλη. Και αν στο μυαλό των υπόλοιπων παικτών στριφογύριζε η λογική που θέλει τουλάχιστον να μην χάνεις ματς που δεν μπορείς να κερδίσεις, ο Φορτούνης δεν είχε καμία διάθεση να συμβιβαστεί.

Ένας παίκτης που συχνά προκαλεί συζητήσεις γύρω από το όνομα του. Τέτοιες που αφορούν την αξία του, την διάθεση του, τη συμπεριφορά του, την αναγκαιότητα ή μη της παρουσίας του στην ενδεκάδα, τον ρόλο που πρέπει να έχει στην εθνική. Οπουδήποτε κι αν βρίσκεται η αλήθεια, μια είναι η αδιαπραγμάτευτη συνθήκη: η ποιότητα του 28χρονου διεθνή μεσοεπιθετικού.

Στο 52' ο Φορτούνης άδειασε υπέροχα τον Σιμόες και ξεκίνησε τη φάση που έφερε τη χαμένη ευκαιρία του Ελ Αραμπί. Τρία λεπτά αργότερα ήταν αυτός που κυνήγησε μια χαμένη πάσα του Ραφίνια, με ψυχραιμία βρήκε τον Μπουχαλάκη και αυτός πάσαρε για τον Βρουσάι που πλάσαρε για το 0-1. Γκολ που πανηγυρίστηκε σε δεύτερο χρόνο, καθώς μέτρησε χάρη στην παρέμβαση του VAR. Η ΑΕΚ είχε υπερβολικά προσεκτική στάση στο χορτάρι, άφηνε τη μπάλα στον Ολυμπιακό και εντέλει το πλήρωσε.

Όπως και ο Ολυμπιακός πλήρωσε μια δική του επιλογή. Οι παίκτες του Μαρτίνς έκαναν κάμποσα λάθη στην άμυνα και αυτά τους οδηγούσαν να παραχωρούν πολλές στημένες φάσεις και κυρίως κόρνερ με εκνευριστικά φτηνό τρόπο. Και το έκαναν κυρίως από δεξιά, προκαλώντας την τύχη τους. Γιατί από εκεί εκτελεί ο Λιβάι Γκαρσία, με εξαιρετικά επικίνδυνο στυλ. Λες και δεν είχαν δει τον τρόπο που σκόραρε κόντρα στον Απόλλωνα... Δύο φορές απείλησε στο πρώτο μέρος έτσι ο 23χρονος εξτρέμ. Μια ακόμη στο δεύτερο. Ο Ολυμπιακός επέμενε να στήνει την μπάλα, εκεί όπου κινδύνευε. Και το πλήρωσε. Με την εκτέλεση του Γκαρσία και την κεφαλιά - γκολ του Σιμόες στο δεύτερο δοκάρι, για το 1-1 στο 80'. Με τον Σα να χάνει ξανά εντελώς την φάση, όπως και στο πρώτο μέρος. Μόνο που τώρα δεν μπόρεσε να τον σώσει ο Εμβιλά, που αυτή τη φορά έχασε τη μονομαχία από τον Πορτογάλο μέσο.

Σε γενικές γραμμές το τελικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ, μοιάζει δίκαιο. Και όπως είπαμε απόρροια της επιλογής των ομάδων να προκαλούν την τύχη τους. Και αυτή να τους δικαιώνει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK