ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Τα 7 κλειδιά του Ν.Τ.Ε.Ρ.Μ.Π.Ι. στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και το Contra επιλέγει στο αρκτικόλεξο του ντέρμπι τα 7 κλειδιά της αναμέτρησης που θα δώσουν προβάδισμα νίκης σε μία από τις δύο ομάδες.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ν όπως νοοτροπία: Για να πάρεις τη νίκη σε ένα παιχνίδι, πόσο μάλλον σε ένα ντέρμπι, πρέπει να έχεις νοοτροπία νικητή. Να ξεκινήσεις την αναμέτρηση με μοναδικό σκοπό τους τρεις βαθμούς άσχετα με την τελική κατάληξη. Ο Ολυμπιακός στο αντίστοιχο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήθελε περισσότερο να μη χάσει και λιγότερο να νικήσει με αποτέλεσμα να ηττηθεί, παρά το γεγονος πως είχε περισσότερες ευκαιρίες να πάρει το τρίποντο από τον αντίπαλο του. Βέβαια η νοοτροπία δεν θα φέρει από μόνη της τη νίκη, αλλά έχει μεγάλη σημασία ποιος από τους δύο θα κατέβει στο ΟΑΚΑ για να πάρει το παιχνίδι και ποιος θα προσπαθήσει να το κλέψει. Η νίκη είναι μονόδρομος για ΑΕΚ και Ολυμπιακό και όποιος την απαιτήσει από την αρχή θα έχει περισσότερες ελπίδες να την κατακτήσει.

Τ όπως τρανζίνσιον: Είναι δεδομένο πως καμία από τις δύο ομάδες δεν θα επιχειρήσει να πνίξει τον αντίπαλό της. Ουζουνίδης και Μαρτίνς θα είναι αρκετά προσεκτικοί, σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για τις ομάδες τους όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στο ξεκίνημα της σεζόν. Αυτό, μεταφράζεται σε κοντρολαρισμένο παιχνίδι και γρήγορες μεταφορές της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση και όποιος υποπέσει σε περισσότερα λάθη στον συγκεκριμένο τομέα, θα δώσει και ευκαιρίες στον αντίπαλο για να σκοράρει.

Ε όπως επίθεση: Η ΑΕΚ με 70 τελικές και 10 γκολ σε 5 αγωνιστικές και ο Ολυμπιακός με 88 και 9 τέρματα, είναι οι δύο πιο επιθετικές ομάδες της Super League, τουλάχιστον όσον αφορά την επιθετική δημιουργία. Θεωρητικά, αμφότερες θα ψάξουν το γκολ φτιάχνοντας αρκετές φάσεις αλλά όποιος σπάσει πρώτος το ρόδι θα έχει τύχη για το τρίποντο. Η Ένωση σκοράρει ένα γκολ κάθε 7 τελικές, ενώ ο Ολυμπιακός ένα κάθε 9.8. Οι επιθετικοί της ΑΕΚ είναι σε καλύτερο φεγγάρι από τους συναδέλφους τους στον Πειραιά και να συνεχίσουν να βρίσκουν ευκολότερα δίχτυα θα δώσουν προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Ρ όπως ρυθμός: ΑΕΚ και Ολυμπιακός προέρχονται από Ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά ο Ουζουνίδης χρησιμοποίησε βασικούς ποδοσφαιριστές, ενώ ο Μαρτίνς την δεύτερή του ομάδα. Στην θεωρία οι ερυθρόλευκοι θα είναι πιο φρέσκοι από τους αντιπάλους τους και θα έχουν μεγαλύτερη ευκολία να διατηρήσουν τον ρυθμό σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τόσο η Ένωση όσο και οι Πειραιώτες έχουν δείξει πως μπορούν να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα αλλά δυσκολεύονται να κρατήσουν τον ρυθμό τους σε υψηλό επίπεδο, κάτι που είναι εν μέρη λογικό εξαιτίας της εποχής.

Μ όπως μεσαία γραμμή: Δεν είναι μυστικό πως τα παιχνίδια κρίνονται σε μεγάλο βαθμό από τη μεσαία γραμμή. Αυτή θα μεταφράσει τη νοοτροπία της ομάδας στο χορτάρι, θα οργανώσει το τρανζίσιον της ώστε να γίνει συνολικά και όχι ατομικά, θα τροφοδοτήσει την επίθεση, θα δώσει τον ρυθμο, θα επιλέξει πότε θα αυξηθεί η πίεση στην αντίπαλη άμυνα και θα προσφέρει την απαραίτητη ισορροπία στις γραμμές. Η μεσαία γραμμή είναι το ένα κλειδί του ντέρμπι που θα τα κυβερνήσει όλα για να βρει ο άρχοντας του ντέρμπι.

Π όπως πίεση: Τα εύκολα λάθη είναι χαρακτηριστικό και των δύο στο ξεκίνημα της σεζόν. ΑΕΚ και Ολυμπιακός έκαναν παιδικά λάθη ώστε να ηττηθούν από τον ΠΑΟΚ που δεν ήταν καλύτερος τους αλλά στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη. Η μεσοαμυντική λειτουργία των δύο προσφέρει ευκαιρίες στους αντιπάλους και όποιος πιέσει σωστά είναι δεδομένο πως θα του δοθούν οι φάσεις ώστε να βρει το εύκολο γκολ.

Ι όπως ισορροπία: Η ΑΕΚ του Μαρίνου Ουζουνίδη φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει καλύτερη ισορροπία στο παιχνίδι της όσον αφορά τις τρεις γραμμές και την συνοχή που δείχνουν. Αντίθετα ο Ολυμπιακός δείχνει να ψάχνεται ακόμα με ορισμένα μεγάλα κενά να εμφανίζονται στα παιχνίδια του. Όποιος από τους δύο κρατήσει κοντά τις γραμμές του και φέρει την απαραίτητη ισορροπία σε άμυνα-κέντρο-επίθεση θα έχει και τον έλεγχο της αναμέτρησης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK