AEK: Οσο... ζει ελπίζει o Nτουμιτρέσκου

Μία πρώτη επαφή με τους δημοσιογράφους είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ, Ιλιε Ντουμιτρέσκου. Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» μίλησε για τους στόχους της ομάδας του. Παράλληλα έκανε μία μικρή αναφορά στους προσωπικούς του... σκοπούς αλλά και στη μέχρι τώρα σχέση του με τους παίκτες. Τααγωνιστικά πλάνατου Ρουμάνου εν όψει Ηρακλή. Μεβαριά τιμωρίααπειλείται η Ένωση για τα όσα έλαβαν χώρα στα Λιόσια με Πανιώνιο.

AEK: Οσο... ζει ελπίζει o Nτουμιτρέσκου
Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα ελαχιστοποίησε (έως εκμηδένισε) τις πιθανότητές εξόδου της «Ένωσης» στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου εμφανίστηκε αισιόδοξος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο Ρουμάνος τεχνικός στην πρώτη ουσιαστική επαφή με τους ρεπόρτερ του «Δικεφάλου» εμφανίστηκε αισιόδοξος αλλά ταυτόχρονα και αποφασισμένος να παλέψει προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδια και τα όνειρά του.

« Από την ώρα που ανέλαβα την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, είχα ως βασικό στόχο την κατάληψη της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παρά την ήττα από τον Πανιώνιο θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Στόχος μας είναι η τρίτη θέση και όσο υπάρχει ελπίδα δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια», τόνισε αρχικά ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου που στη συνέχεια κάλυψε τους παίκτες του παρά την ήττα από την ομάδα της Νέας Σμύρνης: « Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου και την προσπάθεια που κατέβαλλαν. Αυτό που θέλω από αυτούς είναι να μπορώ να τους κοιτάζω στα μάτια μετά το τέλος κάθε αγώνα και να ξέρω ότι τα έχουν δώσει όλα. Έτσι έγινε με τον Πανιώνιο, για αυτό και τους έδωσα συγχαρητήρια».

Όσο για τη μη χρησιμοποίηση του Βασίλη Λάκη από την αρχή κόντρα στους «κυανέρυθρους» ο τεχνικός της «Ένωσης» είπε: « Ο Λάκης είναι διεθνής παίκτης. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έκρινα ότι δεν ταίριαζε στο σύστημα. Υπάρχουν όμως και άλλα παιχνίδια που μπορεί να αγωνιστεί».

Περί… μουσικής

Ο κ. Ντουμιτρέσκου υπεραμύνθηκε της τακτικής του να χρησιμοποιεί μουσική κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Μάλιστα ένιωσε απορημένος γιατί μερίδα του Τύπου έδωσε τόση έμφαση σε αυτό το γεγονός: « Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Δεν έβαλα στους παίκτες να ακούσουν Παβαρότι, ούτε κλασική μουσική. Όταν κάνουν προθέρμανση στο γήπεδο, πάντα υπάρχει μουσική και φωνές από τους οπαδούς, οπότε είναι συνηθισμένοι στην ένταση. Είναι ένα στοιχείο που το έχω πάρει από την Αγγλία, το εφαρμόζουν οι περισσότερες ομάδες. Μάλιστα στη Σεβίλλη οι παίκτες μία μέρα πριν το παιχνίδι πίνουν πάντα ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Ρωτήστε και το Βασίλη (σ.σ. Τσιάρτα)».

Ο αντίπαλος καθορίζει το σύστημα-Δεν αλλάζουν οι τέσσερις στην άμυνα

Στη συνέχεια ο Ρουμάνος προπονητής υποστήριξε πως ο αντίπαλος θα καθορίζει ουσιαστικά το σύστημα με το οποίο θα αγωνίζεται η ομάδα αλλά τόνισε πως οι τέσσερις στην άμυνα δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ τρεις ή πέντε.

Δήλωσε ωστόσο πως το σύστημα που χρησιμοποίησε κόντρα στον Πανιώνιο το επέλεξε αφού «διάβασε» καλά την ομάδα, την οποία παρακολούθησε ιδίοις όμμασι στο ματς με τον Παναθηναϊκό: « Είναι αλήθεια πως αυτό είναι το σύστημα που θέλω να παίξει η ομάδα. Αισιοδοξώ ότι θα αφομοιωθεί από τους παίκτες. Είναι φανταστικό το ότι οι παίκτες δείχνουν στην προπόνηση ότι έχουν μεγάλη διάθεση για δουλειά. Το σύστημα είναι το ιδανικό, έστω κι αν η ΑΕΚ έχει αυτή τη στιγμή ορισμένους παίκτες μεγαλύτερους σε ηλικία, που ίσως να δυσκολευτούν να μπουν στη φιλοσοφία».

«Θέλω να αφήσω τη στάμπα μου»

Στη συνέχεια ο 35χρονος τεχνικός αναφέρθηκε και στις προσωπικές του φιλοδοξίες: « Έχω συμβόλαιο έξι μηνών και μέχρι τη λήξη του, θα δώσω τα πάντα για την ΑΕΚ. Θέλω να αφήσω τη στάμπα μου στην ΑΕΚ. Ένας προπονητής όμως δεν μπορεί να κριθεί σε έξι μήνες. Για να δείξει τη δουλειά του χρειάζεται τουλάχιστον ενάμισι με δύο χρόνια. Στα Βαλκάνια όμως, όλες οι ομάδες ζητούν πολύ γρήγορα αποτελέσματα. Δεν το χρησιμοποιώ ως δικαιολογία. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα στην Ισπανία. Ονειρο μου είναι να προπονήσω την Τότεναμ, στην οποία έχω παίξει και ως παίκτης»!

Μάλιστα σε ερώτηση για τη σχέση της ΑΕΚ με την Τότεναμ (μέσω ENIC) είπε: « Η δήλωση μου για την Τότεναμ δεν είναι καινούργια. Είναι ένα όνειρο για μένα. Τώρα είμαι στην ΑΕΚ θέλω να δουλέψω για αυτήν και να τα καταφέρω».

Η βεντέτα φαίνεται στο γήπεδο

Ο κ. Ντουμιτρέσκου έκανε λόγο και για τις σχέσεις του με τις λεγόμενες βεντέτες: « Υπάρχουν σταρ και μεγάλοι παίκτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παίζουν με βάση το συμβόλαιό του. Πρέπει να είναι σοβαροί και να το δείχνουν με την απόδοσή τους. Έχω παίξει με πολλές βεντέτες, που τα έδιναν όλα μέσα στο παιχνίδι. Δεν έχει να κάνει μόνο με το ντύσιμό τους ή το πόσα χρήματα κερδίζουν».

Αναφερόμενος ειδικότερα στον Βασίλη Τσιάρτα, ανέφερε: « Όλοι οι παίκτες είναι ίσοι. Πρέπει να τα δίνουν όλα μέσα στο παιχνίδι και να αποδεικνύουν την αξία τους στο γήπεδο».

Αλλαγές ενόψει Κυπέλλου- Επιστρέφει ο Χιώτης

Ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε λόγο και για το ματς της Πέμπτης με τον Ηρακλή για το Κύπελλο Ελλάδος. Μάλιστα ο «Ντούμι» προανήγγειλε την επιστροφή του Διονύση Χιώτη κάτω από τα δοκάρια, ενώ αποκάλυψε ότι θα υπάρξουν δύο ή ενδεχομένως τρεις αλλαγές ακόμα: « Θα ξεκινήσει ο Χιώτης κάτω από τα δοκάρια. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Μιχαηλίδη, απλά θέλω να δώσω μια ευκαιρία στον Χιώτη. Έχουμε τέσσερις τερματοφύλακες και θέλω να τους δω όλους. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Όταν δεν πηγαίνουν καλά οι παίκτες, δεν θα παίζουν».

Η συνέντευξη Τύπου είχε και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα σημεία. Όπως αυτό για το πότε έγινε η πρώτη επαφή ανάμεσα σε αυτόν και την ΑΕΚ: « Έγινε δύο μέρες μετά την αποχώρηση του κ. Μπάγεβιτς».

Για το πόσο θα επηρεαστούν ή το πόσο επηρεάστηκαν οι «κιτρινόμαυροι» από τη φυγή του «Ντούσκο»: « Οι παίκτες είναι επαγγελματίες. Πληρώνονται για να προπονούνται και να παίζουν. Το ποδόσφαιρο δεν σταματά σε κανένα όνομα». Για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην Κύπρο μετά τη φυγή του από τον Απόλλωνα Λεμεσού: «Πέρασα ένα πολύ καλό διάστημα την Κύπρο. Είμαι ευχαριστημένος που ήμουν σε αυτή την ομάδα. Ευχαριστώ όλους όσοι ήταν κοντά μου». Για την ενδεχόμενη ανάμιξη του Ντέμη Νικολαΐδη στα διοικητικά της «Ένωσης»: «Δεν θέλω να αναμιχθώ σε τέτοια θέματα. Γνωρίζω τον Νικολαΐδη ως ποδοσφαιριστή και την πορεία του στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ: « Προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες. Υπάρχει κρίση παντού. Έχω πάρει την υπόσχεση πως οι παίκτες θα πληρώνονται στην ώρα τους. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο μέγεθος. Ομάδες σαν την ΑΕΚ δεν πεθαίνουν»!

*** O Στέλιος Σεραφείδης –όπως ανακοίνωσε ο κ. Ντουμιτρέσκου, θα είναι ο νέος προπονητής των τερματοφυλάκων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK