ΑΕΚ-Παναιτωλικός: Η διαχρονική αξία ενός μηδενικού

Μπορεί να μοιάζει οξύμωρο, αλλά Χιμένεθ και ΑΕΚ θα ψάξουν την διαχρονική αξία του μηδέν με σκοπό να πάρουν το καλύτερο δυνατό ως το τέλος της φετινής σεζόν. Η αρχή έγινε στο 1-0 επί του Παναιτωλικού, των μηδέν τελικών στο πρώτο ημίχρονο και της μιας στην εστία σε όλο το ματς.

Ο Μανόλο Χιμένεθ συγχαίρει τον σκόρερ Γαλανόπουλο στο τέλος της αναμέτρησης ΑΕΚ - Παναιτωλικός 1-0, για την 15η αγ. της Super League Interwetten | 06/01/2021 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο Μανόλο Χιμένεθ συγχαίρει τον σκόρερ Γαλανόπουλο στο τέλος της αναμέτρησης ΑΕΚ - Παναιτωλικός 1-0, για την 15η αγ. της Super League Interwetten | 06/01/2021 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η ΑΕΚ είχε να κρατήσει 73 μέρες ανέπαφη την εστία της. Μετρούσε πέντε σερί παιχνίδια εντός έδρας, κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, ΑΕΛ, Παναθηναϊκό και Βόλο, όπου δεχόταν τουλάχιστον ένα τέρμα. Αν επέτρεπε και στον Παναιτωλικό να σκοράρει, τότε θα ισοφάριζε ένα αρνητικό ρεκόρ που κρατούσε από τον Ιανουάριο του... 1995. Τελευταία φορά που η ΑΕΚ κράτησε φέτος το μηδέν στην άμυνα ως γηπεδούχος στην Super League Interwetten, ήταν στις 27 Σεπτεμβρίου και το 3-0 επί της Λαμίας.

Για τον Μανόλο Χιμένεθ ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε: μια από τις προτεραιότητες του, αν όχι η Νο1, ήταν να βρει η ΑΕΚ ξανά την αμυντική σταθερότητα. Μαζί του οι 'κιτρινόμαυροι' πανηγύρισαν έναν τίτλο προ τριετίας, δεχόμενοι συνολικά 13 γκολ σε ολόκληρο πρωτάθλημα. Τον ίδιο αριθμό τερμάτων είχαν ήδη παθητικό την ημέρα που ο Ισπανός τεχνικός αντικατέστησε τον Μάσιμο Καρέρα...

Η νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Παναιτωλικού για την 15η αγωνιστική, πιθανότατα ήταν μια πρώτη εικόνα από τα 'προσεχώς' για την ΑΕΚ. Άλλωστε για το υπόλοιπο της φετινής περιόδου, ο Χιμένεθ δεν έχει και πολλά περιθώρια. Η αποστολή του είναι ουσιαστικά να παρουσιάσει ό,τι καλύτερο μπορεί με όσα έχει στη διάθεση του. Ειδικά από τη στιγμή που ο Ιανουάριος ούτως ή άλλως δεν προσφέρεται για σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ, όποια κι αν είναι η πρόθεση της διοίκησης για μεταγραφική ενίσχυση.

Επομένως δεν προξενεί καμία εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο η ΑΕΚ πήρε το τρίποντο απέναντι στην ομάδα του Τραϊανού Δέλλα. Το 1-0 σίγουρα δεν είναι σκορ που θα φέρει ξέφρενους πανηγυρισμούς ανάμεσα στους φίλους της Ένωσης, μπορεί ωστόσο να είναι το φάρμακο για τη συνέχεια της σεζόν. Με την διαμορφωμένη κατάσταση, δεν υπάρχουν περιθώρια για... ναζάκια και απαιτήσεις όσον αφορά το θέαμα ή το ενδεχόμενο μιας θεαματικής προς το καλύτερο αγωνιστικής μεταμόρφωσης. Το 'ναι μεν αλλά...', το 'δεν μ' αρέσει' δεν υφίσταται. Παίρνει μετάθεση για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αυτό λοιπόν που δεν ήθελε ο Χιμένεθ ήταν να δει την εστία του Αθανασιάδη να παραβιάζεται. Και δεν το είδε. Είναι χαρακτηριστικό πως το ημίχρονο στο ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε με 1-0 και τον Παναιτωλικό να έχει μηδέν τελικές. Όχι στην εστία. Γενικά. Οι γηπεδούχοι δεν επέστρεψαν στους φιλοξενούμενους ούτε μια προσπάθεια εκτέλεσης. Και το προβάδισμα ήρθε από την ψυχραιμία του Μάνταλου να μην ψάξει το γκολ μετά το κάτι σαν... σέντρα-σουτ-τσαφ του Μπακάκη. Ο κορυφαίος δημιουργός της ΑΕΚ είδε τον Γαλανόπουλο να έρχεται από την πίσω ζώνη, του σέρβιρε τη μπάλα σε κενή εστία και σε ρυθμό προπόνησης αυτή κατέληξε στα δίχτυα του Κνετ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε κάτι ιδιαίτερο. Ελάχιστες οι καλές φάσεις και η ευκαιρία του Παναιτωλικού να απειλήσει, ήρθε από λάθος υπολογισμό του Νεντελτσεάρου. Η ΑΕΚ πρωτίστως φρόντισε να μην δώσει δικαιώματα, να μην απειληθεί. Το πέτυχε, πήρε ένα τρίποντο που τις προσφέρει λίγη ηρεμία και διατήρησε απόσταση 5 βαθμών με ένα ματς λιγότερο από τον Παναθηναϊκό. Όχι πως μπορεί να είναι ευχαριστημένη με την 4η θέση, αλλά προς το παρόν, τέτοια ώρα τέτοια λόγια... Μπορεί να μοιάζει οξύμωρο, αλλά Χιμένεθ και ΑΕΚ θα ψάξουν την διαχρονική αξία του μηδέν με σκοπό να πάρουν το καλύτερο δυνατό ως το τέλος της φετινής σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK