ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: 7 παίκτες που μάλλον δεν θυμάσαι ότι έπαιξαν και στους δύο

Για κάθε Μίμη Δομάζο και Δημήτρη Σαραβάκο υπάρχει ένας Βάλτερ Βάγκνερ και Φώντας Φέτσης που θα ενώνουν επίσης την ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό.

Ο Κώστας Παυλόπουλος σε αναμέτρηση της ΑΕΚ
Ο Κώστας Παυλόπουλος σε αναμέτρηση της ΑΕΚ EUROKINISSI

Το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός κουβαλά μια χρόνια αντιπαλότητα που στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου 'γιγαντώθηκε' ποικιλοτρόπως. Εκτός του αγωνιστικού σκέλους, έχει τραφεί αναμφίβολα από τις όχι σπάνιες μετακινήσεις ποδοσφαιριστών από τη μία στην άλλη ομάδα που συνεχίζεται αδιαλείπτως μέχρι σήμερα. Μεταξύ των φημισμένων περιπτώσεων, βέβαια, που εκτείνονται πριν ακόμη ο Μίμης Δομάζος κάνει το βήμα και φτάσουν μετά την ένταξη Κώστα Κατσουράνη στα πράσινα, ένα κομμάτι ιστορίας καταλαμβάνουν και ποδοσφαιριστές των οποίων η πορεία πριν ή μετά την αλλαγή στρατοπέδου ήταν τέτοια που έχει σχεδόν ξεχαστεί ότι φόρεσαν τη μία ή την άλλη φανέλα. Ας θυμηθούμε 7 χαρακτηριστικές εξ αυτών.

Δημήτρης Κώτσος

Ο Δημήτρης Κώτσος σ' ένα ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0
Ο Δημήτρης Κώτσος σ' ένα ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μέλος της μετά-Γουέμπλεϊ περιόδου ο Έλληνας αμυντικός, στις δύο θητείες του (1973-75, 1976-77) μέτρησε 24 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό, προτού το 1978 φορέσει τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ και αγωνιστεί σε άλλα 26 παιχνίδια. Τουλάχιστον αυτό λένε τα επίσημα στοιχεία.

Βάλτερ Βάγκνερ

Ο Βάλτερ Βάγκνερ στο σύντομο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό
Ο Βάλτερ Βάγκνερ στο σύντομο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI

Όσο σημάδεψε την επαγγελματική πορεία του Γερμανού φορ η θητεία του στην ΑΕΚ κατά την τριετία 1974-77 τόσο επιφανειακή ήταν η σύντομη παρουσία του στον Παναθηναϊκό κατά το πρώτο μισό της σεζόν 1979-80, αφού πρώτα είχε μεσολαβήσει ένα check point στον Άρη. Από τα 46 γκολ σε τριψήφιο αριθμό συμμετοχών με τα κιτρινόμαυρα έπεσε στα μόλις 3 σε λιγότερες από 20 εμφανίσεις με τα πράσινα. Προτού τα μαζέψει και φύγει για τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να καλύψει το κενό που είχαν αφήσει φεύγοντας από τους 'Αζτέκους' του Λος Άντζελες οι Γιόχαν Κρόιφ και Τζορτζ Μπεστ!

Μάρτον Εστερχάζι

Προτού ο Μάρτον Εστερχάζι γίνει συμπαίκτης του Βαγγέλη Βλάχου στον Παναθηναϊκό
Προτού ο Μάρτον Εστερχάζι γίνει συμπαίκτης του Βαγγέλη Βλάχου στον Παναθηναϊκό EUROKINISSI

Ελάχιστοι έχουν κατά νου ότι τον χειμώνα του '87 ο Ούγγρος αρτίστας άφηνε την ΑΕΚ για να ενταχθεί στον Παναθηναϊκό. Δίχως εν τέλει το φινάλε της πορείας του στο ελληνικό ποδόσφαιρο να διαφέρει από του Βάγκνερ, καθώς στο νέο επαγγελματικό περιβάλλον του δεν ενσωματώθηκε ποτέ κι έφυγε κακήν κακώς ένα χρόνο αργότερα (χειμώνας του '88) ύστερα από 14 αγώνες. Σε αντίθεση δηλαδή με ό,τι είχε συμβεί στα τρία χρόνια του με την Ένωση (1984-1987), κατά τη διάρκεια των οποίων ήταν ένας 'κόμης' με όλη τη σημασία του τίτλου ευγενείας (16 γκολ σε 59 εμφανίσεις), άξιος απόφοιτος της μαγυάρικης σχολής και στέλεχος της εθνικής Ουγγαρίας που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, σκοράροντας (παρέα με τον Λάγιος Ντέταρι) στο νικηφόρο 2-0 επί του Καναδά.

Κώστας Παυλόπουλος

Ο Κώστας Παυλόπουλος σε μία από τις συμμετοχές του με την ΑΕΚ
Ο Κώστας Παυλόπουλος σε μία από τις συμμετοχές του με την ΑΕΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πριν κλείσει τα 19 του, αρχές της σεζόν 1990-91, ο Βασίλης Δανιήλ του είχε εμπιστευτεί σε τρία ματς μια θέση στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, δοκιμάζοντάς τον δίπλα σε Κώστα Μαυρίδη, Γιάννη Καλιτζάκη και Νίκο Κουρμπανά, αλλά δεν καθιερώθηκε κι έφυγε για τον ΟΦΗ. Ούτε πάντως η δεύτερη απόπειρά του να κερδίσει μονιμότητα σε κλαμπ της Αθήνας έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, παίζοντας ελάχιστα (29 αγώνες) στα 2,5 χρόνια του με την ΑΕΚ (1995-98), παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο Ηράκλειο, όπου και επέστρεψε.

Παντελής Κωνσταντινίδης

Ποδοσφαιριστής της μιας συμμετοχής και του ενός γκολ με τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ, μπαίνοντας ως αλλαγή και σκοράροντας τελευταίος στο ευρύ 7-0 επί του Κερατσινίου για το κύπελλο της σεζόν 1993-94. Διότι ως ένας 18χρονος από τη Φλώρινα δεν ήταν εφικτό να βρει χώρο σ' ένα γεμάτο σύνολο που διεκδικούσε τίτλους. Σε Καβάλα, Απόλλωνα και κατόπιν ΠΑΟΚ έδειξε τι μπορεί να προσφέρει ως ένας ταχύς αριστερός μπακ-χαφ και γι' αυτό ο Παναθηναϊκός τον έφερε εκ νέου στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2002, προσφέροντας του σε θέση ημιβασικού ως το καλοκαίρι του 2005. Όσο παρέμεινε, προσέγγισε τον τριψήφιο αριθμό συμμετοχών!

Βαλεντίνος Βλάχος

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: 7 παίκτες που μάλλον δεν θυμάσαι ότι έπαιξαν και στους δύο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ενόσω ανήκε στον Παναθηναϊκό, ως στέλεχος της Κ20, προτιμήθηκε δανεικός στην Καβάλα. Στην ΑΕΚ πήγε το καλοκαίρι του 2011 και αφού επέστρεψε από το δανεισμό του στον Θρασύβουλο έγινε, ελλείψει άλλων λύσεων, ο βασικός δεξιός μπακ της ομάδας που υποβιβάστηκε στη Γ' Εθνική. Ήταν παρών στα γεγονότα με τον Θρασύβουλο και στην ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Όχι ευχάριστες αναμνήσεις.

Φώντας Φέτσης

Ο Φώντας Φέτσης με τα πράσινα του Παναθηναϊκού
Ο Φώντας Φέτσης με τα πράσινα του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Τα 4 λεπτά που είχε πάρει από τον Νίκο Νιόπλια, μπαίνοντας αντί του Άντε Ρουκάβινα, σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ (0-1, Γκάμπριελ) έχουν καταγραφεί ως τα πρώτα και μοναδικά του με τα πράσινα. Δεν είχε γιορτάσει καν τα 19 του τότε. Πολύ πιο ενεργός με την ΑΕΚ της σεζόν 2012-13, στα 22-23 του δηλαδή, είχε σκοράρει και μία φορά, στο 2-1 από τον Πλατανιά στα Χανιά δίχως η συνεισφορά του σε 19 παιχνίδια ν' αποδειχθεί επαρκής για να σώσει την κατηγορία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK