ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0

Η ΑΕΚ, σε ένα κάκιστο ματς από πλευράς θεάματος, επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού, με σκόρερ τον άνθρωπο των ντέρμπι, Ρόναλντ Βάργκας. Με 10 ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι "πράσινοι" λόγω αποβολής του Μέστο στο 94'.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η εικόνα του αγώνα

O τραυματισμός του Μπρούνο Σουκουλίνι ανάγκασε τον Γκουστάβο Πογέτ να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, χωρίς όμως να αλλάξει το αγαπημένο του 4-3-3. Ο Ουρουγουανός τεχνικός τοποθέτησε ως εσωτερικό χαφ τον Ρόναλντ Βάργκας (αντί του τιμωρημένου Μάνταλου), ενώ έδωσε φανέλα βασικού στον Βαγγέλη Πλατέλλα, ο οποίος μαζί με τον Έλντερ Μπαρμπόσα αποτέλεσαν τα "φτερά" της επιθετικής γραμμής. Παράλληλα, ο Τόμας Πέκχαρτ προτιμήθηκε για το κέντρο της επίθεσης αντί του Χρήστου Αραβίδη.

Στον αντίποδα, ο Αντρέα Στραματσόνι επανέφερε στην αρχική ενδεκάδα τους Μάικλ Εσιέν και Ζέκα, καθώς και τον Ροντρίγκο Μολέντο, ενώ παρέταξε ως επιθετική τριπλέτα τους Παναγιώτη Βλαχοδήμο, Νίκο Καλτσά και Μάρκους Μπεργκ, όπως και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με φόρα, αλλά μετά το πρώτο 5λεπτο η ΑΕΚ ανέβαλε τα ηνία του αγώνα και έχασε μία σημαντική ευκαιρία στο 9'. Ο Πέκχαρτ πήρε την κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Λουκ Στιλ απέκρουσε ενστικτωδώς, ενώ στην επαναφορά ο Γιάκομπ Γιόχανσον έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Άγγλου γκολκίπερ. Οι "κιτρινόμαυροι", παρότι είχαν την κατοχή (68% - 32%) υπέπεσαν σ' αρκετά αβίαστα λάθη, ειδικά στο χώρο του κέντρου, με... πρωτοστάτες τους Θέσαρ Άρθο και Αντρές Σιμόες, τα οποία προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι Μάικλ Εσιέν (11') και Μεχντί Αμπέντ (21'), αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι "πράσινοι" θέλησαν να "χτυπήσουν" στις αντεπιθέσεις, με τον Νίκο Καλτσά να χάνει μία σπουδαία ευκαιρία στο 25', άλλα ο Αλάιν Μπαρόχα με έγκαιρη επέμβαση έστειλε την μπάλα κόρνερ. Οι συνεχόμενες ευκαιρίες έδωσαν ψυχολογία στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ανέβηκαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο κι έλεγξαν το παιχνίδι, χωρίς όμως να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Βενεζουελάνου τερματοφύλακα.

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους, οι παίκτες του Παναθηναϊκού άφησαν την μπάλα στην ΑΕΚ, έκλεισαν τους χώρους και επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν πιθανό λάθος των αμυντικών της "Ένωσης". Παρόλα αυτά, οι ευκαιρίες ήρθαν μέσω στημένων, καθώς σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (59'-63') ο Μολέντο απείλησε (με κεφαλιά) την εστία του Μπαρόχα, χωρίς όμως να βρει εστία.

Στο 64' ο Πογέτ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Αραβίδη, Τζεμπούρ στη θέση των Πέκχαρτ, Πλατέλλα, αλλάζοντας παράλληλα το σύστημα σε 4-4-2. Αμέσως μετά την αλλαγή συστήματος, ο Βάργκας έχασε μία καλή ευκαιρία (67'), αλλά το τελείωμα του 29χρονου άσου -από πλεονεκτική θέση- ήταν κάκιστο.

Τελικά, ο Βενεζουελάνος πήρε... ρεβάνς για τη χαμένη ευκαιρία, αφού στο 78ο λεπτό με μία αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ έδωσε προβάδισμα στους "κιτρινόμαυρους". Στα τελευταία λεπτά, ο Παναθηναϊκός κυνήγησε την ισοφάριση, αλλά οι γηπεδούχοι "άντεξαν" στην πίεση και πανηγύρισαν την τρίτη νίκη σε ισάριθμα εντός έδρας ντέρμπι. Στο 94' ο Τζιαντομένικο Μέστο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και είδε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Δείτε το γκολ:

Δείτε σε VIDEO τα "γαλλικά" του Πογέτ στον Καλτσά:

MVP

Ο Ρόναλντ Βάργκας κερδίζει επάξια τον τίτλο για τον πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα, καθώς έκρινε ακόμα ένα ντέρμπι για την "Ένωση". Ο Βενεζουελάνος άσος μπορεί να "χάθηκε" σε μεγάλο σημείο του αγώνα ως εσωτερικός μέσος, όντας μάλιστα "αποκομμένος" από τους Γιόχανσον και Σιμόες, αλλά έδωσε τη λύση και κατ' επέκταση τη νίκη με μία ενέργειά του.

Αδύναμος κρίκος

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος είχε λάθος αντίδραση στο φάουλ απ' το οποίο προέρχεται το γκολ της ΑΕΚ, αλλά είχε γενικότερα μία καλή παρουσία. Αντίθετα, ο Θέσαρ Άρθο ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την ομάδα του, καθώς υπέπεσε σε πολλά κι αβίαστα λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες του Παναθηναϊκού να απειλήσουν πολλάκις την εστία του Μπαρόχα.

Σχόλιο

Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τον Παναθηναϊκό, καθώς δεν ήταν χειρότερος από την ΑΕΚ, αλλά παράλληλα αποδεικνύει πως ο Γκουστάβο Πογέτ έχει μετατρέψει την "Ένωση" σε μία winner ομάδα, η οποία μπορεί ακόμη και στην άσχημη-κάκιστη ημέρα της να πάρει το "τρίποντο". Ο Αντρέα Στραματσόνι έκανε κίνηση-ματ με την επιλογή της τριάδας Εσιέν, Ζέκα και Αμπέντ, η οποία επικράτησαν κατά κράτος των Σιμόες, Γιόχανσον και Βάργκας, αλλά η αδυναμία της επιθετικής τριπλέτας (Βλαχοδήμος, Καλτσάς, Μπεργκ) να τελειώσει τις φάσεις, έφερε την ήττα. Πλέον, η ΑΕΚ έχει αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα σε ό,τι αφορά στην κατάληψη της δεύτερης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Μπακάκης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιοχάνσον (75' Τζανετόπουλος), Βάργκας, Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ (64' Αραβίδης), Πλατέλλας (64' Τζεμπούρ).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Μολέντο, Πράνιτς, Ζέκα, Εσιέν (75' Κουτρουμπής), Αμπέντ (81' Μαμούτε), Βλαχοδήμος, Καλτσάς (67' Βιγιαφάνες), Μπεργκ.

Photo Credits: Actionimages.gr

ΤΟ LIVE

17:28
Αγαπητοί φίλοι, καλησπέρα από το "Σπύρος Λούης", όπου στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.
17:32
H AEK βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας με 46 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός στην 3η με 42.
17:34
Το αθηναϊκό ντέρμπι επανήρθε φέτος στο καλεντάρι του πρωταθλήματος και η ΑΕΚ υποδέχεται ξανά τον Παναθηναϊκό για τη Superleague, μετά τις 3 Μαρτίου του 2013.
17:35
Τότε ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει 2-0 με τα γκολ των Βίκτορ Βιτόλο και Χαμπίμπ Σο, οι οποίοι δεν βρίσκονται πλέον στο ρόστερ.
17:39
Πριν λίγα λεπτά έφτασαν στο "Σπύρος Λούης" και οι τέσσερις διαιτητές του αθηναϊκού ντέρμπι, με την παρουσία τους να γίνεται αντιληπτή από ελάχιστους.
17:50
Στο ΟΑΚΑ έφτασε η αποστολή του Παναθηναϊκού, συνοδεία περιπολικών.
17:57
Με την αποστολή του Παναθηναϊκού έφτασε και ο πρόεδρος, Γιάννης Αλαφούζος.
17:58
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν μία αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο.
18:02
Στα εκδοτήρια περιμετρικά του "Σπύρος Λούης" παρουσιάστηκαν μεγάλες ουρές από φιλάθλους, οι οποίοι αποφάσισαν την τελευταία στιγμή να έρθουν για το αθηναϊκό ντέρμπι.
18:04
Η αποστολή της ΑΕΚ φτάνει και αυτή στο "Σπύρος Λούης".
18:08
Οι παίκτες της ΑΕΚ εμφανίζονται στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.
18:27
H ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Στιλ. Μέστο, Τελάντερ, Μολέντο, Πράνιτς, Ζέκα, Εσιέν, Αμπέντ, Βλαχοδήμος, Καλτσάς, Μπεργκ
18:31
Βίντεο από την άφιξη της ΑΕΚ.
18:34
Σιγά-σιγά οι θεατές προσέρχονται στις εξέδρες.
18:35
Το φύλλο αγώνα...
18:37
Η διοικητική αντιπροσωπεία του Παναθηναϊκού αποτελείται από τους Αλαφούζο, Σωπήλη, Παναγόπουλο και Γούναρη μέχρι στιγμής,
18:39
Τα στατιστικά είναι μοιρασμένα με γηπεδούχο την Ένωση είναι μοιρασμένα... Η ΑΕΚ έχει την υπεροχή, έχοντας νικήσει 23 παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός έχει 21 νίκες και 14 ματς έληξαν ισόπαλα.
18:40
Οι γκολκίπερ της ΑΕΚ βγαίνουν για προθέρμανση και ακολουθούν οι γκολκίπερ του Παναθηναϊκού.
18:41
Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Μπαρόχα, Μπακάκης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιοχάνσον, Βάργκας, Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ, Πλατέλλας.
18:42
Αναπληρωματικοί για τον Παναθηναϊκό είναι οι Βλαχοδήμος Οδ., Κουτρουμπής, Κλωναρίδης, Λαγός, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Μαμούτε.
18:44
Αναπληρωματικοί για την ΑΕΚ είναι οι Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Μπουονανότε, Τζεμπούρ, Αραβίδης.
18:50
O Γιάννης Αλαφούζος εισέρχεται στο ΟΑΚΑ.
18:53
Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού βγαίνουν για προθέρμανση.
18:53
Μετά από δύο λεπτά, έπονται αυτοί της ΑΕΚ εν μέσω αποθέωσης.
18:55
Στο γήπεδο έφτασε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.
18:58
Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο.
18:58
Οι παίκτες της ΑΕΚ βγαίνουν για το ζέσταμα τους.
19:03
Πρώτος διαιτητής είναι ο Μιχάλης Κουκουλάκης του συνδέσμου Ηρακλείου, βοηθοί του οι Χρήστος Μπαλτάς από την Αχαΐα και Χρυσούλα Κουρομπύλια από τη Δυτική Αττική και τέταρτος διαιτητής ο Μάριος Λαμπρόπουλος από την Ηλεία.
19:05
Η ΑΕΚ θα παραταχθεί με τον Μπαρόχα στην εστία, τον Μπακάκη δεξιό μπακ, τον Ντίντακ αριστερό μπακ, τους Άρθο και Κολοβέτσιο δίδυμο στους στόπερ, οι Σιμόες και Γιόχανσον θα είναι οι αμυντικοί χαφ, ο Βάργκας θα έχει ελεύθερο ρόλο, στα άκρα της επίθεσης οι Πλατέλλας, Μπαρμπόσα και στην κορυφή ο Πέκχαρτ.
19:07
Για τον Παναθηναϊκό, ο Στιλ θα είναι στο τέρμα, ο Μέστο στο δεξί άκρο της άμυνας, οι Τελάντερ και Μολέντο στο κέντρο, ο Πράνιτς στο αριστερό άκρο, ο Ζέκα θα είναι ο αμυντικός χαφ έχοντας δεξιά και αριστερά τους Αμπέντ και Εσιέν, ο Βλαχοδήμος θα είναι ο αριστερός εξτρέμ, ο Καλτσάς ο δεξιός και ο Μπεργκ στην κορυφή.
19:08
Στα επίσημα βρίσκεται ο ομοσπονδιακός προπονητής της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος και ο συνεργάτης του, Αλέξανδρος Μανιάτογλου.
19:09
Θεωρητικά, ο Σάντος μπορεί να τσεκάρει τους Σιμόες, Μπαρμπόσα και Ζέκα, αν και στο παρελθόν έχει προπονήσει την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.
19:12
Εκτός 18άδας για τον Παναθηναϊκό έμειναν οι Εβανζελίστα και Κότσαρης.
19:17
Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την προθέρμανση τους και αποχώρησαν για τα αποδυτήρια.
19:18
Από τα μεγάφωνα παίζεται ένα τραγούδι του Παντελή Παντελίδη και τα μάτριξ προβάλλουν το μήνυμα "ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΝΤΕΛΟ".
19:19
Περισσότεροι από 20.000 θεατές στις εξέδρες του "Σπύρος Λούης".
19:20
Το τραγούδι ολοκληρώνεται και οι θεατές ξεσπούν σε χειροκροτήματα.
19:24
Όλα ήρεμα στο "Σπύρος Λούης", λίγα λεπτά πριν από τη σέντρα.
19:26
Οι αναπληρωματικοί των δύο ομάδων και τα προπονητικά επιτελεία παίρνουν θέσεις στους πάγκους.
19:27
Οι θεατές έχουν ξεπεράσει τους 25.000 θεατές και η προσέλευση συνεχίζεται.
19:29
Με τη διοικητική αντιπροσωπεία του Παναθηναϊκού βρίσκονται και οι Κοτσόλης, Λέτο, Σάντσεθ, οι οποίοι δεν ήταν στην αποστολή.
19:30
Η διαιτητική τριάδα και οι δύο ενδεκάδες βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.
19:31
Πολλές φωτοβολίδες ανάψαν στις θύρες των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ.
19:32
Όλα έτοιμα για τη σέντρα στο αθηναϊκό ντέρμπι.
19:33
Ξεκίνησε το ντέρμπι!
19:34

1' 

Φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού σε καλό σημείο. Ευκαιρία εδώ για τους "πράσινους".
19:35

2'

Εκτελεί απευθείας ο Καλτσάς, όμως η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ. 
19:36

3'

Kόρνερ τώρα για τον Παναθηναϊκό που έχει μπει αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο. 
19:36
Εκτελεί ο Μέστο, όμως η ΑΕΚ βγάζει τη μπάλα από την περιοχή της. 
19:39
Βρίσκει εύκολα χώρους ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά. 
19:40

7'

Μια μπαλιά του Μπακάκη, στα χέρια του Στιλ η μπάλα. 
19:41
Επικίνδυνη φάση στα καρέ του Παναθηναϊκού. Ο Μολέδο τελευταία στιγμή διώχνει σε κόρνερ. 
19:41

9' 

Τρομερή φάση για την ΑΕΚ! Από την εκτέλεση του Βάργκας ο Πέκχαρτ πήρε την κεφαλιά και υποχρέωσε τον Στιλ σε μια σπουδαία απόκρουση! Στη συνέχεια της φάσης ο Γιόχανσον από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ. 
19:44

11'

Δυνατό μακρινό σουτ του Εσιέν, όμως η μπάλα φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπαρόχα. 
19:46
Στα επίσημα του ΟΑΚΑ βρίσκεται ο Φερνάντο Σάντος ο οποίος ήρθε για να δει τους συμπατριώτες του Σιμόες, Ζέκα και Μπαρμπόσα. 
19:46

13'

 Φάουλ για την ΑΕΚ σε καλό σημείο για σέντρα από τα δεξιά. 
19:47
Στο δεύτερο δοκάρι η εκτέλεση του Βάργκας, απομακρύνει η άμυνα του Παναθηναϊκού προσωρινά. Στη συνέχεια οι "κιτρινόμαυροι" κερδίζουν κόρνερ.
19:47

15'

Διώχνουν οι "πράσινοι" όμως και πάλι σε πόδια ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ η μπάλα. 
19:49

16'

Νέο φάουλ για την ΑΕΚ. Πολλά τα μαρκαρίσματα από νωρίς στο ματς. 
19:49
Και πάλι ο Βάργκας γεμίζει, διώχνει η άμυνα των φιλοξενούμενων. 
19:54

20'

Απειλεί εκ νέου ο Παναθηναϊκός. Ο Αμπέντ αν και αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή δεν διστάζει να εξαπολύσει το σουτ. Η μπάλα στην αγκαλιά του Μπαρόχα. 
19:54

22'

Κόρνερ για την ΑΕΚ το οποίο παραχωρεί ο Τελάντερ. Ο Βάργκας πάει για την εκτέλεση. 
19:55
Αρχικά διώχνουν οι "πράσινοι" όμως η μπάλα φτάνει στον Πλατέλλα που κάνει το σουτ! Ωστόσο σταματάει στα σώματα. 
19:56
3 (2) - 3 (1) οι τελικές στα πρώτα 23 λεπτά. 

Στο 68 % - 32 % η κατοχή. Συντριπτικά υπέρ της ΑΕΚ.
19:58

25'

Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Ο Καλτσάς κάνει την προβολή μέσα στην περιοχή μετά τη μπαλιά του Μέστο, όμως ο Μπαρόχα διώχνει με τα πόδια και σώζει την εστία της ΑΕΚ.
19:58
Μία από τις πολλές μονομαχίες μεταξύ Πράνιτς και Πλατέλλα. 
20:00
Φωνές από τον Πογέτ στον Άρθο που κάνει αβίαστα λάθη και "πουλάει" εύκολα τη μπάλα.
20:03

29' 

Ένα ακόμη λάθος από τους παίκτες της ΑΕΚ. Κλέβει ο Καλτσάς κάνει τη σέντρα και διώχνει σε κόρνερ ο Γιόχανσον. 
20:03
Ο Μέστο εκτελεί και μετά από ένα μπέρδεμα μέσα στην περιοχή, η ΑΕΚ διώχνει. 
20:04

30' 

Και πάλι στον Παναθηναίκό η μπάλα. Ο Βλαχοδήμος από τα δεξιά κάνει μια σέντρα, όμως φεύγει κατευθείαν άουτ. 
20:06
Δεν μπορούν να κρατήσουν μπάλα οι παίκτες της ΑΕΚ. Πολύ νευρικό το παιχνίδι τους. 
20:06

33'

Νέο κόρνερ υπέρ του Παναθηναϊκού.
20:07
Κεφαλιά από τον Εσιέν και απομακρύνει o Κολοβέτσιος. Η μπάλα φτάνει στον Καλτσά που κάνει νέο σουτ, όμως είναι άστοχο. 
20:08
Έχει... "τρελαθεί" στον πάγκο του ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ, που φωνάζει συνεχώς προς τους παίκτες του. 
20:09
Καλός ο ρυθμός στον αγώνα μέχρι στιγμής. Υπάρχουν φάσεις, ο Παναθηναϊκός έχει βελτιωθεί στα τελευταία λεπτά και απειλεί. 
20:10

38'

Μακρινό σουτ χωρίς τύχη από τον Βλαχοδήμο. Άσχημη επιλογή από τον άσο του "Τριφυλλιού", που τα "ακούει" από τον προπονητή του. 
20:11

39'

Κρατάει λίγο μπάλα τώρα η ΑΕΚ μετά από αρκετή ώρα.
20:12

40'

Επικίνδυνο γύρισμα του Πράνιτς από τα αριστερά! Διώχνει η άμυνα των "κιτρινόμαυρων". 
20:13
Να βγουν από την περιοχή τους ζητάει από τους παίκτες του ο Γκουστάβο Πογέτ.
20:14

41'

Στο μισό γήπεδο το ματς τώρα. Ο Παναθηναϊκός γυρνάει τη μπάλα και ψάχνει το διάδρομο.
20:15
Δραστήριος ο Καλτσάς στο πρώτο ημίχρονο.
20:16

43'

Νέο τραγικό λάθος από τον Άρθο που πήγε να βγάλει τετ-α-τετ τον Μπεργκ! Αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της Ένωσης για τον Ισπανό αμυντικό. 
20:17

44'

Ντρίμπλες και σουτ από τον Βλαχοδήμο, χωρίς κάποια τύχη όμως. 
20:18

20:18
Λήξη πρώτου ημιχρόνου χωρίς καθυστερήσεις!
20:19
Το 0-0 είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Πολλά τα λάθη από τους παίκτες της ΑΕΚ, με τον Γκουστάβο Πογέτ αν είναι εμφανώς εκνευρισμένος. Να δούμε πλέον τι θα αλλάξει στην επανάληψη. 
20:20
Τα στατιστικά του πρώτου 45λεπτου. Ο Παναθηναϊκός έχει τις ευκαιρίες, όμως δεν έχει καταφέρει να ανοίξει το σκορ. 
20:23
Η τηλεόραση της συζύγου του Μάρκους Μπεργκ φαίνεται πως χάλασε και η Ζοζεφίν ψάχνει τρόπο να δει το παιχνίδι!
20:27
Όπως καταλαβαίνετε το twitter έχει πάρει "φωτιά" στο ημίχρονο με τους χρήστες να δίνουν... ρεσιτάλ: 
20:27
Κι ένα ακόμη...
20:28
Σε πολύ λίγο θα βγουν οι ομάδες για την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Να δούμε τι θα αλλάξει (αν αλλάξει) ο Γκουστάβο Πογέτ που δεν έμεινε ικανοποιημένος.
20:29
Τρομερή πάντως η ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει οι φίλοι της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.
20:34
Κάνουν την εμφάνισή τους οι παίκτες της ΑΕΚ.
20:35
Τώρα βγαίνουν κι εκείνοι του Παναθηναϊκού χωρίς κάποια αλλαγή. 
20:36
Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο!
20:37
Ούτε ο Πογέτ έχει κάνει κάποια αλλαγή και συνεχίζει όπως και στο πρώτο ημίχρονο. 
20:38

46'

Επίθεση για την ΑΕΚ. Οι "κιτρινόμαυροι" ψάχνουν το διάδρομο στην αντίπαλη άμυνα, όμως είναι καλά κλεισμένος ο Παναθηναϊκός.
20:40

48'

Στο χορτάρι ο Άρθο που πιάνει το στομάχι του.
20:40
Σηκώθηκε όμως ο Ισπανός και θα συνεχίσει κανονικά το παιχνίδι.
20:41

50'

Από τα αριστερά προσπαθεί να αναπτυχθεί ο Παναθηναϊκός.
20:44

52'

Πάσα του Πλατέλλα στον Πέκχαρτ, εκείνος γυρνάει και κάνει το σουτ, όμως η μπάλα κοντράρει.
20:45
Σκεπτικός στον πάγκο του ο Αντρέα Στραματσόνι.
20:45

54'

Σέντρα του Βάργκας, διώχνει πριν τον Πέκχαρτ ο Μολέδο!
20:47

55'

Νεύρα μεταξύ Καλτσά και Πογέτ τώρα για ένα πλάγιο! Οι δυο τους αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες και τα "αίματα" άναψαν.
20:49

58'

Φάουλ για τον Παναθηναϊκό σε ένα σημείο που μπορεί να βγει κάποια σέντρα προς την περιοχή της ΑΕΚ.
20:50
Ο Πράνιτς πάτησε για τον Βλαχοδήμο, εκείνος έκανε ένα συρτό σουτ. Η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
20:50
Εκτελεί ο Μέστο, ο Μολέδο σηκώνεται ψηλότερα απ' όλους και πιάνει την κεφαλιά, όμως στέλνει τη μπάλα άουτ! Καλή φάση για τους "πράσινους" εδώ. 
20:52
Σκληρές οι "μονομαχίες" στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
20:53

60'

Άλλο ένα λάθος από τον Άρθο! Έκλεψε ο Καλτσάς, όμως δεν έκανε καλή σέντρα και σπατάλησε μια καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό.
20:54

63'

Γύρισμα του Βλαχοδήμου, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει και πάλι κόρνερ. Πιέζουν οι "πράσινοι".
20:55
Πάλι στην εκτέλεση ο Μέστο, πάλι κεφαλιά του Μολέδο, όμως και πάλι άουτ η μπάλα!
20:56

64'

Ώρα αλλαγών για τον Γκουστάβο Πογέτ. Εκτός γηπέδου περνούν οι Πέκχαρτ και Πλατέλλας και στη θέση τους μπαίνουν οι Αραβίδης και Τζεμπούρ.
20:57
Ετοιμάζει και ο Στραματσόνι αλλαγή. Όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Βιγιαφάνιες αυτός που θα περάσει στο ματς.
20:58

67' 

Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Τελάντερ αρχικά έβαλε την κόντρα στον Αραβίδη που έβγαινε τετ-α-τετ με τον Στιλ. Η μπάλα έφτασε στον Βάργκας, όμως ο άσος της Ένωσης δεν έκανε καλό τελείωμα. 
20:59

67'

Τώρα η αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Βιγιαφάνιες αντικαθιστά τον Καλτσά.
20:59

68'

Κίτρινη κάρτα στον Ζέκα. Είναι η πρώτη στο ματς.
21:00
Πολλά τα λάθη στη μεσαία γραμμή και από τις δύο ομάδες.
21:01
Ετοιμάζει και δεύτερη αλλαγή ο Στραματσόνι, να δούμε ποιος θα περάσει στο ματς.
21:01

70'

Ένα σουτ του Εσιέν από τα δεξιά, δεν απειλεί τον Μπαρόχα. 
21:02
Μετά την είσοδο του Βιγιαφάνιες οι "πράσινοι" προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την δεξιά τους πλευρά. 
21:03

73'

Σωτήριο τάκλιν του Ντίντακ πάνω στο σουτ του Μπεργκ! Η μπάλα καταλήγει κόρνερ. 
21:04
Εκτέλεση από τον Μέστο, κεφαλιά του Μπεργκ και μπλοκάρει ο Μπαρόχα! 
Πολλά λάθη από την ΑΕΚ στις στημένες φάσεις. 
21:06

75'

Ακόμα μία αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Εκτός περνάει ο Μάικλ Εσιέν και στη θέση του μπαίνει ο Γιώργος Κουτρουμπής.
21:06

75'

Αλλαγή και για τον Γκουστάβο Πογέτ. Ο Γιόχανσον παραχωρεί την θέση του στον Τζανετόπουλο.
21:07
Έκλεισε τις αλλαγές του ο Γκουστάβο Πογέτ. Ακόμα μία έχει ο Αντρέα Στραματσόνι. 
21:07

76'

Φάουλ για την ΑΕΚ σε καλό σημείο έξω από την μεγάλη περιοχή. 
21:08
Εκτελεί απευθείας ο Βάργκας, η μπάλα κοντράρει στο χέρι του Βλαχοδήμου και είναι νέο φάουλ σε πιο κοντινό σημείο. 
21:08

77'

Κίτρινη κάρτα στον Π. Βλαχοδήμο. 
21:09
Έξαλλος ο Στραματσόνι με την κίνηση του παίκτη του.
21:09

79'

ΓΚΟΛ! Ο Βάργκας με απευθείας εκτέλεση νικάει τον Στιλ για το 1-0 και το ΟΑΚΑ παίρνει "φωτιά"!
21:11
Υπέροχη η εκτέλεση του φάουλ από τον Ρόναλντ Βάργκας που περνάει την μπάλα πάνω από το τείχος και τη στέλνει στη γωνία του Στιλ! Η ΑΕΚ ανοίγει το σκορ σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικό σημείο και πλέον το ματς αποκτάει μεγάλο ενδιαφέρον. 
21:12
Σε άνθρωπο των ντέρμπι έχει εξελιχθεί ο Ρόναλντ Βάργκας για την ΑΕΚ!
21:13

82'

Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Αμπέντ εκτός και στη θέση του ο Μαμούτε. Όλα για όλα τώρα από τον Στραματσόνι με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα. 
21:14

83'

Καλή φάση για τον Παναθηναϊκό. Ο Βλαχοδήμος έστρωσε στον Μπεργκ στα πλάγια μέσα στην περιοχή, ο Σουηδός έκανε το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. 
21:15

84'

Φάουλ σε πολύ καλό σημείο τώρα για τον Παναθηναϊκό. Ακόμα και για απευθείας εκτέλεση. 
21:15

84'

Κίτρινη κάρτα στον Σιμόες.
21:16
Εκτελεί με φάλτσο ο Πράνιτς, διώχνει με γροθιές ο Μπαρόχα. 
21:18

87'

Πάνω κάτω τώρα η μπάλα! Ο Παναθηναϊκός ψάχνει την ισοφάριση, η ΑΕΚ προσπαθεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση.
21:19

88'

Πολλά τα λάθη από τους "κιτρινόμαυρους" που κάνουν "δώρο" τη μπάλα στον Παναθηναϊκό. Χτυπιέται στον πάγκο του ο Πογέτ που ζει το ματς με πολύ πάθος. 
21:19
Αλλαγή πλευρών μεταξύ Βιγιαφάνιες και Βλαχοδήμο ζητάει ο Στραματσόνι. 
21:19

89'

Κίτρινη κάρτα ο Κουτρουμπής.
21:20

89'

Σκληρό φάουλ του Τζανετόπουλου στον Μαμούτε. Κίτρινη κάρτα για τον αμυντικός της ΑΕΚ.
21:21

90'

Στην επίθεση ο Παναθηναϊκός. Μόνο ο Στιλ είναι πίσω από τη σέντρα.
21:21
Τέσσερα λεπτά είναι οι καθυστερήσεις! Μπήκαμε ήδη.
21:22

90+1' 

Αντεπίθεση για την ΑΕΚ. Ο Αραβίδης κρατάει μπάλα για να κερδίσει και χρόνο.
21:22
"Ροκανίζουν" το χρόνο οι παίκτες του Πογέτ.
21:22

90+1'

Φάουλ του Μέστο στον Βάργκας. Και κίτρινη κάρτα για τον παίκτη του Παναθηναίκού. Διπλό κέρδος για την Ένωση. 
21:23
Ο Μπακάκης βρίσκεται στο χορτάρι και δέχεται τις πρώτες βοήθειες.
21:23
Δύο λεπτά ακόμη. Διαμαρτύρονται οι παίκτες του Παναθηναίκού. 
21:24
Περνάει η ώρα, το φάουλ δεν εκτελείται και υπάρχει εκνευρισμός τώρα στους "πράσινους". 
21:25
Δεν θα συνεχίσει ο Μπακάκης, αποχωρεί τραυματίας και η ΑΕΚ θα τελειώσει το ματς με 10 παίκτες.
21:26

90+2'

Κίτρινη κάρτα στον Μέστο για φάουλ στον Βάργκας.
21:26
Νεύρα τώρα μεταξύ Μέστο και Τζεμπούρ!
21:26

90+4'

Δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή για τον Μέστο που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του!
21:27
Και ο Παναθηναϊκός λοιπόν θα τελειώσει το ματς με 10 παίκτες. Ο Μέστο μέσα σε δύο λεπτά κατάφερε να πάρει δύο κίτρινες κάρτες με τις αντιδράσεις του. 
21:27
Έχουμε συμπληρώσει έξι λεπτά καθυστερήσεων στο ΟΑΚΑ. Όπου να 'ναι θα ακουστεί το σφύριγμα της λήξης.
21:28
Και ακούγεται τώρα! Η ΑΕΚ παίρνει τη νίκη με 1-0 στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.
21:29
Το γκολ του Βάργκας είναι αυτό που κρίνει τελικά ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι. 
21:31
Αυτά λοιπόν από εμάς. Κάπου εδώ τελειώνει το LIVE μας από το ΟΑΚΑ και το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναίκού. Ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας. Θα ακολουθήσει πλούσιο ρεπορτάζ από την αναμέτρηση. Καλό σας βράδυ. 

News 24/7

24MEDIA NETWORK