ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: No Αραούχο, no party

Ο Λιβάγια... έκανε τον Αραούχο, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε ζωντανός παρά τα προβλήματά του και το 1-1 'έγραψε' την ιστορία του αθηναϊκού ντέρμπι στο ΟΑΚΑ που είχε... νικητές και χαμένους.

SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
Ο ανέτοιμος, προερχόμενος από τραυματισμό, Αραούχο, έλειψε πολύ από την επίθεση της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντίνος φορ αντικατέστησε τον Πέτρο Μάνταλο στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης, που ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1. EUROKINISSI SPORTS

Τέσσερις μήνες νωρίτερα, στις 9 Φεβρουαρίου, η ΑΕΚ υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό στο αθηναϊκό ντέρμπι της κανονικής περιόδου. Ο Αραούχο ήταν εκείνος που με μία προσωπική ενέργεια 'έγραψε' την ιστορία εκείνης της αναμέτρησης. Από αυτές που έλειψαν στο αντίστοιχο ντέρμπι των πλέι οφ.

Τέσσερις μήνες μετά, στο restart του ελληνικού πρωταθλήματος, η ΑΕΚ μπήκε με το πλεονέκτημα του μομέντουμ στο χορτάρι του άδειου ΟΑΚΑ, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που αναγκάστηκε να αφήσει τα προβλήματα εκτός γραμμών και να επικεντρωθεί στο δικό του 'Last Dance' λίγο πριν το φινάλε του Γιώργου Δώνη από την τεχνική ηγεσία. Μόνο που η ειδοποιός διαφορά είχε να κάνει με τον Αραούχο. Νο Αραούχο, no party, καθόλου θέαμα και μπόλικη τακτική. Το 4-3-3 των δύο προπονητών και η προσπάθεια να κυκλοφορήσει η μπάλα ορθολογικά, έφερε πολλά λάθη και κακές επιλογές. Ρυθμό το ντέρμπι είχε, αλλά δεν είχε αυτό το κάτι παραπάνω που θα άλλαζε την εικόνα.

Το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο η καθαρή τελική ήταν αυτή του Μακέντα με κεφαλιά λίγο πριν από το φινάλε, από στημένη φάση, δείχνει ακριβώς τι άφησε το ματς και πώς το 'διάβασαν' οι δύο προπονητές. Ο Καρέρα επέλεξε τριάδα μπροστά με Λιβάγια, Μάνταλο και Βέρντε, ενώ ο Δώνης αιφνιδίασε με την επιλογή του Αγιούμπ αντί του ανέτοιμου για την ένταση αυτού του ματς, Νάγκι. Αν κάτι έχουμε να θυμόμαστε από το πρώτο μέρος είναι το επεισόδιο του Βέρντε με τον Βράνιες.

Λιβάγια, Ινσούα και Κουρμπέλης, σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας στο ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, που ολοκληρώθηκε ισόπαλο με σκορ 1-1, για την 1η αγωνιστική των playoffs της Super League 2019-2020. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Λιβάγια, Ινσούα και Κουρμπέλης, σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας στο ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, που ολοκληρώθηκε ισόπαλο με σκορ 1-1, για την 1η αγωνιστική των playoffs της Super League 2019-2020. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Λίγο πριν από το ημίωρο, ο διαιτητής διέκοψε το ματς για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές και κάπου εκεί... ξέσπασε η μπόρα. Οι δύο συμπαίκτες αρπάχτηκαν, προφανώς για κάποια φάση στο ματς, ο Βέρντε έπιασε από τον λαιμό τον Βράνιες και ο Καρέρα κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία κρίση που δημιούργησε το παιχνίδι και έθετε σε κίνδυνο το πλάνο της ΑΕΚ. Το 'συγγνώμη' των ποδοσφαιριστών δεν έδωσε συνέχεια και η 'φωτιά' δεν άναψε, αλλά ήταν δεδομένο ότι οι 'κιτρινόμαυροι' έπρεπε να 'διώξουν' από τις μνήμες του κόσμου το περιστατικό με την απόδοσή τους στον αγωνιστικό χώρο.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν είχε τέτοια προβλήματα. Στο δεύτερο μέρος έπαιξε καλύτερα την πίεση μπροστά, δηλαδή στο κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων και από μία τέτοια φάση -κλέψιμο στον Βράνιες- ήρθε το γκολ του Μακέντα που δεν μέτρησε ορθώς μετά από έλεγχο στο VAR λόγω φάουλ του Γιόχανσον στον Λιβάγια στο ξεκίνημα. Ο Δώνης τελικά έριξε στο ματς τον Νάγκι αντί του Αγιούμπ με στόχο να πάρει περισσότερη πίεση και κλεψίματα για να 'χτυπήσει' στην κόντρα.

Στο 65' αυτός ήταν που γύρισε προς τον Μακέντα για να του δώσει 'έτοιμο γκολ' για το 0-1 με κοντινό πλασέ. Οι πανηγυρισμοί, όμως, δεν κράτησαν πολύ, αφού ο Λιβάγια το... πήρε πάνω του. Με ατομική ενέργεια, από αυτές που έλειψαν στην αναμέτρηση και ωραίο σουτ, 'έσβησε' το γκολ των φιλοξενούμενων στο 76' και έβαλε το ματς από την ίδια αφετηρία. Το οξύμωρο είναι ότι το παιχνίδι μετά το 60' πήρε τα πάνω του, εκεί δηλαδή που θα περίμενες να δεις κόπωση από τους ποδοσφαιριστές, αλλά υπήρχε εξήγηση.

Οι δύο προπονητές έκαναν τις κινήσεις εκείνες (οι 5 αλλαγές δίνουν πλέον μεγαλύτερη άνεση επιλογών) για να διαφοροποιήσουν την εικόνα και να δώσουν φρεσκάδα στο χορτάρι. Δεν είδαμε μόνο φρεσκάδα, αλλά και επιθετική διάθεση από 'κιτρινόμαυρους' και 'πράσινους', είδαμε και τον Αραούχο να περνάει στο ντέρμπι ως τη 'χρυσή' αλλαγή, αλλά δεν είδαμε το σκορ να αλλάζει.

Η ΑΕΚ απώλεσε την ευκαιρία να επανέλθει μετά τη μακρά αποχή με νίκη ξεπερνώντας μάλιστα τον ΠΑΟΚ που ηττήθηκε στην Τούμπα, ενώ ο Παναθηναϊκός μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει από αυτό το παιχνίδι. Αυτός ήταν το μεγαλύτερο ερωτηματικό για το πώς θα παρουσιαστεί μετά τα όσα προηγήθηκαν και την επικείμενη αποχώρηση του Δώνη. Μιλάμε για μία ομάδα που όταν ολοκληρωθούν τα πλέι οφ θα ανοίξει η... πόρτα εξόδου για πολλούς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK