ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Ήττα με έπαθλο ένα εισιτήριο τελικού

Με γκολ των Κρμέντσικ και Σβαμπ στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο υποφερτός ΠΑΟΚ κέρδισε την απογοητευτική ΑΕΚ με σκορ 2-1 στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση μαζί με την ήττα κέρδισε ένα εισιτήριο για τον... τελικό της 4ης θέσης με τον Παναθηναϊκό.

Ουάρντα και Κρμέντσικ πανηγυρίζουν το γκολ του Τσέχου στο ΟΑΚΑ, που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του ΠΑΟΚ με σκορ 2-0 επί της ΑΕΚ, για την 7η αγ. των playoffs της Super League Interwetten | 05/05/21
Ουάρντα και Κρμέντσικ πανηγυρίζουν το γκολ του Τσέχου στο ΟΑΚΑ, που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του ΠΑΟΚ με σκορ 2-0 επί της ΑΕΚ, για την 7η αγ. των playoffs της Super League Interwetten | 05/05/21 EUROKINISSI SPORTS

Με το μαρτύριο της σταγόνας μοιάζει η φετινή σεζόν για τους φίλους της ΑΕΚ. Από εκείνες που παρακαλά κανείς να τελειώσουν. Ενίοτε αδιαφορώντας για το τελικό αποτέλεσμα. Αλήθεια πόσοι οπαδοί της Ένωσης θα είναι ευχαριστημένοι μετά το τέλος των playoffs, εφόσον οι 'κιτρινόμαυροι' πάρουν τελικά την 4η θέση, μαζί και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο; Ελάχιστοι, ίσως και κανείς. Και αυτό γιατί η διαδρομή και όχι απαραίτητα ο προορισμός, είναι που έχει σημασία.

Και σε αυτήν, η ΑΕΚ συνεχίζει να απογοητεύει άπαντες. Το επανέλαβε και απέναντι στον ΠΑΟΚ, που κέρδισε σχετικά εύκολα στο ΟΑΚΑ. Όχι ότι η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία εντυπωσίασε, εντούτοις ήταν τουλάχιστον υποφερτή σε αντίθεση με αυτή του Χιμένεθ. Το γεγονός πως η ΑΕΚ θα δώσει μάχη με τον τόσο προβληματικό φέτος Παναθηναϊκό για την Ευρώπη, είναι ενδεικτικό της κατάστασης.

Η ισοπαλία του Άρη με τον Ολυμπιακό στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', έδινε τον ΠΑΟΚ την προοπτική της 2ης θέσης. Η ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα στη Λεωφόρο, πρόσφερε στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να κάνει άλμα για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτός που χαμογέλασε ήταν ο 'Δικέφαλος του Βορρά', που αν μη τι άλλο είχε έναν καλύτερο προσανατολισμό στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με την αντίπαλο του.

Η ΑΕΚ είχε αργή κυκλοφορία, της έλειπε ο δημιουργικός χαφ στον άξονα που θα τρέξει με την μπάλα, εντούτοις βρήκε καλές στιγμές που δεν εκμεταλλεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο. Είχε κακές τελικές αποφάσεις, ενώ σε δύο περιπτώσεις ο Πασχαλάκης επενέβη σωτήρια. Χωρίς τους Μάνταλο, Γκαρσία και με τον Τάνκοβιτς στον πάγκο, οι δημιουργικές λύσεις της Ένωσης μειώνονταν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και η απουσία του Ολιβέιρα αφαιρούσε από τον Χιμένεθ και μια εναλλακτική λύση για την γραμμή κρούσης.

Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η αφέλεια που έδειχνε αμυντικά, επιμένοντας να έχει αρκετά ψηλά τις γραμμές, τη στιγμή που αδυνατούσε να ελέγξει τις κινήσεις των επιθετικών του ΠΑΟΚ στα μεσοδιαστημάτα.

Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ έμοιαζε περισσότερο επικίνδυνος στο πρώτο ημίχρονο, παίζοντας πίσω από τη μπάλα και επιχειρώντας να τρέξει στα άδεια μέτρα. Ωστόσο ο Κρμέντσικ σπατάλησε τις ευκαιρίες. Αποτυγχάνοντας πότε να βρει εστία ή ελεύθερο συμπαίκτη και πότε να νικήσει τον Αθανασιάδη. Ο Τσέχος φορ μοιραία κάποια στιγμή θα δεχόταν κάποιο από τα δώρα, προϊόν της επιλογής των γηπεδούχων να επιμένουν σε ένα αμυντικό πλάνο που έμπαζε νερά.

Ο Ουάρντα πέρασε ως αλλαγή στο ματς με την έναρξη του δεύτερου μέρους και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, τρέχοντας στην πλάτη της άμυνας, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον αμαρκάριστο Κρμέντσικ για το 0-1 στο 47'. Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο Λόπες υπέπεσε σε ένα ανόητο πέναλτι πάνω στον Κρμέντσικ και ο Σβαμπ με ψύχραιμο χτύπημα από τα 11 βήματα σηεμίωσε το 0-2 στο 51'.

Η ΑΕΚ επί της ουσίας ουδέποτε βρήκε απαντήσεις και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 1-2 στις καθυστερήσεις με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τάνκοβιτς. Τα προβλήματα στο 'κιτρινόμαυρο' στρατόπεδο φέτος είναι πολυεπίπεδα. Από την διοίκηση και τις επιλογές της, μέχρι τους παίκτες και τους Καρέρα - Χιμένεθ, που ναι μεν δεν είχαν ρόστερ για πρωταθλητισμό αλλά και οι ίδιοι δεν βρήκαν τον τρόπο να πάρουν από αυτό ό,τι καλύτερο μπορούσαν.

Και κάπως έτσι, η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ αλλά κέρδισε ένα εισιτήριο για τον τελικό. Αυτόν με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για ένα εισιτήριο που οδηγεί στο Europa Conference League της επόμενης σεζόν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK