ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Ο Φερέιρα άργησε να δει το απλό και αυτονόητο

Όταν ο Αμπέλ Φερέιρα εμπιστεύτηκε τις σπουδαίες λύσεις που είχε από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, υπερίσχυσε κατά κράτος της ΑΕΚ που έπαιζε με ενδεκάδα ανάγκης. Και το μόνο που κατάφεραν οι Θεσσαλονικείς ήταν το 1-1 στο 89'.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην ΑΕΚ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020
Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην ΑΕΚ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κορονοϊός ανάγκασε τη FIFA να επιτρέψει στις εγχώριες λίγκες, αν το επιλέξουν, να υιοθετήσουν το μέτρο των 5 αλλαγών για τη σεζόν 2020-2021. Η Super League Interwetten διεξάγεται με αυτόν τον κανονισμό, το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική κρίθηκε από αυτόν τον κανονισμό. Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε στο 89', ωστόσο υπό ένα άλλο πρίσμα έγινε στο 21'.

Τόσα λεπτά αγώνα πέρασαν από τη στιγμή που ο Αμπέλ Φερέιρα πραγματικά έψαξε τη λύση από τον πάγκο και δεν έκανε απλά μια αλλαγή για να αποφύγει τα χειρότερα, όπως συνέβη με την είσοδο του Νίκα Νινούα στη θέση του (αρνητικού) Άντερσον Εσίτι στο 58'. Και την Κυριακή, ο 'δικέφαλος του βορρά' είχε πραγματικά καλό πάγκο, σε σχέση με τον έτερο 'δικέφαλο', που είχε ενδεκάδα... ανάγκης λόγων των απουσιών. Στο 68' μπήκε ο δεξιός μπακ που προαλείφεται για βασικός μόλις εγκλιματιστεί, ο δανεικός από την Μπαρτσελόνα Μουσά Ουαγκέ. Μαζί του ο πιο αποτελεσματικός φορ της ομάδας, ο Κάρολ Σβιντέρσκι, βασικός την περσινή χρονιά και φέτος, αν δεν έφευγε ο Τσούμπα Άκπομ, προκαλώντας την αγορά του Αντόνιο Τσόλακ.

Στο 81' μπήκε στο ματς ο Τόμας Μουργκ, το -χρονικά- τελευταίο απόκτημα που προορίζεται επίσης για βασικός, ενώ στο ίδιο λεπτό μπήκε στο ματς και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο Σβιντέρσκι είχε αναστατώσει ήδη την τριπλέτα άμυνας της Ένωσης (πλην του πολύ καλού Νασίμ Χνιντ) και όταν πέρασαν στο ματς οι Μουργκ (δεξιά) και Μπίσεσβαρ (αριστερά), δίνοντας πλάτος στον ΠΑΟΚ, ήρθε η στιγμή της δικαίωσης, με το γκολ του Αυστριακού.

Τι είχε να αντιπαρατάξει η ΑΕΚ σε αυτό; Ο ανέτοιμος Έλντερ Λόπες, όπως φαίνεται πως ήταν προγραμματισμένο, μπήκε στην ανάπαυλα στη θέση του Μάριου Μιτάι. Ο 17χρονος κάλυψε επαρκώς την αριστερή πτέρυγα στο 3-4-2-1 του Μάσιμο Καρέρα, παρότι είχε αυξημένη πίεση, αφού οι αντίπαλοί του τον στόχευσαν, έστω κι αν απέναντί του είχε τον Μάτος, έναν ποδοσφαιριστή που επίσης προ ημερών δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα έπαιζε βασικός σε τέτοιο παιχνίδι.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΠΑΟΚ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020
Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΠΑΟΚ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ


Στο 60ό λεπτό βγήκε ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ο οποίος επίσης δεν βρίσκεται στο 100% και γι' αυτό αποχώρησε από το χορτάρι με τη συμπλήρωση μιας ώρας, έχοντας προσφέρει ό,τι μπορούσε. Στη θέση του πέρασε ο Χρήστος Αλμπάνης, ο οποίος πρόλαβε να κάνει μια καλή φάση, αλλά και να τραυματιστεί, με συνέπεια στο 80' να μπει ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς. Ενδιάμεσα, ο Νέλσον Ολιβέιρα, το μεγάλο όνομα του σημερινού πάγκου της ΑΕΚ, πήρε τη θέση του Καρίμ Ανσαριφάρντ, αλλά περισσότερο καθυστερούσε ή χαλούσε το παιχνίδι της ομάδας του, παρά βοήθησε σε αυτά τα 30 λεπτά. Η άλλη αλλαγή του Καρέρα έμοιαζε με την 1η του Φερέιρα. Σχεδόν αναγκαστική, διότι ο Παουλίνιο έκανε... σαμποτάζ στην ανάπτυξη της ομάδας του, δίνοντας διαρκώς πάσες στον αντίπαλο.

Στη θέση του πέρασε ο παίκτης που προορίζεται για βασικός στα δεξιά της φετινής ΑΕΚ, ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος. Παρ' όλα αυτά, ήταν αυτός που επέτρεψε σε μια αλλαγή του ΠΑΟΚ, τον Μπίσεσβαρ, να σεντράρει ανενόχλητη στο 89', με την μπάλα τελικά να καταλήγει σε ακόμα μια αλλαγή του ΠΑΟΚ, στον Μουργκ, τον οποίο έχασε μια αλλαγή της ΑΕΚ, ο Λόπες. Αν υπήρχε ντέρμπι πάγκων, εκείνος του ΠΑΟΚ νίκησε κατά κράτος στο 89'.

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι δεν θα έπρεπε να γίνουν οι αλλαγές για να βρει γκολ ο ΠΑΟΚ. Ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, έστω κι αν δεν έκανε πολλές σημαντικές ευκαιρίες (παρά το 2-12 στις τελικές). Όμως βρήκε απέναντί του τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος σταμάτησε το καλό πρώτο 20λεπτο των φιλοξενουμένων (αν και αργότερα έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα με τον Χρήστο Τζόλη, προσπάθεια που ακυρώθηκε σωστά για χέρι), με το γκολ που σημείωσε στο 23'. Ο Ιρανός αξιοποίησε το πανέξυπνο 'τσίμπημα' του Τάνκοβιτς (από πάσα... στήθους του Μάρκο Λιβάγια) και σημείωσε το πρώτο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Το συγκεκριμένο γκολ παραλίγο να είναι το δεύτερο νικητήριο του Ανσαριφάρντ για την ΑΕΚ, στον οποίο οφείλεται η προηγούμενη νίκη της, κόντρα στη Βόλφσμπουργκ. Αυτό διότι οι 'κιτρινόμαυροι' επιχείρησαν να παίξουν πίσω από την μπάλα όταν πήραν προβάδισμα και να κάνουν αυτό που πέρυσι τους έφερε ένα σωρό θετικά αποτελέσματα επί Καρέρα. Εκεί πόνταρα εξάλλου, αφού οι λύσεις από τον πάγκο του Ιταλού τεχνικού, δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν κάτι για τους γηπεδούχους. Εκείνες του ΠΑΟΚ, όμως, όταν τις εμπιστεύτηκε ο Φερέιρα, έφεραν το 1-1.

News 24/7

24MEDIA NETWORK