ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Ο Μουργκ νίκησε τον φόβο κατά λάθος

Η ισορροπία του φόβου διαταράχθηκε στο 94' από ένα φάουλ που αμφισβητήθηκε και ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 την ΑΕΚ, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό Κυπέλλου.

Ο Τόμας Μουργκ πανηγυρίζει παρέα με τον Ίνγκασον για το 1-0 του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ
Ο Τόμας Μουργκ πανηγυρίζει παρέα με τον Ίνγκασον για το 1-0 του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ EUROKINISSI SPORTS

Οι μεν ήταν 'ξεφτίλες', στιγματισμένοι για μια ζωή επειδή έχασαν 5-1 από τον Ολυμπιακό. Οι δε αγωνίζονταν με την υποχρέωση να κάνουν περήφανο τον (εξ αποστάσεως) πρόεδρο και να χαροποιήσουν το 60% της Βόρειας Ελλάδας, ύστερα από το 3-0 στη Λεωφόρο. Συναισθήματα αλληλοσυγκρουόμενα που για 93'44'' κατά τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου εξουδετέρωναν κάθε απόπειρα να διαρραγεί το 0-0 μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, που εξ αρχής έμοιαζε με άθραυστο σαν ατσάλι.

Μια ισοπαλία άνευ σκορ δεν θα 'ταν ακριβώς το βάλσαμο, αλλά χωρίς αμφιβολία θα ήταν το μικρότερο κακό για δύο καταρρακωμένες ψυχολογικά και προβληματικές αγωνιστικά ομάδες. Δυο σύνολα που δεν θ' άντεχαν να υποστούν ανάλογα σοκ, στο κυνήγι του μοναδικού τροπαίου που τους επιτρέπεται να διεκδικήσουν με ίσες, θεωρητικά, πιθανότητες. Ο Τόμας Μουργκ ήρθε στο γήπεδο μ' αυτόν ακριβώς τον σκοπό: να σπαταληθεί ο χρόνος που ήδη κυλούσε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Όχι για να δώσει κάτι εκείνη τη στιγμή. Το κερδισμένο φάουλ μετά το πέρας του 93' έτυχε ν' απλώσει στα πόδια του μια ευκαιρία διασάλευσης της φοβικής ισορροπίας. Η απόσταση αποδείχθηκε ιδανική προκειμένου ο Αυστριακός από το Φόιτσμπεργκ να δώσει το κατάλληλο ύψος στην μπάλα κι αυτή κατεβαίνοντας στο σωστό τάιμινγκ να καταλήξει στα δίχτυα του Τσιντώτα.

Ο Χιμένεθ το έτρεμε το χτύπημα. Είχε δώσει εντολή στον Μαχαίρα να ξαπλώσει πίσω από το ανθρώπινο τείχος των συμπαικτών του για ν' αποτραπεί οποιαδήποτε σκέψη χαμηλής εκτέλεσης. Από εκείνες τις απρόσμενες που μπερδεύουν. Ούτως ή άλλως πάντως οι 'κιτρινόμαυροι' αιφνιδιάστηκαν βλέποντας τον Μουργκ να εκτελεί και όχι τον Ουάρντα, που παραπλανούσε τους πάντες με τη υποτιθέμενη φόρα του.

Ο 26χρονος χαφ είχε σκοράρει άλλες τρεις φορές εφέτος. Η πρώτη του σε αγώνα με την ΑΕΚ τον περασμένο Οκτώβριο. Προς το φινάλε ξανά (89'), στην ίδια εστία του ίδιου γκολκίπερ, ισοφαρίζοντας με κοντινή κεφαλιά. Τούτη τη φορά ενεργοποίησε το ζυγισμένο αριστερό του για να διαμορφώσει το 1-0, σκορπώντας άκρατο ενθουσιασμό στον πάγκο της ομάδας του. Αβαντάζ πρόκρισης είναι αυτό με το δεύτερο ματς στην Τούμπα.

Ο Χιμένεθ αμφισβήτησε όχι την εγκυρότητα του τέρματος, αλλά την υπόδειξη του φάουλ που χάρισε ένα τελευταίο χτύπημα. "Απέναντι σ' αυτήν την ομάδα δεν έχουμε τύχη με τις αποφάσεις των διαιτητών", ισχυρίστηκε στο φινάλε ο προπονητής της Ένωσης που μόλις είχε δεχθεί μια πρέζα χοντρού αλατιού στις ανοικτές πληγές της φήμης του. Αλήθεια είναι πως σ' ένα πλημμυρισμένο από ανασφάλειες και 'καλουπωμένο' στον άξονα 90λεπτο η ΑΕΚ δημιούργησε πιο 'καθαρές' προϋποθέσεις για να σκοράρει. Κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Είτε από τις εμπνεύσεις του Τάνκοβιτς, που περνούσε την μπάλα στον κενό χώρο, είτε από την κλάση του Ολιβέιρα. Αφού ο Πασχαλάκης έπεφτε σωστά, ο Ισπανός συμβιβάστηκε με το μηδέν. Κι έβγαλε τον Σουηδό. Προτίμησε να μην ρισκάρει με δύο φορ ή κάτι άλλο εναλλακτικό. Στο τέλος ήπιε το πικρό ποτήρι.

Το 1-0, με το εκτός έδρας γκολ, μετατρέπει τον ΠΑΟΚ σε φαβορί. Έχει και το know how του 3-1 στις 21/3 για τα πλέι οφ. Η ΑΕΚ ψάχνει το ίδιο αποτέλεσμα για παράταση ή όποιαδήποτε άλλη νίκη. Μαζί και τον τρόπο που θα διεκδικήσει τις πιθανότητές της για να παίξει ξανά σε τελικό για 6 σερί χρονιά.


News 24/7

24MEDIA NETWORK