Το σήκωσε ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ της φωτιάς γιατί το άξιζε...

Το φάουλ-γκολ του Αντελίνιο Βιεϊρίνια έδωσε το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ και το πλασέ Δημήτρη Πέλκα το σφράγισε. Η ομάδα του Λουτσέσκου, πιο διψασμένη, παθιασμένη, καλύτερη τακτικά και πολύ πιο επικίνδυνη πήρε αυτό που δικαιούταν βάσει εμφάνισης απέναντι σε μια ΑΕΚ που άργησε πολύ ν' απειλήσει, έχοντας μείνει στη φιέστα του πρωταθλήματος. Δεν έλειψαν τα επεισόδια στον τελικό.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να στήσει φιέστα στο ΟΑΚΑ. Το 2-0 της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Καθαρό, πανάξιο. Ακόμη κι αν ο Πέλκας σφράγισε την κούπα στο 93', με τον Αραούχο να έχει ξοδέψει την ευκαιρία του Τελικού στο 90', το αποτέλεσμα δικαίωσε τους ποδοσφαιριστές που το ήθελαν περισσότερο.

Ας αφαιρέσουμε το πρώτο (αναγνωριστικό) 10λεπτο. Από τότε και τουλάχιστον μέχρι το 80', ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Σε κέντρο, στις πτέρυγες, σε κάθε προσωπική μονομαχία, προπονητικά. Οι χαμένες ευκαιρίες του Μπίσεσβαρ και το πέναλτι του Πρίγιοβιτς που έπιασε ο ηρωικός Μπάρκας δεν σταμάτησαν τους "ασπρόμαυρους." Δεν τους λύγισαν ψυχολογικά.

Ανεξάρτητα από το γεγονός πως έπεσε ο ρυθμός, ασχέτως από το γεγονός πως ο Πρίγιοβιτς σπατάλησε άλλο ένα τετ α τετ, ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο. Ναι χρειάστηκε μια στημένη μπάλα για να προηγηθεί, αλλά πήρε πίσω ό,τι δεν κατάφερε σε ροή αγώνα. Έμελλε το γκολ να έρθει από τον "κάπτεν" Βιεϊρίνια που το είχε, ίσως, περισσότερη ανάγκη από κάθε άλλον. Σαν παιχνίδι της μοίρας, αφού ήταν αυτός που είχε επιχειρήσει να σώσει την ομάδα του στο αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος της Τούμπας.

Ο Μανόλο Χιμένεθ άργησε πολύ ν' αλλάξει προσέγγιση. Έπαιξε κι έχασε γιατί όταν μπήκε ο Λάζαρος έγινε μεν πιο επιθετικός, συνδυαστικά με την παρουσία του Γκάλο στα δεξιά, ουδέποτε όμως ως το 90' και τη χαμένη ευκαιρία του Αραούχο δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ν' απειλήσει. Να τον νιώσει η καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ. Που μετά το 82' είχε και τον Μαλεζά.

Αντίθετα με τον Μακ, προτού έρθει το 2-0 του Πέλκα στο φινάλε και ρίξει τους τίτλους τέλους σ' έναν τελικό που άρχισε και τέλειωσε με επεισόδια. Και έναν δίκαιο κυπελλούχο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (52' Γκάλο), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (67' Χριστοδουλόπουλος) Μπακασέτας (73' Γιακουμάκης), Λιβάγια, Αραούχο

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (82' Μαλεζάς), Κάνιας, Μαουρίτσιο, Κάμπος (51' Μακ), Πέλκας, Μπίσεσβαρ (75' Σάκχοφ), Πέλκας, Πρίγιοβιτς

ΤΟ LIVE TOY ΤΕΛΙΚΟΥ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK