ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Το ντέρμπι κρίθηκε σε μια ερώτηση του Κωστένογλου

Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, πέταξε την ευκαιρία να 'καθαρίσει' το παιχνίδι και η ΑΕΚ ισορρόπησε στο δεύτερο μέρος για το τελικό 2-2 στο ΟΑΚΑ, σε ένα ντέρμπι που κρίθηκε από την ερώτηση του Κωστένογλου στον Ντέλετιτς πριν τον ρίξει ως αλλαγή στο ματς.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ο Ντέλετιτς πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 2-2 στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγ. της Super League 2019-2020 (29/09/2019) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Ένα ντέρμπι από αυτά που μπορείς να βλέπεις σε επανάληψη ξανά και ξανά ήταν στο ΟΑΚΑ αυτό ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Πάθος, δύναμη, γκολ, χαμένες ευκαρίες, VAR και δράμα που έμεινε αμείωτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Στέφαν Κλόσνερ, χαρακτήρισαν το ντέρμπι των 'Δικεφάλων' ως το τελικό 2-2.

Η ΑΕΚ είχε αφιερώσει πολύ χρόνο και διάθεση στο build up της αναμέτρησης, αλλά δεν το δικαιολόγησε με την παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε απόλυτα συγκεντρωμένος, άριστα διαβασμένος στις τακτικές ανάγκες του ντέρμπι και έτοιμος να μετατρέψει μια δύσκολη βραδιά σε θρίαμβο.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα κυριάρχησε στο πρώτο μισάωρο, απέναντι σε μια ΑΕΚ που έμοιαζε πελαγωμένη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Με τον Λημνιό να τρυπάει συνέχεια το 3-5-2 των γηπεδούχων και τον Ελ Καντουρί σε έναν σύνθετο ρόλο εσωτερικού - ακραίου μέσου, ο ΠΑΟΚ είχε φέρει το ματς ολότελα στα δικά του μέτρα. Μόλις στο 16', από πάσα του Βαρέλα στην πλάτη της άμυνας, ο Λημνιός κατέβασε άψογα τη μπάλα και γύρισε στον αμαρκάριστο Σβιντέρσκι που έστω και με... τσαφ άνοιξε το σκορ στο ΟΑΚΑ.

Εννιά λεπτά αργότερα ο Μπίσεσβαρ πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία που του έδωσε το VAR (χέρι του Μπακάκη σε γύρισμα του Ελ Καντουρί) να διπλασιάσει το προβάδισμα των φιλοξενούμενων, εκτελώντας το πέναλτι στην ρίζα του δεξιού δοκαριού της αντίπαλης εστίας. Η ΑΕΚ δεν είχε κανέναν τρόπο να αντιδράσει και στο ημίχρονο ένιωθε τυχερή που έχανε μόνο ένα γκολ.

Παουλίνο και Αλμπάνης έμειναν στα αποδυτήρια μετά την ανάπαυλα, με τον Κωστένογλου να ρίχνει στο ματς τους Ντέλετιτς και Γιακουμάκη. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την κακή αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ στις στημένες φάσεις και ο Τσιγκρίνσκι στο 54' έφερε το ματς στα ίσια! Η χαρά κράτησε για τέσσερα σκάρτα λεπτά, αφού οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά προβάδισμα με γκολ - καρμπόν. Ο Λημνιός βγήκε στη πλάτη της άμυνας, έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Βράνιες έχασε τελείως τον Σβιντέρσκι και αυτός με δεξί πλασέ σκόραρε το δεύτερο του προσωπικό τέρμα στο ντέρμπι για το 1-2 στο 58'! Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε πως θα μπορούσε να σκοράρει με αυτό τον τρόπο όλο το βράδυ...

Στο 63' το VAR έπιασε την αντικανονική θέση του Μάνταλου που νίκησε τον Ζίβκοβιτς και το παιχνίδι μπήκε σε mode ύφεσης το επόμενο τέταρτο. Όμως στο 79' ο Ντέλετιτς φρόντισε να απαντήσει με ιδανικό τρόπο στον Κωστένογλου, που δίνοντας του εντολή να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον ρώτησε "θα το βάλεις, ε...;" Και ο Σέρβος το έβαλε. Στο γύρισμα του Μάνταλου από αριστερά, ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε με το αριστερό για το 2-2.

Ο ΠΑΟΚ δεν πανικοβλήθηκε, αντίθετα θα μπορούσε να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ αλλά έπεσε πάνω στον Μπάρκα που έκανε δύο καταπληκτικές επεμβάσεις σε ισάριθμες προσπάθειες του Άκπομ στο 84' και το 87'. Η ισοπαλία στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής στην Super League άφησε τον Ολυμπιακό μόνο πρώτο στην κορυφή με 13 βαθμούς, δεύτερη είναι η Ξάνθη με 12 και τρίτος ο ΠΑΟΚ με 11. ΟΦΗ και ΑΕΚ ισοβαθμούν στην τέταρτη θέση με 10 βαθμούς.

Στο καινούργιο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, οι Λευτέρης Ελευθερίου και Κώστας Μπράτσος επιλέγουν τον παίκτη που θα πάρει το βραβείο του MVP στη Super League 1 τον Μάιο και καταλήγουν με μια μίνι ανάλυση για το τι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ μεταξύ Αμπέλ Φερέιρα και παικτών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK