ΑΕΚ - Ρέιντζερς 1-0 (vid)

Νέα σπουδαία εμφάνιση στην Αυστραλία για την ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 1-0 της Ρέιντζερς, κατακτώντας έτσι τον πρώτο -ανεπίσημο- τίτλο της φετινής σεζόν. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε με κεφαλιά ο Μπερνς στο 73' (vid). Μπάγεβιτς: "Δεν εφησυχάζουμε"

ΑΕΚ - Ρέιντζερς 1-0 (vid)

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά του Σίδνεϊ η "Ενωση", καθώς συνδύασε τη νίκη με πολύ καλή εμφάνιση κατά διαστήματα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά το ματς, κέρδισε κατά κράτος την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε ορισμένες καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών, τον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Στο τελευταίοτέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες της Ρέιντζερς ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν την αμυντική γραμμή του "δικεφάλου", χωρίς ωστόσο να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους και τα λάθη του Σάχα.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να περιορίζονται σε ένα παιχνίδι κέντρου, μην μπορώντας να μπουν στα αντίπαλα καρέ.



Καρέ- καρέ:

11':

Α πευθείας εκτέλεση φάουλ του Λυμπερόπουλου,η μπάλα περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του ΜακΓκρέγκορ.
15': Δυνατό σουτ του Λυμπερόπουλου, ο ΜακΓκρέγκορ μπλοκάρει την μπάλα.
20':Σέντρα του Γουαϊτάκερ, ο Μανωλάς δεν έδιωξεόπως θα έπρεπε, με την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερκι ενώ ο επερχόμενος Μίλερ βρισκόταν σε θέση βολής.
27': Ο Μάκος περνάει όμορφα στον Γιάχιτς ο οποίος σεντράρει και ο Μπλάνκο σουτάρει, με την μπάλα να καταλήγει στα σώματα των αμυντικών.
31': Μεγάλη ευκαιρία για τη Ρέιντζερς. Σέντρα από την αριστερή πλευρά, η μπάλα πέρασε πιο μπροστά από τον Μίλερ και βγήκε άουτ.
42': Ο Σάχα έπιασε αέρα και ο Γουαϊτάκερ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.





44': Σουτ του Εντού η μπάλα πάνω στον Δέλλα και στη συνέχεια της φάσης,ο Μπουκέρα ολομόναχοςσουτάρειψηλά άουτ.
57': Σέντρα του Φλεκ, ο Σάχα μπλοκάρει προ του Εντού.
70': Εκτέλεση φάουλτου Λεονάρντο,ο ΜακΓκρέγκορ έδιωξε σε κόρνερ.
73' ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ: Πανέμορφος συνδυασμός Έντερ, Γκέντζογλου, Καράμπελα. Ο τελευταίος σέντραρε και ο Μπερνς με κεφαλιάέστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ρέιντζερς.
78': Μεγάλη ευκαιρία για να κάνει η ΑΕΚ το 2-0, όμως ο Τζιμπούρ θα νικηθεί σε τετα τεταπό τον ΜακΓρέγκορ.
91':Σέντρα τουΝτέιβιτς, ο Σάχα θα κάνει κακή έξοδοκαι ο Μπροόυντφουτ θα χάσει μία μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει.





Τελικά η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να "ξεκλειδώσει" την άμυνα των Σκωτσέζων με έναν πανέμορφο συνδυασμό που θύμισε το πρώτο γκολ του αγώνα με την Μπλάκμπερν. Ο Έντερ συνεργάστηκε με τους Γκέντζογλου και Καράμπελα, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα και ο παίκτης-αποκάλυψη των φιλικών, Μπερνς με κεφαλιά, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Στη συνέχεια, ο Ρεφίκ Τζεμπούρ είχε την ευκαιρία να... τελειώσει το ματς, όμως σε δύο περιπτώσεις, νικήθηκε από τον ΜακΓκρέγκορ. Παρόλα αυτά το σκορ δεν άλλαξε και οι περίπου 4.000 φίλοι της ΑΕΚ -που κέρδισαν τη "μάχη" της εξέδρας από τους ανταγωνιστικούς Σκωτσέζους- έφυγαν με χαμόγελα από το Στάδιο του Σίδνεϊ.








ΑΕΚ: Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Μάκος (43' Καφές), Γκέντζογλου, Λεονάρντο (89' Μαϊστόροβιτς), Σκόκο (64' Έντερ), Λυμπερόπουλος (46' Τζεμπούρ), Μπλάνκο (63' Μπερνς).

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέκορ, Μπουγκέρα, Γουέιρ, Μπροόυντφουτ, Γουαϊτάκερ, ΜακΚάλοχ, Εντού, Ντέιβις, Μίλερ, Νέισμιθ, Λάφερτι (28' Φλεκ).


Μικρά-μικρά πριν τον αγώνα


*** Με πορεία έφτασαν στο γήπεδο οι περισσότεροι οπαδοί της ΑΕΚ, τραγουδώντας συνθήματα για την αγαπημένη τους ομάδα.

*** Μικρή η προσέλευση του κόσμουμισή ώραπριν από την σέντρα του ματς, παρά το γεγονός ότι διεξάγεταιαπόγευμα Σαββάτου (16.30 τοπική ώρα).

*** Στα τελευταία λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, η προσέλευση των φιλάθλων αυξήθηκε σημαντικά, με τον αριθμό να ανέρχεται πλέον στους 8.000.

*** Ο κόσμος στις εξέδρες έχει γίνει διπλάσιος, καθώς σε λίγη ώρα αρχίζει η αναμέτρηση της Μπλάκμπερν με την οικοδέσποινα Σίδνεϊ.












News 24/7

24MEDIA NETWORK