ΑΕΚ-Στεάουα 1-1

Ισόπαλη 1-1 με τη Στεάουα Βουκουρεστίου αναδείχθηκε το βράδυ της Δευτέρας η ΑΕΚ, σε φιλική αναμέτρηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας της στην Ολλανδία. Ο Ριβάλντο με ωραία ενέργεια άνοιξε το σκορ για να ισοφαρίσουν οι Ρουμάνοι στις καθυστερήσεις.

ΑΕΚ-Στεάουα 1-1
Ισόπαλη 1-1 με τη Στεάουα Βουκουρεστίου αναδείχθηκε το βράδυ της Δευτέρας η ΑΕΚ, σε φιλική αναμέτρηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας της στην Ολλανδία. Ο Ριβάλντο με ωραία ενέργεια άνοιξε το σκορ για να ισοφαρίσουν οι Ρουμάνοι στις καθυστερήσεις.

Αυτή τη φορά η Ενωση αγωνίστηκε σε... πραγματικές συνθήκες. Απέναντί της βρήκε μια δυνατή ομάδα (είναι από τις υποψήφιες να αντιμετωπίσει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ) και μάλλον τα βρήκε σκούρα. Δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα κόντρα στο συγκρότημα του Γκεόργκι Χάτζι, παρουσιάστηκε μάλλον κουρασμένη και σίγουρα δεν άφησε καλές εντυπώσεις. Ολα αυτά σε σύγκριση με τα προηγούμενα φιλικά.

Λορένθο Φερέρ: "Είναι αλήθεια ότι σήμερα δεν είχαμε φρεσκάδα. Δεν κινηθήκαμε με εξυπνάδα μέσα στο γήπεδο. Στα πρώτα 20 λεπτά κουραστήκαμε πολύ και μετά δεν είχαμε σωστή σκέψη να φτάσουμε στον στόχο μας. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε κάποιες αλλαγές και βελτιώσαμε κάποια πράγματα στην ανάπτυξη μας. Ηταν το πιο δυνατό τεστ που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής. Η Στεάουα έχει περισσότερες προπονήσεις και αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Δεν είμαι απογοητευμένος και γνωρίζω ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα. Είναι φυσιολογική η κούραση αυτή την περίοδο".
Ωστόσο, το άλλοθι των "κιτρινόμαυρων" είναι η κούραση από τη σκληρή προετοιμασία και ο χρόνος. Το συγκρότημα του Λορένθο Φερέρ βρίσκεται ακόμη στην αρχή και ο Ισπανός έχει όλο το χρόνο μπροστά του να διορθώσει τις όποιες ατέλειες της ομάδας.

Ο Φερέρ προτίμησε και πάλι να παρατάξει την ομάδα του με τον περίφημο ρόμβο, βάζοντας στην αρχή τους παίκτες που προορίζει για βασικούς στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς. Ο Μορέτο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Ράμος στα δεξιά της άμυνας και ο Αρουαμπαρένα στα αριστερά, Αλβες και Δέλλας ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Ζήκος έπαιξε ως αμυντικός χαφ έχοντας δίπλα του τον Ενσαλίβα (δεξιά) και τον Σέζαρ (αριστερά) και ο Ριβάλντο έπαιξε πίσω από τους δύο επιθετικούς, Λυμπερόπουλο και Μαντούκα.

Η ΑΕΚ άρχισε τον αγώνα δυνατά και απείλησε μόλις στο 9ο λεπτό με τον Μαντούκα. Πέντε λεπτά αργότερα το σκορ άνοιξε μετά από ωραία ενέργεια του Ριβάλντο. Ο Βραζιλιάνος απέφυγε με ατομική προσπάθεια δύο αντιπάλους, έφτασε απέναντι στον τερματοφύλακα και με τη βοήθεια της κόντρας, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Στεάουα.

Οι Ρουμάνοι αντέδρασαν, ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 25' ακούμπησαν την ισοφάριση, το πλασέ όμως του Νεάγκα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μορέτο.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν με ανορθόδοξο τρόπο να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες. Η Στεάουα πάντως γλίτωσε την ήττα στις καθυστερήσεις, όταν ο Γκουρίτα πρόλαβε την έξοδο του Μορέτο, μετά από εκτέλεση κόρνερ, και με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1.


Η σύνθεση της ΑΕΚ:

Μορέτο, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Αλβες, Δέλλας (71' Ασκάρατε), Ζήκος (46' Καφές), Ενσαλίβα, Σέζαρ (70' Παππάς), Ριβάλντο (70' Κονέ), Μαντούκα (62' Τόζερ), Λυμπερόπουλος (70' Παυλής).


News 24/7

24MEDIA NETWORK