ΑΕΚ: Το ΟΑΚΑ δεν θα γεμίσει με μάγια

Πριν καν το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, στο στρατόπεδο της ΑΕΚ υπήρχε 'δίψα' για μια μαζική παρουσία του κόσμου στις εξέδρες στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Λιβάγια ανέλαβε να κρατήσει 'ζωντανό' αυτό τον στόχο.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Ο Μάρκο Λιβάγια πανηγυρίζει το γκολ με το οποίο χάρισε στην ΑΕΚ τη νίκη με σκορ 1-0 στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, για την 4η αγωνιστική της Super League 2019-2020 (21/09/2019) EUROKINISSI SPORTS/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι η απομάκρυνση του Καρντόσο έφερε έναν αέρα αλλαγής στην ψυχολογία των αποδυτηρίων της ΑΕΚ. Ο Κωστένογλου έβαλε το λιθαράκι του κάνοντας μια απλή αλλά έξυπνη επιλογή. Πάτησε στα σίγουρα, είδε τι υλικό έχει στα χέρια του και αναλόγως διαμόρφωσε τις επιλογές του σε πρόσωπα και διάταξη. Οι παίκτες άμεσα ένιωσαν περισσότερο ελεύθεροι και χωρίς η ΑΕΚ να εντυπωσιάζει, άρχισε να παίρνει αποτελέσματα. Αυτό ήταν που την ένοιαζε αυτή τη χρονική περίοδο, αφού όταν έχεις πετάξει στα σκουπίδια όλο το καλοκαίρι, είναι μάλλον απίθανο ξαφνικά να κάνεις... παπάδες στο γήπεδο. Όμως όσο κερδίζεις, αγοράζεις χρόνο και ηρεμία για δουλειά.

Σε αυτή τη διαδικασία η ΑΕΚ ευτύχησε να βρει τον παίκτη που θα έβγαινε μπροστά. Ο Λιβάγια δεν έκανε χωριό με τον Καρντόσο, ο Κροάτης είναι παίκτης με δεδομένη ποιότητα αλλά και πολύ εύθραστο ψυχικό κόσμο, έτσι αδυνατούσε να βγάλει στο χορτάρι όσα μπορεί όταν προηγουμένως δεν κατάφερνε να βρει κώδικα επικοινωνίας με τον προπονητή του.

Αυτό άλλαξε με την άφιξη του Κωστένογλου και έφερε την στροφή του Λιβάγια προς το καλύτερο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Ο 26χρονος επιθετικός εξελίσσεται σε ηγέτη της προσπάθειας που κάνουν οι 'κιτρινόμαυροι' να επανέλθουν σε τροχιά πρωταθλητισμού και η παρουσία του είναι καταλυτική στις νίκες της ΑΕΚ κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης, Λαμία και Παναιτωλικό.

Στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση, αυτή του Αγρινίου, ο Λιβάγια ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ στο ματς, σε ένα τρίποντο με φόντο το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ την επόμενη αγωνιστική. Την τελευταία διετία η κόντρα των 'Δικεφάλων' είναι σκληρή εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων. Επεισοδιακά ντέρμπι που έχουν κρίνει τίτλους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και επικοινωνιακές μάχες που ενίοτε ξεφεύγουν από τα όρια, σε μια περίοδο που κάθε αντάμωμα τους συνοδεύεται από μεγάλη ένταση.

Πριν καν το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, στο στρατόπεδο της ΑΕΚ υπήρχε 'δίψα' για μια μαζική παρουσία του κόσμου στις εξέδρες στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Με το γκολ του στο Αγρίνιο ο Λιβάγια μοιάζει να ανέλαβε να τρέξει αυτή την... καμπάνια, που αποσκοπεί στο νούμερο των 50.000 οπαδών. Πολύ μεγάλος ο αριθμός, ίσως επιτευχθεί, ίσως όχι.

Το σίγουρο είναι πως κρατώντας την ΑΕΚ σε απόσταση βολής από την κορυφή με το τέρμα του κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Κροάτης διατήρησε 'ζωντανή' αυτή την επιθυμία. Και αν τελικά το ΟΑΚΑ γεμίσει την επόμενη Κυριακή (29/09), αυτό δεν θα γίνει με... μάγια. Αλλά χάρη στον Λιβάγια, που με 5 γκολ και 2 ασίστ φέτος έχει πάρει εργολαβία την επιθετική παραγωγή της ομάδας του.

Στο 35ο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, Κώστας Μπράτσος και Λευτέρης Ελευθερίου σχολιάζουν τους 'αιώνιους' και το Champions League. Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την ισοπαλία του Ολυμπιακού με την Τότεναμ και το τι σημαίνει το ντέρμπι για τον Γιώργο Δώνη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK