ΑΕΚ-Βόλφσμπουργκ: Το γκολ-χρυσάφι του Ανσαριφάρντ μπήκε σε γεμάτη εστία

Με λύκο τον Σιμόες και τον Ανσαριφάρντ να δαγκώνει στο 94' η ΑΕΚ έκανε το restart που αναζητούσε στη νέα σεζόν μετά τον χαμένο τελικό της περυσινής.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ πανηγυρίζε το νικητήριο γκολ στην ανατροπή επί της Βόλφσμπουργκ
Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ πανηγυρίζε το νικητήριο γκολ στην ανατροπή επί της Βόλφσμπουργκ EUROKINISSI SPORTS

Το ματς με τη Λαμία δεν είναι συγκρίσιμο ως προς τις αλλαγές του Μάσιμο Καρέρα γι' αυτό με τη Βόλφσμπουργκ. Η επιστροφή του Ολιβέιρα στο αρχικό σχήμα, αφήνοντας εκτός τον Λιβάγια και η παρουσία του Σακχόφ στα χαφ έδειξε τις προθέσεις του Ιταλού, ο οποίος γνώριζε ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είχε διαφορετική ταχύτητα και πίεση και θα απαιτούσε διαφορετικά αντανακλαστικά. Όλο αυτό το 'πακέτο' η ΑΕΚ το έζησε στο πρώτο εικοσάλεπτο, σε ένα γεμάτο χρονικό διάστημα που θα μπορούσε να βρεθεί πίσω στο σκορ, αλλά θα μπορούσε και να προηγηθεί.

Αφού πρώτα ο Οτάβιο, μετά από εύκολο κλέψιμο από τον Γκαρσία, είδε τον Τσιντώτα να κάνει σπουδαία επέμβαση στο 8ο λεπτό, η ΑΕΚ απάντησε με το σουτ του Τσιγκρίνσκι στο 14' και τη μεγαλύτερή της φάση λίγο αργότερα στην παράβαση του Σλάγκερ στον Κρίστισιτς. Ο Μάνταλος από την άσπρη βούλα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά ο Πέρβαν το απέκρουσε και ανέβασε κι άλλο το δείκτη δυσκολίας του αγώνα.

Η ΑΕΚ, με την ψυχολογία πληγωμένη, έπρεπε να συνεχίσει σε υψηλούς ρυθμούς και υψηλή ένταση απέναντι σε μία ομάδα που ήταν τουλάχιστον δύο 'κλικ' παραπάνω, με αυτοματισμούς και ορθολογικό τρόπο παιχνιδιού. Μπορεί να μην ήταν το φόβητρο στα καρέ του Τσιντώτα, αλλά ήταν σαν το φίδι που γυρίζει γύρω από το 'θύμα' μέχρι να 'χτυπήσει'. Και 'χτύπησε' στο χειρότερο χρονικό σημείο με το γκολ του Μεχμέντι στο 45ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Καρέρα διόρθωσε σχετικά γρήγορα το λάθος του, βγάζοντας τον Μάνταλο από μία θέση στην οποία δεν φάνηκε, αλλά και από το ματς για να περάσει τον Λιβάγια. Επί της ουσίας ο Ιταλός προπονητής αναζητούσε ένα τρόπο να 'ξυπνήσει' τον 'χαμένο' στα πρώτα 45 λεπτά Ολιβέιρα και να κάνει πιο απειλητική την ομάδα του. Όλη τη δουλειά την έκανε ο Σιμόες. Έτρεχε για τους υπόλοιπους, προσπαθούσε να βοηθήσει στη δημιουργία και ήταν αυτός που στο 65' έφερε το ματς στα ίσα με εξαιρετικό σουτ μετά από στρώσιμο του Κρίστισιτς. Ήταν ουσιαστικά η επιβράβευσή του για όσα είχε δώσει στο ματς μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο κόντρα σε μία ομάδα που έδινε λιγότερα στο χορτάρι προσπαθώντας να διαχειριστεί, με χαμηλότερη ένταση, το υπέρ της αποτέλεσμα.

Το 1-1 έφερε διαφορετική ροή στο ματς στο χρόνο που έμενε μέχρι το φινάλε. Με την παράταση να... φαίνεται στον ορίζοντα, οι δύο ομάδες έπαιξαν σαν να ήθελαν να την αποφύγουν, με την ΑΕΚ να ψάχνει τον κενό χώρο για να κάνει τη ζημιά και τη γερμανική ομάδα να ψάχνει τα αίτια που έφτασε σε αυτή την κατάσταση. Και επειδή η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια και χρωστούσε ένα γκολ στον Ανσαριφάρντ για να 'σβήσει' το blooper απέναντι στη Λαμία την περασμένη Κυριακή, το σενάριο 'γράφτηκε' ακριβώς έτσι. Ο Ιρανός φορ πέρασε ως αλλαγή -με τον Καρέρα να αποδεικνύεται ο άνθρωπος των αλλαγών και αυτός που τα έφερε όλα τούμπα- όντας ήταν αυτός που έκρινε το χιτσκοκικό φινάλε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Κόντρα στη Λαμία ήταν πιο εύκολο, σε κενό τέρμα, ήθελε προσπάθεια να το χάσει. Με τη Βόλφσμπουργκ έβαλε το πιο δύσκολο. Έκλεψε, βγήκε στην αντεπίθεση, πλάσαρε εύστοχα και 'σκότωσε' τον αντίπαλο στέλνοντας την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League.

Το 2-1 ήρθε με φινάλε... πιο ΑΕΚ δεν γίνεται. Με καρδιοχτύπι για τους 'κιτρινόμαυρους', με εναλλαγές συναισθημάτων σαν τα τρενάκια στα λούνα παρκ, με μία νίκη που ήρθε με buzzer beater λες και ήθελε να... τρίξουν τα κόκκαλα του Χίτσκοκ για το θρίλερ. Μόνο που αυτό δεν ήταν σαν το 'Ψυχώ'. Πριν πέσει το 'The End' έμοιαζε περισσότερο με μιούζικαλ, από αυτά που καταλήγουν στην τελευταία πράξη σε γάμο. Και ο 'γάμος' της ΑΕΚ με το Europa League φέρνει ηρεμία για το μέλλον και ένα διαφορετικό restart στη χρονιά που ξεκίνησε με χαμένο τελικό. Έστω κι αν ήταν χρωστούμενο από πέρυσι.


News 24/7

24MEDIA NETWORK