ΑΕΚ-Βόλος: Η καρπαζιά του Σάκχοφ στον Ουάρντα πέτυχε τον Καρέρα

Όταν έπεσε... μαύρο στο μυαλό των Παουλίνιο και Σάκχοφ η -ξανά ανερμάτιστη αμυντικά- ΑΕΚ ξέμεινε από δυνάμεις και ελπίδες και μαζί έμεινε στο 2-2 με τον Βόλο στη Ριζούπολη. Το πόσο θα μείνει ακόμη ο Καρέρα στον πάγκο της Ένωσης είναι πλέον το ερώτημα...

Ο Μάσιμο Καρέρα απεγνωσμένος μετά την αποβολή και του Σάκχοφ, που ακολούθησε αυτή του Παουλίνιο, στο 2-2 της ΑΕΚ με τον Βόλο στη Ριζούπολη | 21/12/2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Ο Μάσιμο Καρέρα απεγνωσμένος μετά την αποβολή και του Σάκχοφ, που ακολούθησε αυτή του Παουλίνιο, στο 2-2 της ΑΕΚ με τον Βόλο στη Ριζούπολη | 21/12/2020 ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Όχι, δεν θα γράψουμε για 'μαύρα Χριστούγεννα'. Τα προβλήματα του κόσμου είναι πολύ σοβαρότερα από το αποτέλεσμα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, ωστόσο για τους φίλους της ΑΕΚ το 2-2 με τον Βόλο στη Ριζούπολη δεδομένα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης. Όχι ως αποτέλεσμα, αφού στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά, αλλά ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ... Ο δε Καρέρα, θα μπορούσε κάλλιστα να καταφύγει σε κάποιο μοναστήρι για να βρει λίγη από την εσωτερική γαλήνη, που δεδομένα του στερεί ο παραλογισμός στο παιχνίδι της ομάδας του.

Ναι, προφανώς ο Ιταλός τεχνικός δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αντανακλάται σε μεγάλο βαθμό στη δουλειά του Καρέρα, με όσα υπέρ ή κατά εντοπίζει κανείς στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Και εν προκειμένω η ζυγαριά σίγουρα δεν ευνοεί τον προπονητή. Αυτό όμως που σίγουρα δεν μπορεί να κάνει ο Ιταλός, είναι να καταλάβει τι συμβαίνει στο κεφάλι των παικτών του όπου ξαφνικά είναι λες και πέφτει... μαύρο. Και να πει κανείς πως το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ιδανικά για τους 'κιτρινόμαυρους'; Και μάλιστα με ένα μοτίβο που αν συνεχιστεί θα τους βάλει στα ρεκόρ Γκίνες...

Πρώτα ήταν ο Λιβάι Γκαρσία κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, που βρήκε γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο ίδιο γήπεδο. Ακολούθησε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό, όπου ο εξτρέμ της ΑΕΚ είδε τον Εμβιλά να του στερεί ένα πανομοιότυπο τέρμα, πριν στείλει τη μπάλα συστημένη στον Σιμόες εξουδετερώνοντας τον Σα με το περίτεχνο χτύπημα του από τη γωνία. Κόντρα στον Βόλο ο Τάνκοβιτς μιμήθηκε τον συμπαίκτη του, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό. Αποδεικνύοντας πως όσο σπάνιο κι αν μοιάζει, οι απευθείες εκτελέσεις κόρνερ είναι ένα σημαντικό επιθετικό όπλο για την ΑΕΚ.

Το ίδιο σημαντικό ωστόσο είναι και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ένωση στην άμυνα. Σε συνδυασμό με τη συνήθεια του Βόλου να μην χάνει όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ, ίσως να μην ήταν τόσο μεγάλη έκπληξη η εξέλιξη στην Ριζούπολη. Οι φιλοξενούμενοι σε πέντε ματς κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκό, ΑΕΛ, Απόλλων Σμύρνης και Αστέρα Τρίπολης, είχαν καταφέρει σε τέσσερις περιπτώσεις να σώσουν τον βαθμό της ισοπαλίας και σε μια να πάρουν το τρίποντο, όταν δέχθηκαν πρώτοι γκολ στο ματς. Πρώτα ο Φεράρι στο 15' και μετά ο Ουάρντα στο 34', εξέθεσαν την ανισορροπία στην άμυνα της ΑΕΚ και νίκησαν τον Τσιντώτα για την ολική ανατροπή του σκηνικού στη Ριζούπολη.

Ειδικά ο Αιγύπτιος που αγωνιζόταν με πρόβλημα στη μύτη, είδε δύο φορές τη μπάλα να του παίζει άσχημο παιχνίδι πηγαίνοντας με δύναμη στο πρόσωπο του λες και είχε... μαγνήτη. Την τρίτη πήρε την εκδίκηση του, ήταν αυτός που πήγε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να πάει με αβαντάζ στα αποδυτήρια.

Ο Καρέρα βρήκε ξανά τη λύση στο πρόσωπο του Καρίμ Ανσαριφάρντ, φέρνοντας τον Ιρανό από τον πάγκο για να ισοφαρίσει με το 7ο φετινό του τέρμα στη διοργάνωση. Εξέλιξη που έδειχνε να μην... ψήνει και τόσο τον Παουλίνιο. Τι άλλο να υποθέσει κανείς βλέποντας τον δεξιό μπακ τη ΑΕΚ να γκρεμίζει με λαβή πάλης τον Φεράρι έχοντας ήδη κίτρινη κάρτα; Είδε την δεύτερη, έφυγε για ντους, η ΑΕΚ έχασε το μομέντουμ. Το ξανακέρδισε όταν ο Κολόμπο ανέτρεψε τον Ολιβέιρα και αποβλήθηκε, με την αριθμητική ισορροπία να αποκαθίσταται και την ΑΕΚ να ανακτά ελπίδες για το τρίποντο. Ποιος ξέρει τι θα σκεφτόταν ο Καρέρα όταν λίγο μετά είδε τον Σάκχοφ να... καραπαζώνει τον Ουάρντα, αφήνοντας την ΑΕΚ με 9 παίκτες στο χορτάρι!

Ο Τσιντώτας έσωσε σε τετ-α-τετ με τον Μπαρτόλο στις καθυστερήσεις και το ματς έμεινε στο 2-2. Το πόσο θα μείνει ακόμη ο Καρέρα στον πάγκο της ΑΕΚ είναι πλέον το ερώτημα...


News 24/7

24MEDIA NETWORK