ΑΕΚ-Ζόρια: Τράκαρε σε άδειο δρόμο

Όταν ένας από τους πλέον έμπειρους παίκτες της την πάτησε σαν πρωτάρης, το πρόβλημα μεγάλωσε. Όταν ο Αθανασιάδης έκανε ένα μοιραίο λάθος, δεν υπήρχε γυρισμός. Η ΑΕΚ κατάφερε να ηττηθεί με σκορ 0-3 από την Ζόρια στο ΟΑΚΑ και πλέον δεν της φτάνει η επίκληση στον θεό του ποδοσφαίρου για θαύματα.

Σε εφιάλτη εκτυλίχθηκε για την ΑΕΚ η αναμέτρηση με την Ζόρια στο ΟΑΚΑ για την 4η αγ. των ομίλων του Europa League, με τους Ουκρανούς να πανηγυρίζουν ένα εκκωφαντικό 0-3. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ /  EUROKINISSI)
Σε εφιάλτη εκτυλίχθηκε για την ΑΕΚ η αναμέτρηση με την Ζόρια στο ΟΑΚΑ για την 4η αγ. των ομίλων του Europa League, με τους Ουκρανούς να πανηγυρίζουν ένα εκκωφαντικό 0-3. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Όταν η ΑΕΚ συνέτριψε την Ζόρια στην Ουκρανία με σκορ 1-4 για την 3η αγωνιστική του Europa League, είχε μόνη της δημιουργήσει την εικόνα της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Εικόνα που έλεγε πως για να είναι διαφορετικό το τελικό αποτέλεσμα, η Ένωση θα έπρεπε να... τρακάρει σε άδειο δρόμο. Τα κατάφερε. Διότι περί κατορθώματος πρόκειται. Απαίτηση να ματσάρει την Λέστερ δεν υπήρχε, ωστόσο το σενάριο να κοντράρει την Μπράγκα για το ένα από τα δύο εισιτήρια πρόκρισης στην επόμενη φάση δεν ήταν δα και εκτός πραγματικότητας. Δεδομένα αυτό θα συνέβαινε με την προϋπόθεση να πάρει το εξάποντο απέναντι στην πλέον αδύναμη ομάδα του ομίλου.

Ο Καρέρα είχε να αντιμετωπίσει την απουσία του Μάνταλου, άφησε στον πάγκο τους Τσιντώντα, Ανσαριφάντ, Ολιβέιρα, Αλμπάνη, Μαχαίρα, αλλά η ενδεκάδα που παρέταξε ήταν αν μη τι άλλο κάτι παραπάνω από ικανή να φέρει το αναγκαίο αποτέλεσμα κόντρα στη Ζόρια και χωρίς... ζόρια. Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Ινσούα, Σάκχοβ, Σιμόες, Κρίστισιτς, Τάνκοβιτς και Λιβάγια, όφειλαν να έχουν ένα εύκολο απόγευμα στο ΟΑΚΑ. Αρκούσε μια νορμάλ απόδοση, συνδυασμένη με την ανάλογη σοβαρότητα. Στοιχεία που εξελίχθηκαν εντέλει σε εκατόμβη για την ΑΕΚ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως σκορ, με την Ζόρια να περνά μετά βίας το κέντρο του γηπέδου. Το πρόβλημα ήταν πως η ΑΕΚ αντιμετώπιζε το ματς με ωχαδερφισμό. Πίστευε ότι αργά ή γρήγορα θα βρει το γκολ, σπαταλούσε φάσεις με την βεβαιότητα πως δεν τρέχει τίποτα, ότι το ζητούμενο θα πέσει στα χέρια της ως μάννα εξ ουρανού. Το πρόβλημα μεγάλωσε όταν ένας από τους πλέον έμπειρους παίκτες της την πάτησε σαν πρωτάρης, όταν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα. Ο Σάκχοφ άπλωσε τον αγκώνα του σε εναέρια διεκδίκηση, πρόθεση να χτυπήσει τον αντίπαλο του δεν είχε, αλλά συχνά αυτές οι φάσεις τιμωρούνται με κάρτα. Αυτή έστειλε τον Ουκρανό στα αποδυτήρια.

Η ΑΕΚ δεν είχε ούτε τη συγκέντρωση, ούτε την απαιτούμενη σοβαρότητα να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα του αγώνα και ένα μοιραίο λάθος του Αθανασιάδη την έβαλε για τα καλά σε έναν κυκεώνα προβλημάτων από τα οποία δεν μπόρεσε να ξεφύγει. Γκρόμοβ στο 61', Καμπάεβ στο 75' και Γιουρτσένκο στο 86' σκόραραν για το τελικό 0-3 στο ΟΑΚΑ, σε ένα βράδυ που αναμενόταν εύκολο και εντέλει αποδείχθηκε εφιάλτης για τους 'κιτρινόμαυρους'...

Το γκολ της Λέστερ στο 95' για το τελικό 3-3 με την Μπράγκα στην Πορτογαλία δεν ήταν παρά μια παρηγοριά στον άρρωστο και παράταση στις μαθηματικές ελπίδες της ΑΕΚ, σε μια μάχη που ούτως ή άλλως μοιάζει χαμένη. Το άσχημο για την Ένωση είναι πως είχε τη μεγάλη ευκαιρία να μείνει γερά στη μάχη της πρόκρισης για τους '32' του Europa League, αλλά έθεσε εαυτόν ένα βήμα πριν το νοκ-άουτ, σε έναν προσβάσιμο δρόμο που οδηγούσε μόνη της. Και κατάφερε να βγει εκτός πορείας.

Πισωγύρισμα η ήττα από τους Ουκρανούς για την ομάδα του Καρέρα, προβληματισμός για παίκτες που ούτως ή άλλως δείχνουν κακή εικόνα τη φετινή σεζόν και πλέον επίκληση στον θεό του ποδοσφαίρου για να γίνουν μαζεμένα θαύματα. Ακόμη και με νίκη επί της Μπράγκα την επόμενη εβδομάδα, θα χρειαστεί μια δεύτερη με τη Λέστερ στην Αγγλία και στραβοπάτημα των Πορτογάλων κόντρα στη Ζόρια.

Μπάλα είναι, αλλά για να κάνεις λόγο ακόμη και για θαύματα, θα πρέπει να την κλωτσάς με συνέπεια...


News 24/7

24MEDIA NETWORK