ΑΕΛ-ΑΕΚ: Το θρίλερ της χρονιάς είχε τρεις σούπερ ήρωες

Ασύλληπτο ματς στο Αλκαζάρ, ενδεχομένως το κορυφαίο φινάλε της σεζόν. Η ΑΕΚ επικράτησε με σκορ 2-4 της ΑΕΛ, αφού ο Αθανασιάδης έπιασε πέναλτι στις καθυστερήσεις και στην κόντρα ο Σιμάνσκι διαμόρφωσε το τελικό σκορ!

Με δύο γκολ του Ολιβέιρα, από ένα των Αλμπάνη και Σιμάνσκι και ήρωα τον Αθανασιάδη στις καθυστερήσεις, η ΑΕΚ επιβλήθηκε με σκορ 4-2 της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ για την 22η αγωνιστική της Super League Interwetten (EUROKINISSI)
Με δύο γκολ του Ολιβέιρα, από ένα των Αλμπάνη και Σιμάνσκι και ήρωα τον Αθανασιάδη στις καθυστερήσεις, η ΑΕΚ επιβλήθηκε με σκορ 4-2 της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ για την 22η αγωνιστική της Super League Interwetten. EUROKINISSI SPORTS

Με μια μέρα καθυστέρηση, εξαιτίας της 'Μήδειας' διεξήχθη η αναμέτρηση της ΑΕΛ με την ΑΕΚ στο Αλκαζάρ για την 22η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ίσως μοιάζει με λεπτομέρεια αλλά αξίζει να τονιστεί το γεγονός της καταλληλότητας του γηπέδου, που 24 ώρες πριν ήταν καλυμμένο από το χιόνι. Οι γηπεδούχοι είχαν εγγυηθεί πως έχουν τα μέσα για να γίνει το ματς την επομένη και αποδείχθηκαν συνεπείς στο λόγο τους. Για την ταλαιπωρία που υπέστη, το χορτάρι ήταν σε συμπαθητική κατάσταση επιτρέποντας στους δύο αντιπάλους να δώσουν τη μάχη τους σε νορμάλ συνθήκες.

Τόσο νορμάλ όσο φάνταζε το ενδεχόμενο επικράτησης της ΑΕΚ μέχρι το 70'. Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η ομάδα του Χιμένεθ είχε το πάνω χέρι. Και αυτό χάρη στην οξυδέρκεια του Νέλσον Ολιβέιρα. Που με αυτή την εμφάνιση του δικαίωσε όλους εκείνους που έχουν φέτος παράπονα από την παρουσία του. Μοιάζει αντιφατικό αλλά δεν είναι. Ο Πορτογάλος φορ είχε μια εξαιρετική πρώτη σεζόν με τα 'κιτρινόμαυρα', με απολογισμό 16 γκολ και 9 ασίστ. Μοιραία δημιούργησε προσδοκίες για ακόμη περισσότερα ενόψει της νέας χρονιάς.

Ωστόσο ήταν σκιά του εαυτού του στο πρώτο μισό της τρέχουσας περιόδου και φυσιολογικά έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, που αρχικά προοριζόταν για εναλλακτική λύση. Μαζί με τη φανέλα βασικού, ο Ολιβέιρα έχασε και την βεβαιότητα της διοίκησης ως προς την χρησιμότητα ανανέωσης της συνεργασίας τους. Ειδικά με βάση τις οικονομικές του απαιτήσεις. Λογικό, από τη στιγμή που οι άνθρωποι της ομάδας έβλεπαν ένα φορ που παίρνει το 1/3 των χρημάτων να κάνει τη δουλειά.

Ο Ολιβέιρα έμεινε στην ΑΕΚ τον Γενάρη, το θέμα του συμβολαίου εξακολουθεί να είναι στον 'αέρα' αλλά στο Αλκαζάρ έδειξε πως δεν τoν επηρεάζει. Κέρδισε μια χαμένη φάση, πήρε το πέναλτι, το εκτέλεσε εύστοχα και έδωσε προβάδισμα στο 14'. Ξαναχτύπησε στο τέλος του ημιχρόνου, σκοράροντας για το 0-2, που έμενε μέχρι το 70'. Η ΑΕΚ έμοιαζε να επαναπαύεται στο πλεονέκτημα που είχε και έγινε απρόσεκτη. Το πλήρωσε με ισοφάριση. Πρώτα ο Νικολιάς και μετά ο Ακούνια έφεραν το ματς στα ίσια με την συμπλήρωση 80 λεπτών στην αναμέτρηση!

Το λογοπαίγνιο 'Ακούνια που την κούναγε' είχε ήδη αρχίσει να γράφεται, μέχρι που ο Αλμπάνης βρήκε το κατάλληλο παιχνίδι για να σκοράρει το πρώτο του φετινό τέρμα, έστω και αν χρειάστηκε την βοήθεια της κόντρας στον Χουσίνο. Το 2-3 στο 90' φάνταζε πλέον ικανό να δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ. Αλλά η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Χιμένεθ χρειάστηκε έναν ακόμη σούπερ ήρωα, τον τρίτο στο 90λεπτο του Αλκαζάρ, για να τα καταφέρει. Το χέρι του Λιβάι Γκαρσία εντοπίστηκε μέσω VAR, ο Μουκαντζό ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι αλλά ο Αθανασιάδης έσωσε την εστία του! Στην εξέλιξη της φάσης ο Γκαρσία έφυγε στην κόντρα, γύρισε στον Σιμάνσκι και αυτός με πλασέ σκόραρε για το τελικό 2-4 στη Θεσσαλία.

Φλέρταρε με την αυτοχειρία η ΑΕΚ, αλλά φάνηκε πως είχε έρθει η ώρα να εισπράξει κάποια χρωστούμενα. Πρώτα από τον Ολιβέιρα, που έχει υστερήσει σημαντικά φέτος. Μετά από τον Αλμπάνη, που δεν είχε ανταποδώσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του μέχρι σήμερα. Και τέλος από τον Αθανασιάδη, που παίρνει ευκαιρίες και μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει να ξεχωρίσει. Έγιναν όλα, μαζεμένα σε ένα ματς και ο κλήρος έκατσε στην ΑΕΛ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK