ΑΕΛ-Λεβαδειακός 2-1

Ο συναγερμός που σήμανε στο στρατόπεδο της ΑΕΛ το γκολ του Λεβαδειακού ώθησε τους Θεσσαλούς στην ανατροπή και στη νίκη με 2-1 στο Αλκαζάρ. Οι αλλαγές του Ουζουνίδη έδωσαν επιθετική πνοή στην Λάρισα που έφτασε στην επιτυχία με το γκολ του Πάρα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων!

ΑΕΛ-Λεβαδειακός 2-1
Εικόνα αγώνα

Ο σωστά στημένος από τον Μόμσιλο Βούκοτιτς Λεβαδειακός δημιούργησε επιθετικές αρρυθμίες στη Λάρισα (που είχε για πρώτη φορά τον Ρομπέρ στην ενδεκάδα της). Οι αμυντικοί μέσοι των Βοιωτών δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους να έχουν ανοιχτούς χώρους και πολλές επιλογές για πάσα με συνέπεια η ΑΕΛ να κάνει πολύ λίγα ουσιώδη πράγματα στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.

Φυσικά, οι Θεσσαλοί θα μπορούσαν να έχουν μία καλή ευκαιρία για το 1-0 αλλά στη φάση του 9’ ο Τσιρώνης δεν έδειξε (κακώς) τη βούλα του πέναλτι στο τράβηγμα του Τζωρμπατζάκη στον Πάρα. Ο Λεβαδειακός δεν είχε ιδιαίτερες βλέψεις στην άλλη πλευρά του γηπέδου, ωστόσο αν οι παίκτες του ήταν περισσότερο προσεκτικοί θα μπορούσαν να απειλήσουν τις φορές που η ομάδα αναπτύχθηκε σωστά (κυρίως από τα αριστερά).

Φάσεις και γκολ

Στο 9' ο Τζωρμπατζάκης τραβάει το χέρι του Πάρα μέσα στην περιοχή, ο Τσιρώνης δεν υποδεικνύει την παράβαση.

Στο 49' γκολ για τον Λεβαδειακό!Ο Λεονάρντο μπαίνει στην περιοχή από αριστερά, πλασάρει και γράφει το 0-1.



Στο 60' σέντρα του Βενετίδη, κεφαλιά του Ζουράφκσι η μπάλα άουτ.

Στο 62' ανάποψο ψαλίδι του Ζουράφσκι, μπλοκάρει ο Μπλάζιτς.

Στο 64' καρφωτή κεφαλιά του Πάρα, διώχνει ο Μπλάζιτς.

Στο 65' νέα κεφαλιά του Πάρα, αποκρούει και πάλι ο Μπλάζιτς.

Στο 69' ο Πάρα μπαίνει στην περιοχή και πάλι επεμβαίνει ο έξοχος Μπλάζιτς.

Στο 74' γκολ για την ΑΕΛ!ΟιΘεσσαλοίισοφαρίζουν με άπιαστο φάουλ του Βενετίδη.

Στο 93' γκολ για την ΑΕΛ: Κεφαλιά του Πάρα, η μπάλα περνάει κάτω από τα πόδια του Μπλάζιτς και 2-1.













To γρήγορο γκολ του Λεβαδειακού στο 49’ στην πρώτη πραγματικά απειλητική επίσκεψή του στα καρέ του Κοτσόλη (ο Λεονάρντο πλάσαρε και σκόραρε) έδωσε την άνεση στους φιλοξενούμενους να οχυρωθούν στο μισό γήπεδο και να χτίσουν τείχος μπροστά από τη μεγάλη περιοχή του Μπλάζιτς. Ο προπονητής της Λάρισας Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είχε και πολλές επιλογές. Τόνωσε τη μεσαία γραμμή και την επίθεσή του (με Κυργιάκο, Γκουέλα και Τσίγκα), έδωσε την εντολή για αύξηση της πίεσης και είδε επιτέλους την ομάδα του να παράγει κλασικές φάσεις για γκολ. Ο Μπλάζιτς σταμάτησε μόνος του τους παίκτες της ΑΕΛ σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, όμως ο Βενετίδης έδωσε τη λύση με το εξαιρετικό χτύπημα φάουλ στο 74’.

Μετά την ισοφάριση, η ΑΕΛ εγκαταστάθηκε στην περιοχή του αντιπάλου έχοντας κυριαρχήσει απόλυτα στη μεσαία γραμμή. Αν και η πολυπρόσωπη άμυνα του Λεβαδειακού δεν έδωσε δικαιώματα για μεγάλες ευκαιρίες, οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία, έστω και ένα λεπτό πριν από τη λήξη. Τραγική ειρωνεία για τον Λεβαδειακό; Ο καλύτερος παίκτης του μέχρι εκείνο το σημείο, ο Μπλάζιτς, έχει την ευθύνη για το νικητήριο γκολ του Πάρα αφού η μπάλα μετά την κεφαλιά του Αργεντίνου, πέρασε κάτω από τα πόδια του.

Κλειδί αγώνα

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόλμησε και πέτυχε. Οι αλλαγές που έκανε μετά το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, έδωσαν ισχυρή επιθετική πνοή στην ΑΕΛ με συνέπεια η εικόνα του αγώνα να αλλάξει δραστικά. Ο Ελληνας προπονητής δεν φόρτωσε με επιθετικούς, απλώς φρέσκαρε τη μεσαία του γραμμή και έδωσε στο τελευταία μισάωρο στήριγμα στον Ζουράφσκι. Ο τολμών νίκησε, έστω και στο 93’.

MVP

Ο Στέλιος Βενετίδης είναι μακράν του δεύτερου καλύτερος αριστερός μπακ του πρωταθλήματος. Οργωσε επί 90 λεπτά όλη την αριστερή πλευρά της ομάδας του, σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης με ένα έξοχο φάουλ και οι ενέργειές του ήταν γεμάτες ουσίες. Αλήθεια, οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό έχουν καλύτερους παίκτες στη συγκεκριμένη θέση;

Αδύναμος κρίκος

Ο διαιτητής Τσιρώνης δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αφού δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο, στη συνέχεια σφύριξε έδρα. Κλασική ελληνική συμβιβαστική διαιτησία.


Διαιτητής: Τριτσώνης
Βοηθοί: Ακρίβος, Γιαννουγλίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK