ΑΕΛ-Ολυμπιακός: Το γκολ του Βαλμπουενά λύγισε 'βυσσινί' και κούραση

Σε ένα γήπεδο 'καρμανιόλα', ο Βαλμπουενά οδήγησε τον Ολυμπιακό στη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και τον έστειλε ήρεμο στην διακοπή. Οι 'ερυθρόλευκοι' πανηγύρισαν το 1-0 και μαζί με τους αντιπάλους τους το γεγονός πως όλοι έφυγαν σώοι και αβλαβείς από το γήπεδο.

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
O Ματιέ Βαλμπουενά πανηγυρίζει με χαρακτηριστικό τρόπο το τέρμα που σφράγισε τη νίκη του Ολυμπιακού (1-0) επί της ΑΕΛ στο AEL FC Arena, για την 2η αγωνιστική της Super League 1 2019-2010 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Όπως με τον Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα έτσι και στην έδρα της ΑΕΛ, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το τρίποντο με σκορ 1-0 και ντούμπλαρε τις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της Super League 1. Μετά την Ευρώπη, ο Ματιέ Βαλμπουενά έδειξε τα δόντια του και στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς το δικό του γκολ με εκτέλεση πέναλτι στο 7' έστειλε τους 'ερυθρόλευκους' ήρεμους στην διακοπή. Σε έναν αγωνιστικό χώρο 'καρμανιόλα', οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν νικώντας μαζί και την κούραση από την επίπονη δοκιμασία της προκριματικής φάσης του Champions League. Η ΑΕΛ αμύνθηκε καλά και πόνταρε στην καταπόνηση των αντιπάλων της, ωστόσο επιθετικά δεν είχε λύσεις για να ψάξει κάτι περισσότερο. Σε ένα ματς όπου πρωταγωνίστησε το VAR, με τον καταλογισμό ενός πέναλτι και ενός γκολ που ακυρώθηκε.

Το ματς ξεκίνησε με γκολ για τον Ολυμπιακό, καθώς το άγαρμπο μαρκάρισμα του Μπέρτου στον Ελ Αραμπί μπορεί να ξέφυγε από τον Ευαγγέλου, όχι όμως και από τον VAR. Ο ρέφερι συμβουλεύτηκε την τεχνολογία και έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Βαλμπουενά να εκτελεί εύστοχα για 0-1 στην AEL FC Arena, μόλις στο 7'. Ο Κρίστινσον μάντεψε σωστά την γωνία που επέλεξε ο Γάλλος, όμως το χτύπημα ήταν εξαιρετικό, με την μπάλα να χτυπά πρώτα στην ρίζα του δεξιού δοκαριού και ακολούθως να τινάζει το απέναντι πλαϊνό δίχτυ.

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και δυσκόλευε κυρίως την ομάδα που ήθελε να δημιουργήσει. Η ΑΕΛ βολευόταν θέλοντας να καταστρέψει το παιχνίδι του Ολυμπιακού, ωστόσο αντιμετώπιζε με τη σειρά της τα εμπόδια που έβαζε το χόρτο όταν αποφάσιζε να ψάξει την τύχη της επιθετικά. Οι γηπεδούχοι σε διάταξη με τρεις στόπερ και πολυπρόσωπο άξονα έκλειναν τους χώρους, στέλνοντας τους 'ερυθρόλευκους' στο πλάι. Επιστρατεύοντας τρεξίματα, δύναμη και ενίοτε ένα υπέρμετρα σκληρό παιχνίδι, η ΑΕΛ πόνταρε μεταξύ άλλων και στην κούραση που κουβαλούσε ο Ολυμπιακός από την υπερπροσπάθεια της Ευρώπης.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς φυσιολογικά δεν είχε φρεσκάδα, δυσκολευόταν να βρει ρυθμό αλλά διατηρούσε την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, μαζί και το προβάδισμα. Οι 'ερυθρόλευκοι' ήταν συνεπείς ανασταλτικά, δεν επέτρεπαν να δημιουργηθεί κίνδυνοι μπροστά από την εστία του Σα και έψαχναν ένα δεύτερο γκολ χωρίς πολλά πολλά ρίσκα.

Με τον Ελ Αραμπί να έχει κέφια αλλά όχι και την τύχη με το μέρος του, ο Ολυμπιακός βρήκε δύο γκολ από ισάριθμες κεφαλιές του Μαροκινού φορ, ωστόσο και τα δύο δεν μέτρησαν. Το πρώτο με υπόδειξη του επόπτη για offside του 32χρονου επιθετικού και το δεύτερο μετά από εξέταση του VAR. Στο 14', ο Κρίστινσον είχε σταματήσει μια ακόμη κεφαλιά του Ελ Αραμπί με εντυπωσιακή επέμβαση. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΛ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά ο Ντάουντα αστόχησε από τη μικρή περιοχή με το αριστερό, αδυνατώντας να εκμεταλλευτεί τις κόντρες που έφεραν τη μπάλα στα πόδια του.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός σκόραρε με μια ακόμη κεφαλιά, αυτή τη φορά του Μεριά, ωστόσο ο Ευαγγέλου ακύρωσε το γκολ για επιθετικό φάουλ - χωρίς να είναι ξεκάθαρο σε ποιον παίκτη του Ολυμπιακού το χρέωσε. Με την κούραση να κάνει την εμφάνιση της στα 'ερυθρόλευκα' πόδια, ο Μαρτίνς επέλεξε να διαχειριστεί το προβάδισμα της ομάδας του, έτσι στο 61' απέσυρε τον αποκαμωμένο Μασούρα βάζοντας στην θέση του τον Καμαρά. Αυτομάτως ο Βαλμπουενά πήγε στην άκρη και η διάταξη του Ολυμπιακού γύρισε σε 4-3-3.

Ο Γρηγορίου θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ΑΕΛ με την είσοδο του Νούνιτς στο ματς αντί του Μιλοσάβλιεβιτς, ωστόσο η ομάδα του δεν είχε τον τρόπο να προβληματίσει με συνέπεια την αντίπαλη άμυνα. Οι γηπεδούχοι έδειχναν περισσότερο να περιμένουν ένα λάθος των 'ερυθρολεύκων' για να απειλήσουν, ωστόσο οι παίκτες του Μαρτίνς ήταν απόλυτα κυνικοί και δεν έδιναν δικαιώματα. H δεύτερη -και τελευταία- ευκαιρία της ΑΕΛ να βρει το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στις καθυστερήσεις, όμως το σουτ του Μπούστος με το αριστερό από το ύψος της περιοχής έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σα.

Στο τέλος της αναμέτρησης οι 'ερυθρόλευκοι' ήταν απόλυτα ευχαριστημένοι με το τρίποντο, οι 'βυσσινί' ικανοποιημένοι για την προσπάθεια τους και άπαντες... πανηγύριζαν που δεν σακατεύτηκε κάποιος στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena.

Ποιος θα πάρει το Champions League; Το Pod-όσφαιρο έχει την απάντηση:

News 24/7

24MEDIA NETWORK