Αφαίρεση δύο βαθμών στον Ιωνικό

Κερδισμένος κατά δύο βαθμούς βγήκε ο Ιωνικός μετά την εκδίκαση της έφεσής του κατά της πρωτόδικης τιμωρίας αφαίρεσης 4 βαθμών για το επεισόδιο του Χρήστου Κανελλάκη κατά του διαιτητή κ.Φωτιάδη μετά τον αγώνα με την Κέρκυρα.

Αφαίρεση δύο βαθμών στον Ιωνικό
Κερδισμένος κατά δύο βαθμούς βγήκε ο Ιωνικός μετά την εκδίκαση της έφεσής του κατά της πρωτόδικης τιμωρίας αφαίρεσης 4 βαθμών για το επεισόδιο του Χρήστου Κανελλάκη κατά του διαιτητή κ.Φωτιάδη μετά τον αγώνα με την Κέρκυρα.

Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ επέβαλε την ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών, ωστόσο διατήρησε το πρόστιμο των 80.000 ευρώ, όπως και την ποινή απαγόρευσης του κ.Κανελλάκη για τρία χρόνια.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι τελεσίδικη, οπότε ο Ιωνικός πάει στη 15η θέση της βαθμολογίας με 5 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τον τελευταίο Ηρακλή και έναν λιγότερο από τη Ξάνθη.

Αναλύτικά η απόφαση:

Η Επιτροπή Εφέσεων επέβαλε στην ΠΑΕ Ιωνικός την ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος Super League Ελλάδα 2007 και πρόστιμο 80.000 ευρώ. Επίσης, επέβαλε στον κ. Χρήστο Κανελλάκη την ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για τρία (3) χρόνια, για το επεισόδιο που είχε με το διαιτητή του αγώνα Κέρκυρα-Ιωνικός (1/10) στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Χρήστος Κανελλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχολιάζοντας την απόφαση:

«Σεβόμαστε την απόφαση και ψάχνουμε τον Αριστοφάνη για να του τη δώσουμε να τη γράψει με τον δικό του τρόπο. Δηλαδή, αν ο κ. Φωτιάδης είχε πεί στην πειθαρχική επιτροπή ότι τον χτυπήσαμε τι ποινή θα μας είχε επιβληθεί;

Η πρωτοβάθμια επιτροπή μας τιμώρησε βάσει του άρθρου 70, στις 11.30 το βράδυ, με τον οποίο δεν μας είχαν καλέσει σε απολογία, αλλά το ανακάλυψαν για να μπορεί να δικαστεί ο Ιωνικός με το άρθρο 85, παράγραφος 2, «δείχνοντάς μας» ότι μας έκαναν και …έκπτωση. Η απόφαση εκδόθηκε την ίδια ημέρα, αλλά η καθαρογραφή της έγινε μόλις στις 12 το βράδυ πριν η υπόθεσή μας συζητηθεί στη δευτεροβάθμια επιτροπή και ευτυχώς που τους το θυμίσαμε εμείς γιατί το είχαν ξεχάσει. Δηλαδή είχαμε απόφαση σε 5 ώρες από την εκδίκαση και σκεπτικό σε 6 ημέρες και μάλιστα με υπενθύμισή μας για να μπορέσουμε να δικαστούμε στη δευτεροβάθμια επιτροπή.

Σήμερα είδα βελτίωση… Εβγαλαν την απόφαση πιο νωρίς. Το κακό όμως είναι ότι εγώ την ήξερα πιο νωρίς ακόμη, από δημοσιογράφους. Φανταστείτε… Ο κόσμος θα κρίνει…

Αλλοι παίζουν on-line πόλεμο και εμείς τιμωρούμαστε με το «υποτίθεται». Δεν έλαβαν υπόψη τους ούτε την έγγραφη βεβαίωση του νοσοκομείου Κέρκυρας, στο οποίο πήγε ο ίδιος ο κ. Φωτιάδης και η οποία αναφέρει ότι δεν υπήρξε χτύπημα, πολύ δε περισσότερο τραυματισμός του. Ούτε τη γνώμη 11 ομάδων που υιοθέτησαν τη νομική θέση του Ιωνικού για το άρθρο 85, παράγραφος 2. Από αυτές τις 11 γνώμες , οι 7 κατατέθηκαν γραπτώς, ενώ οι θέσεις τεσσάρων είναι γραμμένες στα πρακτικά της Σούπερ Λίγκας. Ούτε τις μαρτυρίες των υπαλλήλων της Ολυμπιακής που κατέθεσαν υπέρ των απόψεων του Ιωνικού έλαβαν υπόψη τους. Υπερίσχυσαν οι θέσεις πέντε ΠΑΕ, που είχαν λόγους άλλωστε. Μιλάμε για συνεταιρισμό…

Τι άλλα στοιχεία θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε για να αθωωθεί ο Ιωνικός από το παράλογο άρθρο 85, παράγραφος 2 του ΚΑΠ; Να «κατεβάσει» τον Θεό; Αυτό δεν γίνεται. Μάλλον κάποιοι άλλοι πρέπει να συμμορφωθούν που νομίζουν ότι είναι Θεοί. Και το κακό είναι ότι πληρώνονται από το ίδιο το ποδόσφαιρο, ενώ εμείς πληρώνουμε εδώ και 18 χρόνια.

Είναι δυνατόν να ξέρω, μέσω δημοσιογράφων, και τις δύο αποφάσεις πριν ανακοινωθούν; Είναι δυνατόν να κάνουν βόλτες διάφοροι και να λένε τη γνώμη τους στους δικηγόρους-δικαστές; Φυσικά και είναι γιατί στους τακτικούς δικαστές δεν μπορούν να μιλήσουν. Είναι δυνατόν όλες οι αποφάσεις να βγαίνουν με ψήφους 5-0; Δεν μειοψηφεί κανένας;

Τελικά με ποιο άρθρο δικαστήκαμε; Με ποιο σκεπτικό; Αφού δεν υπήρχε συμπληρωματική του φύλλου αγώνα έκθεση, παρά μόνο καταγγελία του κ. Φωτιάδη στην αστυνομία, τι σχέση έχει ο Ιωνικός;

Μας δίκασαν λοιπόν με βάση τη μήνυση του κ. Φωτιάδη που τελικά ο ίδιος αναίρεσε ενώπιον της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής. Τελικά παίζουμε σε ένα θέατρο όλοι. Ολοι ξέρουμε και όλοι δεν ξέρουμε.

Εχουμε την τύχη ή την ατυχία να χορηγήσουμε «κάτι ψιλά» αυτά τα 18 χρόνια στην ομάδα, αλλά δεν έχουμε την τύχη να είμαστε σαν και αυτούς που τα βγάζουν από τις ομάδες, με τη μόνη διαφορά ότι αυτοί έχουν κόσμο να τους στηρίζει. Μπορεί ο Ιωνικός να κλείσει την εθνική οδό; Λοιπόν είμαστε για γέλια, αλλά η υπόθεση δεν τελείωσε νομικά ακόμη και δεν εννοώ τα Πολιτικά δικαστήρια.

Αυτούς που απέλυσε η ΕΠΑΕ πριν δύο χρόνια τους ξαναπροσλάβαμε «σήμερα». Το μόνο που άλλαξε είναι το κτίριο και δυστυχώς έχουμε και εμείς την ευθύνη που μας αναλογεί. Αρα, ευχαριστούμε για τη δίκαιη απόφαση. Ευχαριστούμε που δίνουμε γέλιο στον κόσμο. Ευχαριστούμε που γεμίζουμε τα ταμεία του οργανισμού μας με τα δικά μας τα λεφτά, μέσω προστίμων, διότι από χορηγίες δεν παίρνουμε αφού έχουμε γεμίσει. Ευχαριστούμε μερικούς υπαλλήλους μας, της Σούπερ Λίγκα δηλαδή, που τους ψάχνουμε στα τηλέφωνα επί πέντε ημέρες για να τους βρούμε και τελικά τα «ακούει» όλα ο κ. Κυριακός γιατί είναι ο μόνος που σηκώνει το τηλέφωνό του. Όμως δεν θα τους δώσουμε περισσότερη ευχαρίστηση γιατί θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Ανεξάρτητοι όπως πάντα, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας και την τσέπη μας για να επανέλθει η ομάδα εκεί που της αξίζει και όχι εκεί που θέλουν να τη στείλουν κάποιοι.

Η απόφαση είναι «σταθμός» για την αθλητική δικαιοσύνη. Το είπε άλλωστε και γνωστός προπονητής ομάδας Α εθνικής, γιατί οι παράγοντες δεν ήθελαν να το πουν και έβαλαν μπροστά τον προπονητή.

Επαναλαμβάνω ότι η απόφαση είναι «σταθμός» για την αθλητική δικαιοσύνη. Συγχαρητήρια. Ευτυχώς που οι δικηγόροι, πλην του κ. Στεφανάκη, δεν έχουν πελάτες γιατί με τέτοιες αποφάσεις δεν θα είχαν κόσμο οι φυλακές.

Ευχαριστούμε για την έκπτωση αλλά δεν τελειώσαμε ακόμα. Είναι εκπληκτικό για μας οι -10 βαθμοί να γίνουν -4 και από εκεί -2. Μεγάλη επιτυχία πραγματικά για τον Ιωνικό.

Οι φιλοξενίες στο γήπεδο της Νεάπολης λαμβάνουν τέλος. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο στους κατόχους καρτών διαρκείας της ομάδας. Εισιτήρια σε φιλοξενούμενους τέλος. Γνωρίζουμε πόσα εισιτήρια, εκτός των διαρκείας, πουλάμε ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε μέσω των συνδέσμων μας τον κόσμο του Ιωνικού. Το μαγαζί γίνεται πριβέ.

Είναι κρίμα να κινδυνεύει ο Ιωνικός από τις αντιδράσεις του κόσμου κατά άλλων ομάδων που δεν έχουν σχέση με το γεγονός, γιατί επεισόδιο δεν υπήρξε ποτέ. Η αθλητική δικαιοσύνη δεν μας δίνει περιθώρια γιατί όταν ο Ιωνικός χάνει δύο βαθμούς για υποτιθέμενο επεισόδιο το οποίο δεν αποδεικνύεται από πουθενά, ενώ αν να μπει ο «χ» φίλαθλος στον αγωνιστικό χώρο, η ομάδα θα πληρώνει μόνο λεφτά. Ο Ιωνικός δεν έχει την πολυτέλεια να πληρώνει πρόστιμα ύψους 80.000 και 100.000 ευρώ που επιβάλλονται στις μεγάλες ΠΑΕ γιατί δεν έχει τόσα έσοδα από τα εισιτήρια ενός ολόκληρου χρόνου. Αυτά για τον ΚΑΠ και την απόφαση.

Από εκεί και πέρα ο Ιωνικός έχει ένα δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή. Δύσκολο μόνο και μόνο βάσει ψυχολογίας που φρόντισαν να μας δημιουργήσουν μερικοί. Πιστεύω στην ομάδα μας και πιστεύω ότι την Κυριακή θα επανέλθουμε στα θετικά αποτελέσματα. Θέλω μόνο τον κόσμο του Ιωνικού δίπλα μας και μόνο τους πραγματικούς Ιωνικού που αγαπάνε την ομάδα και στις χαρές και στις λύπες. Αυτό που με στεναχωρεί μόνο, είναι ότι το «διπλό» του Παναθηναϊκού, έγινε τελικά «Χ». Θα πάρω τηλέφωνο τον κ. Φιλιππίδη για να μου δώσει το σκεπτικό της υπόθεσης με τον κ. Ευθυμιάδη, που ο τότε ΚΑΠ προέβλεπε υποβιβασμό και όλα αυτά πρέπει να τα κάνω πλέον μόνος μου γιατί οι δικηγόροι των εταιριών μου αρνούνται να ασχοληθούν με την αθλητική δικαιοσύνη. Δυστυχώς τα νομικά που σπούδασαν δεν μπορούν να κάνουν κάτι πάνω σ αυτό.

Ο Ιωνικός θα παλέψει και θα σώσει την παρτίδα στο τέλος διότι έχει βάσεις, διοίκηση, αυτόν τον κόσμο που έχει και του είναι πιστός και πάνω από όλα θα γίνουν και μεταγραφές. Θα παρακαλέσω τους φιλάθλους μας να βοηθήσουν μόνο την ομάδα μας και να μην ασχοληθούν με άλλα πράγματα και κυρίως με τους διαιτητές. Ζητώ συγνώμη από τους δημοσιογράφους αλλά θα πρέπει να εναρμονιστώ στις ώρες που διοικείται σήμερα το ποδόσφαιρο, δηλαδή νύχτα.»

News 24/7

24MEDIA NETWORK