Αφαίρεση βαθμών, ποινή έδρας και πρόστιμο για Παναθηναϊκό

Όπως αναμενόταν βάσει του κατηγορητηρίου, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε αυστηρά για το περιστατικό με το κουτάκι μπύρας στη Λεωφόρο, το οποίο προκάλεσε τη διακοπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Αφαίρεση βαθμών, ποινή έδρας και πρόστιμο για Παναθηναϊκό

Βαρύτατη, όπως αναμενόταν άλλωστε, είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό για τα γεγονότα της Λεωφόρου στο ματς με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ της Super League.

Συγκεκριμένα το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League αποφάσισε να κατακυρωθεί το παιχνίδι στον ΠΑΟΚ με σκορ 3-0, ενώ επέβαλε στον Παναθηναϊκό αφαίρεση τριών βαθμών από τα πλέι οφ, αλλά και αφαίρεση 2 βαθμών από το πρωτάθλημα της νέας σεζόν. Επιπλέον οι "πράσινοι" τιμωρήθηκαν με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (ποινή που θα εκτίσουν στο νέο πρωτάθλημα) και πρόστιμο 41.500 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός θα ασκήσει έφεση, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί μέχρι την Πέμπτη 1η Ιουνίου.

H σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 2ης αγωνιστικής των Play Offs. Αναλυτικά:

2η Αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 17/5/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 17/5/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της:

ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ τον διακοπέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., και τιμωρεί με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου των αγώνων κατάταξης (play offs) και με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, την εγκαλουμένη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και πειθαρχική ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές.

ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή, ποσού σαράντα ένα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (άρθρο 4 παρ. 4 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.).

24MEDIA NETWORK