Αφαίρεση βαθμών στον Ολυμπιακό!

Βαρύς ο πέλεκυς για τον Ολυμπιακό μετά τα όσα συνέβησαν στο ματς με την ΑΕΚ για την Super League Σουρωτή. Αφαίρεση τριών βαθμών, πρόστιμο και κεκλεισμένων των θυρών!

Αφαίρεση βαθμών στον Ολυμπιακό!

Στον Ολυμπιακό ήλπιζαν πως η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League δεν θα τιμωρούσε με αφαίρεση βαθμών τα όσα συνέβησαν μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ στις 4/2 για την 20η αγωνιστική.

Συγκεκριμένα οπαδοί με καλυμμένα τα πρόσωπά του εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο αφότου το ματς είχε λήξει και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Το Πειθαρχικό όργανο της λίγκας, δικάζοντας τους Πειραιώτες με βάσει το άρθρο 15 παρ.4, που αφορά την είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο που συνοδεύεται με βιαιοπραγίες ή φθορές, τούς τιμώρησε με τριπλή ποινή.

Αναλυτικά:

-- Αφαίρεση τριών βαθμών από τον πίνακα.

-- Χρηματικό πρόστιμο 90.000€.

-- Δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Που στηρίχθηκε η επιτροπή και πήρε αυτή την απόφαση; Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση, έλαβε υπόψιν τα εξής:

-- Τα όσα αναφέρονται στο φύλλο αγώνα από τον παρατηρητή.

-- Την αναφορά της Αστυνομίας.

-- Το οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο αποτυπώνονται τα συμβάντα.

Φυσικά η πλευρά του Ολυμπιακού μπορεί να ασκήσει έφεση με την ελπίδα να εξαλειφθεί η ποινή αφαίρεσης βαθμών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ

"Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 20ής αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός:«Βάσει των αναφερομένων στο από 04-02-2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 04-02-2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 2128/18/266225 από 06-02-2018 αναφορά συμβάντων της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της:

συνολική χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000,00) ευρώ. Επίσης επιβάλει την ποινή της διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, καθώς και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου".

24MEDIA NETWORK