Αφιέρωμα της UEFA στον Αναστασίου

Η μετεγγραφή του Γιάννη Αναστασίου από την Ρόντα στον Αγιαξ είναι ένα γεγονός που σκόρπισε ικανοποίηση σε όλους τους Ελληνες φιλάθλους. Την Πέμπτη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ φιλοξενείται ένα κείμενο πραγματικός ύμνος στον έμπειρο επιθετικό, που έρχεται να πιστοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο πως οι πραγματικές αξίες κάποια στιγμή αναγνωρίζονται.

Αφιέρωμα της UEFA στον Αναστασίου
Η μετεγγραφή του Γιάννη Αναστασίου από την Ρόντα στον Αγιαξ είναι ένα γεγονός που σκόρπισε ικανοποίηση σε όλους τους Ελληνες φιλάθλους. Την Πέμπτη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ φιλοξενείται ένα κείμενο πραγματικός ύμνος στον έμπειρο επιθετικό, που έρχεται να πιστοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο πως οι πραγματικές αξίες κάποια στιγμή αναγνωρίζονται.

Την πρώτη του μέρα στον Αγιαξ ο Γιάννης Αναστασίου απόλαυσε μια ξενάγηση στο Αμστερνταμ Αρίνα, από τον μάνατζερ της ομάδας Ντέιβιντ Εντ. Στο δρόμο για τα αποδυτήρια συναντήθηκαν με τον βοηθό προπονητή Τόνι Μπρούιν, που δίνοντας ένα φιλικό χτύπημα στο ώμο στον Ελληνα επιθετικό του είπε: «Εχουμε πια μαζί μας ένα πραγματικό Ελληνα θεό. Και ο Αγιαξ(Αίαντας), ήταν ένας Ελληνας θεός, οπότε θα ταιριάξετε απόλυτα».


Σε μια ομάδα όπως ο Αγιαξ με χαμηλό όρο ηλικίας η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή στην ηλικία των 30 ετών προκάλεσε έκπληξη. Ωστόσο με τους τραυματισμούς να ταλανίζουν τον σύλλογο στον δρόμο για την κατάκτηση της Eredivisie ο Ρόναλντ Κούμαν και ο Λουίς Φαν Γκάαλ κινήθηκαν άμεσα για την απόκτηση του Αναστασίου.

Ο Κούμαν δήλωσε για την απόκτηση του Αναστασίου: «Ο Γιάννης ήταν η καλύτερη επιλογή για εμάς. Μας προσδίδει ποιότητα στη θέση που έχουμε τα περισσότερα προβλήματα. Εχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να έχει επιτυχία στη θέση ενός επιθετικού στον Αγιαξ. Φέρνει μαζί του ικανότητα για σκοράρισμα, μαζί με κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μια νεαρή ομάδα όπως είμαστε εμείς, την εμπειρία».

Οι τραυματισμοί των Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και Γουέσλεϊ Σόνκ ώθησαν τον Αγιαξ στα όρια του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο Φαν Γκάαλ: «Την περασμένη εβδομάδα αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα 17χρονο, τον Ράιν Μπάμπελ στη επίθεση και έκανε εξαιρετική δουλειά, όμως είναι ακόμα 17 και μιας και έχουμε ήδη πάρα πολλούς νέους παίκτες στην ομάδα μας πρέπει να φροντίσουμε ώστε να μην πνιγούν».


Η μετεγγραφή του στον Αγιαξ προκάλεσε έκπληξη και στον ίδιο τον Αναστασίου. Το απόγευμα της 31ης Ιανουαρίου είχε σκοράρει στο 3-1 της Ρόντα επί της Αλκμαρ, όταν έμαθε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον της κορυφαίας Ολλανδικής ομάδας. Μέσα σε τρεις μέρες είχε υπογράψει το νέο του συμβόλαιο παίρνοντας την πολυπόθητημετεγγραφή.

«Τα ελληνικά ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και εφημερίδες ζητούσαν όλοι να μου μιλήσουν. Ηταν εκπληκτικό. Δεν κοιμήθηκα πολύ εκείνες τις μέρες, όμως κοιμήθηκα ωραία». Η αλλαγή από το ήρεμο περιβάλλον της Ρόντα σε μια «τρελή» πόλη όπως το Αμστερνταμ και μια υπερομάδα όπως ο Αγιαξ θα ήταν δύσκολη για πολλούς ποδοσφαιριστές, όχι όμως για τον Αναστασίου: «Δεν μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση γιατί είμαι συνηθισμένος, μιας και κάτι παρόμοιο είχε ζήσει στην Αντερλεχτ».


Ο Αναστασίου είχε αποχωρήσει από την Αντερλεχτ το 2000, παλεύοντας σκληρά για την κατάκτηση μιας θέσης βασικού, που πολλές φορές δεν ερχόταν. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως με ενδεχόμενη επιτυχία του στον Αγιαξ ο Αναστασίου θα δώσει μια άτυπη απάντηση στον παλιό του σύλλογο. Ωστόσο ο Αναστασίου δεν συμμερίζεται αυτές τις σκέψεις: «Δεν τίθεται θέμα εκδίκησης. Πριν από τέσσερα χρόνια όταν ήμουν στην Αντερλεχτ είχα την ατυχία να αντιμετωπίζω τον συναγωνισμό του Τόμας Ραντσίνσκι και του Γιαν Κόλερ. Η Αντερλεχτ με άφησε πολύ εύκολα να αποχωρήσω από το σύλλογο και τους είμαι ευγνώμων για αυτό. Τώρα έχω μια νέα ευκαιρία να πείσω για την αξία μου στο υψηλότερο επίπεδο. Πιστεύω να τα πάω καλύτερα στον Αγιαξ».


Σίγουρα με τους δυο βασικούς επιθετικούς του Αγιαξ τραυματίες ο Αναστασίου θε έχει τις ευκαιρίες να πείσει για τις ικανότητες του. Ωστόσο όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κούμαν: «Οταν αυτοί επιστρέψουν ο Γιάννης θα έχει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό τους».


Ο Ελληνας θεός του Αγιαξ έχει σίγουρα πολύ δουλειά μπροστά του, όμως η ευκαιρία που δίνεται να «λάμψει» σε έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς συλλόγουςμάλλον αξίζει τον κόπο.












News 24/7

24MEDIA NETWORK