Αφίξεις και εκκρεμότητες
Μπορεί στον Ολυμπιακό να μην γνωρίζουν ακόμα με ποιο προπονητή θα πορευτούν τη νέα περίοδο, ωστόσο, ξέρουν ήδη την πρώτη πεντάδα των ποδοσφαιριστών που θα αφιχθούν στο Ρέντη.
Πρόκειται για τους Κώστα Μήτρογλου, Σουμπίνιο και Γιάννη Ζαραδούκα, οι οποίοι είχαν δοθεί δανεικοί σε Ατρόμητο Αθηνών, ΟΦΗ-Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα, αντίστοιχα, τον Ανδρέα Τάτο, που αποκτήθηκε τον περασμένο Αύγουστο από τον Ατρόμητο, αλλά παρέμεινε στο Περιστέρι και τον new entry Δημήτρη Σιόβα (Πανιώνιο).
Ο νέος προπονητής αποφασίζει…
Το αν θα βρίσκονται και οι πέντε ποδοσφαιριστές στο ρόστερ των «ερυθρολεύκων» τη σεζόν 2012-13 είναι κάτι που θα αποφασίσει ο νέος προπονητής, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να τους δει και να δουλέψει μαζί τους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Και οι πέντε πάντως έχουν τις δυνατότητες και την ποιότητα για να προσφέρουν στον Ολυμπιακό.
Δεν είναι όμως οι μόνοι με τους οποίους ο νέος τεχνικός θα πρέπει να ασχοληθεί και να αποφασίσει για το μέλλον τους στον Ολυμπιακό. Υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που έχουν παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού, όπως ο Χαβίτο (Όρντουσπορ), ο Γκρμπιτς (Χάποελ Μπεερ Σεβά), ο Κάταϊ (Βοϊβοντίνα), ο Βάντερσον (Δόξα Δράμας), ο Λεάντρο (Δόξα Δράμας), ο Νικλητσιώτης (Χέλμοντ Σπορτ), ο Βαλεριάνος και ο Βασιλόγιαννης που αγωνίζονται στον ΑΟ Γλυφάδας.
Οι εκκρεμότητες του Ολυμπιακού
Υπάρχουν όμως και άλλες εκκρεμότητες, πολύ σημαντικές. Ο Μέλμπεργκ, λογικά, μετά τον τελικό του κυπέλλου θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, καθώς το δικό του ζήτημα είναι ανεξάρτητο από εκείνο του προπονητή. Ανοιχτό όμως παραμένει το θέμα του Ιμπαγάσα, όπως και των Μοντέστο και Πάντελιτς, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν τον Ιούνιο.
Ο Ορμπαϊθ θα επιστρέψει στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο Μαρκάνο στη Βιγιαρεάλ (δεν έχει προβλεφθεί οψιόν αγοράς, αλλά ο Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δώσει 3 ή 4 εκατομμύρια ευρώ, που φέρεται να κοστολογεί τον παίκτη η Βιγιαρεάλ), κι ο Καζίμ-Ρίτσαρντς στη Γαλατασαράι.
Όσο για τον Μακούν, ο παίκτης θέλει να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, όμως, αν η Άστον Βίλα δεν βάλει νερό στο κρασί της (ζητάει 3,5 εκατ. ευρώ), τότε ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει άλλη λύση. Επιπλέον, θα επανεξεταστούν οι υποθέσεις των Ντιόγκο, Μόνχε και Δασκαλάκη.
Αντίο με δύο νίκες…
Στα αγωνιστικά, ο Βαλβέρδε έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές να κλείσουν την περίοδο με δύο νίκες επί του Ατρόμητου Αθηνών, αύριο στο Περιστέρι και το επόμενο Σάββατο στον τελικό του κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, κατακτώντας το νταμπλ.
Σχετικά με το παιχνίδι του πρωταθλήματος, ο Μέλμπεργκ και ο Μακούν, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στα Γιάννενα, αναμένεται να είναι στην ενδεκάδα, ενώ ο Ισπανός τεχνικός σκοπεύει να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές, με αφορμή και το γεγονός ότι επτά ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο όριο καρτών, που σημαίνει πως, αν δεχτούν κίτρινη, θα κληθούν να εκτίσουν την ποινή της τιμωρίας τους τη νέα περίοδο. Ποιοι είναι αυτοί; Οι Μιραλάς, Α. Παπαδόπουλος και Χολέμπας έχουν από έξι και οι Τοροσίδης, Μανιάτης, Μοντέστο και Ορμπαϊθ από τρεις κίτρινες κάρτες. Οι δύο τελευταίοι πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν, αφού ο πρώτος μένει ελεύθερος και ο δεύτερος αγωνίζεται ως δανεικός.
Διαβάστε ακόμη:
Μίλησε με τους παίκτες ο Βαλβέρδε, αισιοδοξία για Ιμπαγάσα στον τελικό
Βαλβέρδε: “Ευκαιρία να γνωρίσουμε τους Ολυμπιακούς της Αυστραλίας”
“Εκλεκτός του Κοβάσεβιτς ο Έμερι”
Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό μετά το διαζύγιο με τον Βαλβέρδε