Αγ. Δημήτριος-ΑΕΚ 1-0

Το πρώτο φιλικό επί ελληνικού εδάφους για την ΑΕΚ συνοδεύτηκε από ήττα. Η Ενωση ηττήθηκε 1-0 από τον Αγιο Δημήτριο την Τρίτη στο Μπραχάμι χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή της.

Αγ. Δημήτριος-ΑΕΚ 1-0

Ρεπορτάζ: Γιάννης Κυφωνίδης

Το πρώτο φιλικό επί ελληνικού εδάφους για την ΑΕΚ συνοδεύτηκε από ήττα. Η Ενωση ηττήθηκε 1-0 από τον Αγιο Δημήτριο την Τρίτη στο Μπραχάμι χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή της.

Η ομάδα του Λορένθο Σέρα Φερέρ μπήκε ορεξάτη στο γήπεδο και στο πρώτο 20λεπτο επέβαλλε το ρυθμό της. Μάλιστα κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ αλλά οι προσπάθειες των Τόφα και Κονέ σταμάτησαν στα δοκάρια του Αγίου Δημητρίου.

Από εκεί και πέρα η απόδοση των παικτών της ΑΕΚ άρχισε να πέφτει γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι. Ο Φερέρ, όπως το συνηθίζει, έκανε αρκετές αλλαγές στο ημίχρονο αλλά και πάλι η ομάδα δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό. Όχι μόνο δεν σκόραρε αλλά αναγκάστηκε να κυνηγά στο σκορ αφού ο Τσιώλης στο 64’ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

To 1-0 δεν διαφοροποιήθηκε μέχρι το τέλος αλλά ο Φερέρ είδε τον Ντιουφ να παρουσιάζει καλά στοιχεία. Βέβαια, ο Σενεγαλέζος θέλει ακόμη δουλειά στον τομέα της ενδυνάμωσης, όμως αναμένεται να κερδίσει ένα συμβόλαιο με την ΑΕΚ αφού δείχνει να διαθέτει πολύ καλή τεχνική.

ΑΕΚ: Μορέτο, Μπαρμπούδης, Ασκάρατε, Γκέντζογλου, Μπούρμπος, Τόζερ, Καφές, Παππάς, Χρόνης, Κονέ και Τόφας. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Ντιουφ, Παυλής και Αραμπατζής.


Η αντίδραση του Φερέρ

Λορέντσο Σέρα Φερέρ: "Ηταν το πρώτο μας παιχνίδι εδώ. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά, στο δεύτερο η αλήθεια είναι ότι δεν ήμασταν και τόσο καλοί. Κάναμε και προπόνηση το πρωί. Για τον Ντιούφ δεν περίμενα το ματς για να πάρω την απόφασή μου. Την έχω πάρει και έχω εισηγηθεί στη διοίκηση. Το αν αυτή είναι θετική κι αν θα τον αποκτήσουμε, θα εξαρτηθεί από τον πρόεδρο. Για τον τερματοφύλακα είμαστε σε καλό δρόμο και από εδώ και πέρα το θέμα το χειρίζεται η διοίκηση".

" Αυτό το παιχνίδι ήταν ένα τεστ για τη νοοτροπία που πρέπει να έχουν οι παίκτες της ΑΕΚ. Οποιοι δεν μπορούν να την έχουν, απλά δεν θα είναι μαζί μας".

*** Ο Ασκάρατε τραυματίστηκε σε μία φάση του φιλικού αγώνα και του τοποθετήθηκαν ράμματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ωστόσο η κατάστασή του δεν προκαλεί ανησυχία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK