Αγγλία - Πορτογαλία... συμμαχία

Αγγλία - Πορτογαλία... συμμαχία
Δύο ημέρες πριν το φιλικό της Πορτογαλίας με την Αγγλία, οι διοικητικοί φορείς αμφότερων των χωρών υπέγραψαν σύμφωνο, μέσω του οποίου κοινός στόχος είναι η καταπολέμηση του χουλιγκανισμού, ένα θέμα το οποίο παίρνει ιδιαίτερες διαστάσεις εν όψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του Ιουνίου.

Μέσα στα μέτρα, είναι και η εύρεση τρόπου ώστε να απαγορευθεί σε 2.500 σεσημασμένους Αγγλους ταραχοποιούς να μεταβούν στα γήπεδα της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες επεισοδίων.

Χαρακτηριστικά, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών της Αγγλίας, ονόματι Χέιζελ Μπλερς, τόνισε: " Το φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να εφαρμοστούν μέτρα τα οποία θα είναι εύκολα να τα αποδεχθεί ο πολύς κόσμος ως προς την φιλικότητά τους, ωστόσο την ίδια ώρα θα αποτρέπουν τις φασαρίες".

Εκτός όμως από τους οπαδούς των "λιονταριών", φημισμένοι για τα όσα δυσάρεστα έχουν προκαλέσει σε πολλά γήπεδα της Ευρώπης, είναι και αυτοί της Γερμανίας. Χωρίς να έχει υπογραφεί κάτι το επίσημο, ο Νούνο Μαγκαλάες, πολιτικό στέλεχος της πορτογαλικής Κυβέρνησης, τόνισε πως γίνονται συζητήσεις, ώστε να εφαρμοστούν μέτρα τα οποία θα αποτρέψουν περί τους 4.000 Γερμανούς από το να μεταβούν στα γήπεδα της χώρας.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αναμένονται περί τους 500.000 διαφορετικούς φίλαθλους να παρακολουθήσουν τα ματς της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το νούμερο αυτό, καθιστά την λήψη αυστηρών μέτρων επιτακτική, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες έχουν παρατηρηθεί παρατράγουδα.









News 24/7

24MEDIA NETWORK