Αγγλία:"Συνήγορος" του Έρικσον ο Λαμπάρντ

Αγγλία:"Συνήγορος" του Έρικσον ο Λαμπάρντ

Τα ακατάπαυστα πυρά του Αγγλικού Τύπου δέχεται ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Έρικσον, ελέω των απογοητευτικών εμφανίσεων των πάλαι ποτέ πρωταθλητών Ευρώπης. Τα "λιοντάρια" προέρχονται από τη νίκη επί της Ουαλίας και τη ντροπιαστική ήττα από τη Βόρεια Ιρλανδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον Τύπο να επικρίνει αμείλικτα το Σουηδό τεχνικό.

Ωστόσο, την υπεράσπιση του Έρικσον ανέλαβε ο διεθνής μέσος, Φράνκ Λαμπάρντ, ισχυριζόμενος ότι την ευθύνη για την κατιούσα πορεία της Εθνικής Αγγλίας πρέπει να επωμιστούν οι παίκτες και όχι ο προπονητής.
Ο Λαμπάρντ είναι πεπεισμένος πως η Αγγλία θα επιδείξει τον αληθινό της χαρακτήρα στα επερχόμενα ματς με την Αυστρία και την Πολωνία την ερχόμενη εβδομάδα, υπενθυμίζοντας ότι οι παίκτες τελικά κερδίζουν τα παιχνίδια και όχι οι τεχνικοί.

Η άτεγκτη πολιτική του Έρικσον, ειδικά μετά τις ήττες, έχει ξεσηκώσει "θύελλα" αντιδράσεων, εν τούτοις όμως, ο Λαμπάρντ πιστεύει ότι ο κάθε τεχνικός διέπεται από την προσωπική του ιδιοσυγκρασία, οπότε και ο"τιμονιέρης"της Αγγλίας δεν διαφέρει στη συμπεριφορά του από τους Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Αρσέν Βενγκέρ και Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο χαφ της Τσέλσι υποστήριξε: " Φυσικά και δεν συμφωνώ ότι ο Έρικσον δεν είναι ο κατάλληλος για τη θέση ", συνεχίζοντας: " Κατά την άποψη μου είναι κορυφαίος προπονητής και σίγουρα δεν έχει "χάσει"τα αποδυτήρια. Όλοι οι παίκτες γνωρίζουν ότι δουλεύει πιο σκληρά από τον καθένα για να φτάσει την Αγγλία στο Μουντιάλ και εμείς τον στηρίζουμε. Φαίνεται ότι όλοι θέλουν να εγκαταλείψουν το καράβι όταν τα πράγματα πηγαίνουν στραβά, αλλά πιστεύω ότι είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Υπήρξε κορυφαίος εκλέκτορας και γι’ αυτό, ο σεβασμός που τρέφουμε στο πρόσωπο του είναι πρώτης τάξεως ".
Όσον αφορά την απόδοση του, αλλά και των συμπαικτών του στα προηγούμενα παιχνίδια, εξήγησε: " Πρέπει να κοιτάζεις τον εαυτό σου πρώτα. Γνωρίζαμε ότι δεν αποδώσαμε ως παίκτες. Παίξαμε "φτωχά" στα τελευταία τρία παιχνίδια. Η απόδοση μας δεν επηρεάστηκε από τον προπονητή, απ’ την τακτική, ούτε από την προετοιμασία. Επηρεάστηκε απ’ τους ίδιους τους παίκτες ξεκάθαρα ",
επισημαίνοντας: " Δεν υπάρχει περίπτωση να πάψουμε τον προπονητή και να του πούμε πως θα παίξει. Ζήτησε την άποψη μας. Τι είναι λάθος μ’ αυτό; Αυτό κάνει ο Μουρίνιο και είμαι σίγουρος ότι και ο Βενγκέρ με το Φέργκιουσον πράττουν ομοίως ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK