Αγιαξ-Τουν 2-0

Με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αναστασίου, ο Αγιαξ επικράτησε της Τουν με 2-0 και διατηρεί το προβάδισμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης του δευτέρου ομίλου.

Αγιαξ-Τουν 2-0
Με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αναστασίου, ο Αγιαξ επικράτησε της Τουν με 2-0 και διατηρεί το προβάδισμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης του δευτέρου ομίλου. Ο Ελληνας επιθετικός σημείωσε και τα δύο γκολ των Ολλανδών, παίρνοντας θέση βασικού εξαιτίας των πολλών τραυματισμών του "Αίαντα" και δικαίωσε τον Ντάνι Μπλιντ για την επιλογή του. "Νωθρή" η Τουν, δεν απείλησε παρά σε λίγες περιπτώσεις, αποδεχόμενη το αποτέλεσμα ως τελικό από την πρώτη ώρα.

Ο Αγιαξ δεν άργησε να πάρει τα ηνία του αγώνα. Το παιχνίδι του "Αίαντα" άρχιζε από το κέντρο, με τους Ροζάλες και Σνέιντερ να μένουν πιο πίσω και τον Αναστασίου να αποτελεί την κορυφή στο σύστημα του Μπλιντ. Ο Ελληνας άσος ήταν η έκπληξη που επεφύλασσε ο Ολλανδός, αφού προτιμήθηκε αντί των Ρόζεμπεργκ και Μπουκαρί, τους μοναδικούς υγιείς επιθετικούς των φιλοξενούμενων. Στο 36ο λεπτό, ο Αναστασίου δικαίωσε τον προπονητή του, όταν ο Πίεναρ έβγαλε τη συρτή σέντρα από τα δεξιά και ο άσος του Αγιαξ, με προβολή, άνοιξε το σκορ.

Η Τουν προσπάθησε με αντεπιθέσεις να απειλήσει την εστία του Στεκέλειμπουργκ, αλλά το "βαρύ πυροβολικό" της, ο 29χρονος Λουστρινέλι, δεν είχε την απαιτούμενη τροφοδοσία με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα να σκοράρει. Αντ’ αυτού, ο Αντριάνο και ο Γκέλσον είχαν μερικές καλές στιγμές με μακρινά σουτ, αλλά ο Αναστασίου αποφάσισε να τελειώσει το παιχνίδι στο 55ο λεπτό. Ο Σνέιντερ προσπάθησε να πασάρει, οι αμυντικοί των Ελβετώνκόντραραν και η μπάλα έφτασε μέχρι τον Ελληνα κυνηγό. Αυτός σούταρε με τη μία και σκόραρε εκ νέου.

Η έλλειψη ευκαιριών της Τουν καθησύχασε τον Αγιαξ και το παιχνίδι έχασε το ρυθμό. Οι καλές στιγμές περιορίστηκαν και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Αγιαξ στους τέσσερις βαθμούς και την αντίπαλό του στους τρεις.

Οι συνθέσεις:

Αγιαξ: Στεκέλεμπουργκ, Τραμπελσί, Γκριγκέρα, Μαντούρο, Εμανουέλσον, Γκάλασεκ, Ντε Γιονγκ, Πιενάαρ (84' Μπουκαρί), Ροζάλες (90' Χέιτιγκα), Σνέιντερ, Αναστασίου (82' Μπάμπελ)

Τουν: Γιακούποβιτς, Ορμάν, Ντεούμι, Μιλίτσεβιτς, Γκονσάλβες, Αντριάνο (74' Σεν), Αεγκέρτερ, Λεάντρο, Φερέιρα, Γκέλσον (84' Ομάρ), Λουστρινέλι (84' Ντουρούζ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK