Αγκαλιά με τον τίτλο η Πόρτο (vids)
Η Πόρτο βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Πορτογαλία μετά την νίκη με 0-3 επί της Μαρίτιμο στο Φουνιάλ.
Οι “δράκοι” μόνο με… αυτοκτονία πλέον μπορούν να χάσουν να τον τίτλο από την Σπόρτινγκ, καθώς με τρεις αγωνιστικές να απομένουν την άφησαν έξι βαθμούς πίσω.
Το σκορ στο “Barreiros” άνοιξε ο Ραούλ Μεϊρέλες μόλις στο 3′ και τα άλλα δύο τέρματα πέτυχαν στο δεύτερο ημίχρονο ο Χόρχε Ρολάντο (66′) και ο Τόμας Κόστα (84′).
Η Σπόρτινγκ έμεινε στο 0-0 με την Ακαδέμικα στην Κοΐμπρα, ενώ η Μπενφίκα ηττήθηκε με 1-3 από την Νασιονάλ στο Φουνιάλ.Η Μπενφίκα, για την οποία αγωνίστηκε μέχρι το 56’ο Κατσουράνης, κινδυνεύει να χάσει και ντην 3η θέση, καθώς η Νασιονάλ την πλησίασε στους τρεις βαθμούς.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής:
Παρασκευή
Ρίο Άβε – Μπράγκα
0-0
Σάββατο
Ακαδέμικα – Σπόρτινγκ
0-0
Νασιονάλ – Μπενφίκα
3-1 (56′ Νενέ, 64′ Ρουμπέν Μικέλ, 94′ Μιγκέλ Φιντάλγκο / 68′ Ρέγες)
Κυριακή
Αμαδόρα – Λεϊσόες
2-1 (44′ Βαρέλα, 88′ Κοέλιο / 80′ πέν. Μοράις)
Γκιμαράες – Ναβάλ
1-0 (50′ Νούνο Ασίς)
Σετουμπάλ – Πάκος Φερέιρα
2-1 (7′ Λεάντρο, 44′ πέν. Άουρι / 5′ Ντα Σίλβα Ρικάρντο)
Μαρίτιμο – Πόρτο
0-3 (3′ Ραούλ Μεϊρέλες, 66′ Χόρχε Ρολάντο, 84′ Τόμας Κόστα)
Δευτέρα
Τροφένσε – Μπελενένσες (21:45)
Νασιονάλ – Μπενφίκα 3-1 (χωρίς το 1ο γκολ)