Αγωνία μέχρι τέλους

Με την Ουκρανία να είναι η μοναδική που έχει ήδη εξασφαλίσει θέση, πέραν της οικοδέσποινας, τo παζλ των προκριθέντων ομάδων συνέθεσαν το Σάββατο το βράδυ οι Ολλανδία, Αγγλία, Πολωνία, Ιταλία, Κροατία. Πορτογαλία και κατά 99,9% η Σουηδία.

Αγωνία μέχρι τέλους
Μετά την Ουκρανία η οποία πρώτη είχε εξασφαλίσει θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πέραν της οικοδέσποινας, τo παζλ των προκριθέντων ομάδων συνέθεσαν το Σάββατο το βράδυ οι Ολλανδία, Αγγλία, Πολωνία, Ιταλία, Κροατία, Πορτογαλία και κατά 99,9% η Σουηδία, αφού θα πρέπει να χάσει την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της από την Ισλανδία και παράλληλα η Τσεχία να κερδίσει με διαστημικό σκορ στην Φινλανδία.

"Σφαγή" γίνεται στον 4ο όμιλο με τις Γαλλία, Ελβετία, Ιρλανδία και Ισραήλ να έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια και να κάνουν υπολογισμούς. Μία από τα ίδια στον έβδομο όμιλο, αφού η Σερβία, Βοσνία και Ισπανία θα περιμένουν μέχρι τέλους για να δουν ποιες θα κάνουν το 1-2. Στα μπαράζ βρίσκεται η Νορβηγία, ενώ η Ρουμανία έχει χάσει πολλές ελπίδες και το μόνο που έχει να κάνει είναι να απευθυνθεί στον...Υψιστο.

Αναλυτικά ...


Στον πρώτο όμιλο, η Ολλανδία φάνηκε ανώτερη και μέσα στην Τσεχία και πήρε το εισιτήριο για τα τελικά. Οι παίκτες του Μάρκο Φαν Μπάστεν επικράτησαν με 2-0 και έστειλαν τους Τσέχους στα μπαράζ, εφ' όσον αυτοί κερδίσουν την τελευταία στιγμή στην Φινλανδία, αφού μετά την ήττα τους αυτή δεν μπορούν να κατακτήσουν μία από τις καλύτερες δεύτερες θέσεις. Κάτι ανάλογο φαντάζει ως...θαύμα (και κάτι παραπάνω). Στο άλλο ματς του ομίλου, οι Ρουμάνοι έκαναν το χρέος τους και χάρη σε ένα εύστοχο πέναλτι του Άντριαν Μούτου υπερκέρασαν στο Ελσίνκι το εμπόδιο των Σκανδιναβών, τους οποίους τώρα εκλιπαρούν να νικήσουν την ομάδα του Κάρελ Μπρούκνερ.

Όσον αφορά στο τρίτο γκρουπ, η Πορτογαλία πήρε παραπάνω από τον πόντο που χρειαζόταν και θα βρίσκεται στα γήπεδα της Γερμανίας. Οι Ιβηρες ίδρωσαν, αλλα επικράτησαν με 2-1 του Λιχτενστάιν και εξασφάλισαν την πρώτη θέση και μαθητικά. Ρωσία και Σλοβακία επικράτησαν των Λουξεμβούργο (5-1) και Εσθονίας (1-0) αντίστοιχα σε εντός έδρας αναμετρήσεις και θα "κονταροχτυπηθούν" την Τετάρτη στη Μπρατισλάβα, σε έναν αγώνα που θα κρίνει την δεύτερη θέση.

Τα αποτελέσματα

Βόρεια Ιρλανδία-Ουαλία 2-3
(46' Γκιλέσπι, 50' Ντέιβις - 27' Ντέιβις, 38' Ρόμπινσον, 61' Γκιγκς)
Φινλανδία-Ρουμανία 0-1
(42' Μούτου)
Σκωτία-Λευκορωσία 0-1
(6' Κοτούζοφ)
Σλοβακία-Εσθονία 1-0
(76' Χλίνκα)
Ρωσία-Λουξεμβούργο 5-1
(7' Ισμαΐλοφ, 18' Κερζάκοφ, 65' Παβλουτσένκο, 74', 90'Κιριτσένκο - 51' Ράιτερ)
Αγγλία-Αυστρία 1-0
(25' Λάμπαρντ)
Βουλγαρία-Ουγγαρία 2-0
(30' Μπερμπάτοφ, 55' Λαζάροφ)
Κύπρος-Ιρλανδία 0-1
(6' Ελιοτ)
Λιθουανία-Σερβία & Μαυροβουνιο 0-2

(42' Κέζμαν, 88' Βούκιτς)
Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Σαν Μαρίνο 3-0

(48', 75', 85'Μπόλιτς)
Ισραήλ - Νησιά Φαρόε 2-1
(1' Μπεναγιούν, 90' Ζάνο - 92' Σάμουελσεν)
Νορβηγία - Μολδαβία 1-0
(50' Ρούσφελντ)
Κροατία - Σουηδία 1-0
(56' πεν. Σρνα)
Τσεχία - Ολλανδία 0-2
(31' Φαν Ντερ Φάαρτ, 39' Οπνταμ)
Ελβετία - Γαλλία 1-1
(79' Μανίν - 52' Σισσέ)
Βέλγιο - Ισπανία 0-2
(56', 59' Τόρρες)
Ιταλία - Σλοβενία 1-0

(77' Τζακάρντο)
Πορτογαλία- Λιχτενστάιν 2-1
(49' Παουλέτα, 86' ΝούνοΓκόμεζ - 33' Φίσερ)































** Να σημειωθεί πως οι δύο καλύτερες δεύτερες θα προκύψουν από δύο εκ των πρώτου, έκτου και ογδόου ομίλου.

Στον τέταρτο όμιλο η αγωνία θα μείνει ως το τέλος. Η Γαλλία απέσπασε 1-1 στην Ελβετία και είναι το απόλυτο αφεντικό. Οι "τρικολόρ", δεδομένου ότι θα νικήσουν την Κύπρο, δεν θέλουν να κερδίσει η ομάδα του Κουν στην Ιρλανδία, με την τελευταία να είναι επίσης στο κόλπο. Σε περίπτωση που οι Ελβετοί περάσουν από το Δουβλίνο τότε οι "τρικολόρ" θα πρέπει να φιλοδωρήσουν με πάνω από τέσσερα γκολ την Κύπρο, με στόχο να μην μπλέξουν στα μπαράζ. Δίχως ήττα πορεύεται και το Ισραήλ, το οποία επικράτησε με 2-1 των Νήσων Φαρόε και ολοκλήρωσε τα παιχνίδια του, περιμένοντας ένα θαύμα. Στη συνέχεια, δεν έχει παρά να... σταυρώσει τα δάχτυλά του ο Αβραάμ Γκραντ, μήπως και γίνει το αναπάντεχο.

Την τρίτη συνεχόμενη ήττα στον όμιλογνώρισε η Κύπρος, η οποία στην Λευκωσία υποτάχθηκε στους Ιρλανδούς με 1-0, χάνοντας κλασικές ευκαιρίες και πέναλτι με τον Οκκά.
Η σύνθεση της Κύπρου: Παναγιώτου, Ηλία (73' Μαραγκός), Λουκά, Λάμπρου, Μιχαήλ (30' Κρασσάς), Γαρπόζης, Μακρίδης, Αλωνεύτης, Χαραλαμπίδης, Οκκάς (68' Γιασεμάκης), Κωνσταντίνου

Στον πέμπτο όμιλο η Ιταλία επικράτησε με 1-0 της Σλοβενίας και είναι στα τελικά του Μουντιάλ. Στην επιστροφή του Λούκα Τόνι στο Παλέρμο ένας άλλος...ντόπιος έκλεψε την παράσταση, αφού η ομάδα του Λίπι επικράτησε με γκολ του Τζακάρντο στο 77'. Στην δεύτερη θέση του ομίλου κατέληξε η Νορβηγία, που πήρε με το ίδιο σκορ την νίκη επί της Μολδαβίας. Οι Σκανδιναβοί "ευχαρίστησαν" τους Ιταλούς για την νίκη τους, αφού τους έστειλε στα μπαράζ. Τις λιγοστές τους ελπίδες για πρόκριση απώλεσαν οι Σκωτσέζοι, αφού οι Λευκορώσοι άλωσαν την Γκλασκώβη και με γκολ του Κουτούζοφ πήραν την νίκη.

Το ποιες θα είναι οι πρώτες δύο ομάδες του έκτου ομίλου ήταν γνωστό, ωστόσο η κατάταξη παραμένει ερωτηματικό. Η Αγγλία, έπεται δύο πόντων της Πολωνίας, ύστερα από την αγχωτική νίκη τους επί των σκληροτράχηλων Αυστριακών και τώρα οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στο Νησί. Να σημειωθεί πως αμφότερες οι ομάδες προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και το μόνο που απομένει είναι ποια θα πάρει την πρώτη θέση και ποια θα είναι μία από τις δύο καλύτερες δεύτερες. Κατά τα άλλα, στη μάχη του Νησιού, η Ουαλία επικράτησε στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας με 3-2.

Τέσσερις ομάδες παλεύουν για δύο θέσεις στο έβδομο γκρουπ. Η Σερβία/Μαυροβούνιο διατηρεί πάντως την πρωτοπορία, ύστερα από τη νίκη της με 2-0 επί της Λιθουανίας στο Βίλνιους και έχει τον πρώτο λογο για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έπαιξε σε όλο τον αγώνα και μάλιστα το γκολ του Κέζμαν προήλθε από δικό του χτύπημα φάουλ. Παράλληλα είχε μία ασίστ που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ο Λουμπόγια στο 56'.

HΒοσνία-Ερζεγοβίνη, μίαεκ των διεκδικητριών,επιβλήθηκε του Σαν Μαρίνο με 3-0 σε ένα προσωπικό σόου του Ελβιρ Μπόλιτς (τρία γκολ)και περιμένει τη συνέχεια με τους... συμπατριώτες τους στο Βελιγράδι. Το αποτέλεσμα του αγώνα αφορά άμεσα τους Ισπανούς, οι οποίοι πέρασαν από το Βέλγιο (σ.σ είχαν κάνει κατάληψη οι συμπατριώτες τους) με δύο γκολ του Φερνάντο Τόρρες. Οι "φούριος ρόχας" θέλουν νίκη των Βόσνιων για να περάσουν στα τελικά, αλλά ίσως τους συμφέρει και η ισοπαλία, μιας και σε περίπτωση που η πρωτιά (με τους Σέρβους) παιχθεί στην διαφορά τερμάτων, τότε θα είναι καλυμμένοι με ένα ευρύ σκορ (πάνω από 4 γκολ), αναλόγως και το ισόπαλο αποτέλεσμα του αγώνα του Βελιγραδίου.

Παρούσα στο Μουντιάλ θα είναι και η Κροατία. Με πέναλτι του Σρνα επικράτησε 1-0 της Σουηδίας και θα πάρει το εισιτήριο, είτε ως πρώτη, είτε ως δεύτερη. Οι Αντονι Σέριτς και Μίκαελ Νίλσον του Παναθηναϊκού παρακολούθησαν τον αγώνα από τους πάγκους των ομάδων τους. Μετά το αποτέλεσμα αυτό οι Σκανδιναβοί θα πρέπει να συμβούν απίθανα πράγματα για να μην ταξιδέψουν στην Γερμανία. Η ομάδα του Λάνκερμπεργκ φιλοξενεί την Ισλανδία και εκτός του ότι θα πρέπει να χάσει, θα πρέπει και η Τσεχία να κερδίσει με διαστημικό σκορ την Φινλανδία για να της πάρει την δεύτερη καλύτερη θέση. Στο άλλο ματς του Σαββάτου, η Βουλγαρία πέρασε ένα εύκολο απόγευμα (2-0) απέναντι στην Ουγγαρία, με τις δύο ομάδες να είναι αδιάφορες και να παρατάσσονται με πολλές αλλαγές. Ο Σάντορ Τόργκελε αγωνίστηκε και αποβλήθηκε στο 90'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK