Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός: Τα βεγγαλικά ξύπνησαν αυτόν που δεν έπρεπε

Ο Αχμέντ Χασάν το έκανε ξανά. Ο Αιγύπτιος φορ σκόραρε στο 88' της ρεβάνς με την Αϊντχόφεν, 'έσβησε' μονοκοντυλιά τα τέσσερα γκολ του Ζάχαβι και έστειλε στους '16' του Europa League τον Ολυμπιακό.

Ο Αχμέντ Χασάν πανηγυρίζει έξαλλα το τέρμα που πέτυχε στο 'Philips Stadion' και χάρισε στον Ολυμπιακό την πρόκριση στους '16' του Europa League παρά την ήττα από την Αϊντχόφεν με σκορ 2-1 | 26/02/2021 (EUROKINISSI)
Ο Αχμέντ Χασάν πανηγυρίζει έξαλλα το τέρμα που πέτυχε στο 'Philips Stadion' και χάρισε στον Ολυμπιακό την πρόκριση στους '16' του Europa League παρά την ήττα από την Αϊντχόφεν με σκορ 2-1 | 26/02/2021 EUROKINISSI SPORTS

Όταν ο Μασούρας σκόραρε για το 4-2 του 'Γ. Καραϊσκάκης', φυσιολογικά το τέρμα του πανηγυρίστηκε έξαλλα. Ήταν αυτό το γκολ ωστόσο που έστελνε για 88 λεπτά τον Ολυμπιακό στην κόλαση του αποκλεισμού από την Αϊντχόφεν. Ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου πριν την ρεβάνς του 'Philips Stadion' είχε αρνηθεί κατηγορηματικά πως η ομάδα του θα παίξει απλά για να διαφυλάξει το προβάδισμα της.

Δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητήσει κανείς τα λόγια του Πορτογάλου τεχνικού, όμως την ίδια στιγμή στο μυαλό των παικτών του είχε κυριαρχήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Οι 'ερυθρόλευκοι' έδειχναν πως πρωτίστως δεν ήθελαν να κάνουν το λάθος που θα βάλει μπροστά την Αϊντχόφεν, εξέλιξη που θα ανέτρεπε το ψυχολογικό μομέντουμ. Και αυτό τους στοίχισε το 1-0 του Ζάχαβι.

Ο Ισραηλινός σκόραρε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που έκανε στο Φάληρο. Κόρνερ, μοναχικό άλμα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Σα δεν μπόρεσε να αλλάξει πορεία στη μπάλα και τα ζόρια είχαν κάνει την εμφάνιση τους. Ο ίδιος παίκτης βρήκε το τέταρτο (!) τέρμα του στα δύο ματς με τους Πειραιώτες, με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ λίγο πριν το ημίχρονο.

Και μπορεί να μοιάζει οξύμωρο, αλλά αυτό ήταν το γκολ που έφερε εντέλει την πρόκριση του Ολυμπιακού. Άλλαξε η εικόνα στο δεύτερο μέρος. Μοιραία ήταν η Αϊντχόφεν που παντρεύτηκε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και οι Πειραιώτες ήταν που κατάλαβαν πως όφειλαν να εμφανιστούν στο γήπεδο. Το δοκάρι του Καμαρά και ένα δεύτερο του Φορτούνη, έμοιαζαν με οιωνό που μαρτυρούσε πως το ευρωπαϊκό καντήλι του Ολυμπιακού έχει σωθεί.

Όχι όμως πριν μιλήσει ο Χασάν. Ο Αιγύπτιος φορ μπήκε στο γήπεδο μαζί με τον Ανδρούτσο. Και ήταν αυτός που έμελλε να θάψει τα όνειρα των γηπεδούχων και να διατηρήσει στη ζωή αυτά των 'ερυθρολεύκων'. Ο Εμβογκό έκανε φανταστική επέμβαση στην καρφωτή κεφαλιά του Ελ Αραμπί από τη σέντρα του Φορτούνη, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Χασάν. Ο 28χρονος φορ έγινε ένα με το χορτάρι, έκανε την προβολή και 'έσπασε' τα χέρια του γκολκίπερ της Αϊντχόφεν, σκοράροντας το γκολ πρόκρισης για τον Ολυμπιακό.

Για τον Αιγύπτιο έχετε διαβάσει κάμποσες φορές στο Contra.gr και τον τρόπο που δίνει τις σωστές απαντήσεις για... χασογκόλης, σε δύο μέρη. Η επανάληψη πάντως είναι η μητέρα της μάθησης, γιατί είναι αρκετοί που φαντάζουν ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Εξακολουθεί να αμφισβητείται από πολύ κόσμο η χρησιμότητα του 28χρονου φορ στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Και αυτός φροντίζει να τους εκθέτει.

Έφτασε τα 12 φετινά γκολ σε σκάρτα 960 λεπτά συμμετοχής την φετινή σεζόν! Και τα 35 σε 75 εμφανίσεις του με τα 'ερυθρόλευκα', έχοντας σταθερά τον ρόλο του αναπληρωματικού φορ... Το νούμερο είναι εκπληκτικό για έναν παίκτη που καλείται συνήθως να μπει στο ματς μετά το 75' - 80' ή απλά να κάνει τα ρεπό του Ελ Αραμπί.

Το δικό του γκολ στις καθυστερήσεις με την Μαρσέιγ στην πρεμιέρα του Champions League ήταν αυτό που έδωσε εντέλει το δικαίωμα στους Πειραιώτες να βρίσκονται στο Europa League. Και ένα ακόμη δικό του γκολ δίνει στην ομάδα του να συνεχίζει τον μήνα Μάρτη πλέον την ευρωπαϊκή της περιπέτεια. Όσον αφορά τον Χασάν, αν υπήρχε αστυνομία ποδοσφαίρου πολλοί θα είχαν μπει φυλακή...

Ο Μάριο Γκέτσε είχε προβλέψει πως η Αϊντχόφεν θα έβαζε τέσσερα γκολ στον Ολυμπιακό. Ο Ρότζερ Σμιντ απορούσε με τους πανηγυρισμούς των Πειραιωτών στο Φάληρο, τονίζοντας πως "έκαναν σα να πήραν το Europa League". Οι φίλοι της Αϊντχόφεν είχαν επισκεφθεί στις 5 τα ξημερώματα το ξενοδοχείο των 'ερυθρολεύκων', θέλοντας να διαταράξουν την ηρεμία τους. Τελικά ήταν μια φωτοβολίδα του Χασάν που χάλασε την δική τους, πάνω που πίστεψαν πως θα βρεθούν στην κλήρωση των '16' του Europa League... Μαντέψτε ποιος δεν θα κοιμηθεί απόψε.


News 24/7

24MEDIA NETWORK