Αϊντχόφεν - Σάλκε 1-0

Αϊντχόφεν - Σάλκε 1-0
Η περσινή εκπληκτική πορεία της Αϊντχόφεν (έφτασε μέχρι τα ημιτελικά) στηρίχθηκε εν πολλοίς στα αποτελέσματα που πήρε στην έδρα. Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, το συγκεκριμένο όπλο και στο ματς με τη Σάλκε, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του 5ου ομίλου, έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ. Κέρδισε τους δευτεραθλητές Γερμανίας στο "Φίλπς Στάντιον" με 1-0 και πήρε από νωρίς κεφάλι στη βαθμολογία ισοβαθμώντας στην κορυφή με τη Μίλαν.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 33ο λεπτό, όταν ο… βράχος της επίθεσης Φένεγκορ οφ Χέσελινγκ κέρδισε στον αέρα την γερμανική άμυνα και με κεφαλιά ανάγκασε τον Ροστ να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του. Οι Ολλανδοί εκμεταλλεύτηκαν ουσιαστικά την μοναδική ευκαιρία τους στο πρώτο ημίχρονο, καθώς εκτός από δύο προσπάθειες του Μπίσλεϊ (19', 38'), που εξουδετερώθηκαν, ήταν μάλλον ακίνδυνοι.

Ακίνδυνοι όμως ήταν και οι Γερμανοί που δεν απείλησαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Ναι μεν στο δεύτερο ημίχρονο είχαν την κατοχή της μπάλας, πιέζοντας την άμυνα της Αϊντχόφεν, όμως η πολιορκία από στημένες φάσεις, κάποια μακρινά σουτ και μια ενέργεια του Τούρκου Αλτιντοπ (78')ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν. Σε περίπτωση, πάντως, που ο Ραλφ Ράνκινγκ και οι παίκτες του θέλουν να διεκδικήσουν την πρόκριση, τότε είναι υποχρεωμένοι να ανεβάσουν την απόδοσή τους παίρνοντας βαθμούς και σε εκτός έδρας ματς.

Οι συνθέσεις

Αϊντχόφεν
: Γκόμεζ, Όοιγερ, Ράιζινγκερ, Σίμονς, Κοκού (82' Λάμεϊ), Φένεγκορ (87' Ρόμπερτ), Μπίσλεϊ, Λούσιους, Φαρφάν, Αντο, Αφελάι

Σάλκε
: Ροστ, Πούλσεν, Κομπιασβίλι, Μπορντόν, Άλτιντοπ (87' Μπαϊράμοβιτς), Ερνστ (79' Βαρέλα), Λίνκολν, Σαντ (72' Λάρσεν), Ράφινα, Κρστάιτς, Κούρανι

News 24/7

24MEDIA NETWORK